10 locuri abandonate din întreaga lume, care va vor face să tremurati

in Galerie/Turism

Dacă până acum legendele din spatele oraşelor fantomă, clădirilor părăsite, morilor abandonate sau parcurilor de distracţie lăsate în paragină îi speriau chiar şi pe cei mai curajoşi, acum acestea s-au transformat în adevărate obiective turistice, în special pentru cei care stăpânesc arta fotografiei.

Trebuie să recunosc că rezultatul muncii lor este impresionant, de aceea s-au gândit şi cei de la buzzly.com să ne prezinte o serie de locuri părăsite impresionante. Ce părere aveţi?

1. Pripyat, Ucraina

Pripyat este un oraș de aproximativ 50.000 de locuitori, care a fost abandonat în totalitate la câteva zile după dezastrul nuclear de la Cernobâl, din 1986.

abandoned-places-6-1

i

1_oo

1_p

2. Shisheng, China

Shicheng este un oraş fondat cu aproximativ 1300 de ani în urmă. Cu 53 de ani în urmă a fost înghiţit de apele râului Xin’an Hydro Plant, transformându-se într-un paradis pentru scafandrii.

1_abandoned-places-16

1_thumb (1)

1_thumb

 

3. Spitalul Militar din Beelitz, Germania

Acest complex mare a fost fondat in secolul al XIX-lea. Hitler a fost, de asemenea, tratat pentru un picior rupt în timpul  bătăliei de pe Somme, în 1916. A fost abandonat în 1995. 

1_abandoned-places-22-1

1_abandoned-places-22-2

4. Hotel Salto, Columbia

abandoned-places-19

5. Hashima Island, Japonia

Hashima-Battlehip-Island-Gunkanjima

abandoned-places-23-2

Hashima-Battleship-Island-Lounge-Shot

tumblr_m7a34yEVMV1qd2v1bo1_1280

6. Mirny – Rusia

Mirny este a doua cea mai mare gaură săpată de om din lume. A fost construită de Stalin, la cererea Uniunii Sovietice pentru depozitarea de diamante industriale.

7. Castelul Miranda – Belgia

Castelul a fost construit inițial de aristocraţii francezi care fugeau din calea revoluției. În timpul și după al doilea război mondial, castelul Miranda a fost folosit drept orfelinat. Acesta a fost abandonat în 1980, cu refuzul familiei de a permite autorităților să aibă grijă de structură.

8. Operă – SUA

Această operă a fost inaugurată în ziua în care s-a scufundat Titanicul: 15 Aprilie 1912. În momentul de faţă o parte din operă este folosită de un supermarket, iar cealaltă parte este părăsită.

9. Gara – Detroit

Clădirea a fost construită între 1912 și 1913 şi găzduia Gara Centrală din Detroit. Mult timp a fost cea mai înaltă gară din lume. Liniile au fost închise în 1988, iar la scurt timp a ajuns în paragină.

10. Case OZN – Taiwan 

Acestea sunt nişte case care au fost construite în 1978 pentru câteva sute de ofiţeri militari americani. În 1980 activitatea a fost oprită din cauza pierderii investiţiei, iar lucrările au rămas în acelaşi stadiu chiar şi după 34 de ani.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.