Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

4 indicii care te ajută să nu te îmbolnăveşti în perioada răcoroasă

in Sanatate

Odată cu venirea anotimpului rece, umiditatea crescută favorizează răspândirea agenţilor patogeni pentru bolile căilor respiratorii superioare, astfel pentru a nu fi nevoiţi să petreceţi o perioadă îndelungată de convalescenţă, merită să vă sprijiniţi funcţionarea normală a sistemului imunitar. Este mult mai uşor să prevenim o boală decât să o învingem. Ideile noastre vă vor ajuta, iar urmărind sfaturile noastre răceala şi guturaiul vă vor ocoli.

1 CONSUMAŢI MAI MULTE LEGUME, FRUCTE!

Iarna avem tendinţa să consumăm alimente mai grele, mai grase, iar organismul nu primeşte cantitatea necesară de vitamine, minerale şi oligoelemente. Asfel cel mai important lucru este să consumaţi alimente colorate: mâncaţi de mai multe ori pe zi legume sau fructe bogate în vitamine, minerale şi oligoelemente, o dată pe săptămână peşte şi nu uitaţi să consumaţi multe lichide.

2 MIŞCARE ZILNICĂ!

Mişcarea zilnică este benefică nu doar din punct de vedere fizic, ea contribuie la funcţionarea corespunzătoare a sistemului imunitar. Puteţi face foate mult pentru sănătate dacă începeţi ziua cu o uşoară gimnastică, dacă alegeţi mersul pe scări în locul liftului şi dacă faceţi regulat plimbări în aer liber.

3 DORMIŢI MAI MULT!

Pentru a asigura echilibrul organismului şi un sitem imunitar puternic sunt necesare 7-9 ore de somn, în acest răstimp corpul şi sufletul dumneavoastră se pot odihni în mod corespunzător, pentru ca în timpul zilei să poată avea randamentul cel mai bun şi să reziste agentilor patogeni.

4 CÂT MAI PUŢIN STRES!

Încercaţi să eliminaţi stările de nervozitate din cotidian. Dacă aveţi totuşi, temere care va constrâng, concentraţi-vă conştient asupra propriei persoane, opriţi-vă puţin, răstimp de o meditaţie şi gândiţi-vă cum puteţi rezolva problemele. Seara, relaxaţi-vă şi faceţi yoga sau faceţi o baie fierbinte cu levănţică, toate acestea vă vor ajuta să alungaţi stresul.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Sanatate

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate