43 de elevi răpiți de Poliție și uciși de o grupare mafiotă, din greșeală

in Evenimente/Extern/Stiri online

La 26 septembrie 2014, au fost dați dispăruți 43 de elevi din Ayotzinapa, Mexic. În urma investigațiilor și după ani de căutări intense, autoritățile au descoperit că elevii au fost răpiți într-o acțiune de amploare a unor polițiști corupți, după care au fost duși șefului grupării criminale numite Guerreros Unidos.

Pe parcursul a unei singure zile, 14 membrii ai grupării au ucis toți elevii și i-au ars într-o groapă de gunoi de la marginea localității, aceștia păzind locul pentru a nu fi descoperiți de către autorități. Motivul masacrului a fost eliminarea rivalilor Los Rojos, despre care se credea că a recrutat cei 43 de elevi ca noi membri ai grupării. S-a demonstrat ulterior că tinerii nu aveau nicio legătură cu bandele rivale.

Corpurile victimelor au fost descoperite arse în întregime, iar specialiștii apreciază că unii dintre copii încă mai erau în viață când au fost arși. Familiile copiilor au organizat proteste de amploare în care cer autorităților, măsuri urgente și eficiente împotriva organizațiilor criminale din Mexic.
Polițiștii au arestat aproximativ 100 de suspecți, din care 10 membrii ai grupării Guerreros Unidos și-au recunoscut faptele. Investigațiile continuă.

Guerreros Unidos este o organizație criminală extinsă, înființată în anul 2011, deține monopolul traficului cu droguri din Mexic și a devenit cunoscută prin multiple crime sângeroase și atacuri asupra rivalilor, dar și a oamenilor de rând. Ca modus-operandi gruparea aplică multe din tehnicile teroriste.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.