Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

3 milioane de semnături aduse cu camionul la Senat pentru modificarea Constituției privind căsătoria în România

in Evenimente/Stiri online

3 milioane de semnături au fost strânse în 5 luni, din toată țara, pentru a justifica în fața Senatului României inițiativa Coaliției pentru Familie, de a modifica Constituția, care prevede căsătoria între soți și nu între femeie și bărbat, așa cum este specificat în Codul Civil. Inițiativa vine ca acțiune împotriva unei viitoare posibile legalizări a căsătoriei între persoane de același sex, așa cum se întâmplă în multe state.

„Încercăm astfel să înlocuim textul actual care spune despre căsătorie că se bazează pe uniunea liber consimțită dintre soți, deci aducem un plus de precizare în definirea căsătoriei.”, a declarat președintele Coaliției pentru Familie. Toate semnăturile urmează să fie verificate de către Curtea Constituțională a României, după care următorul pas spre modificarea Constituției este organizarea unui referendum.

Pe de altă parte, reprezentanții organizației ACCEPT, care militează pentru drepturile homosexualilor, sunt de părere că cele 3 milioane de semnături nu pot schimba nimic și mai ales să îngrădească ”drepturile unei minorități”. „Inițiativa legislativă nu are obiect. Realitatea românească este clară, nu trebuie sa modifici Constituția doar pentru că 3 milioane de cetățeni doresc restrângerea drepturilor unor minorități, că despre asta vorbim aici. Opinia mea e ca nu va avea succes la CCR. Acolo e vorba de judecători, nu de teologi care își exercită interpretarea a unui text biblic, e vorba de judecători care au în față legea.”, a precizat un reprezentat al fundației ACCEPT.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate