Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

9 MILIARDE DE LEI! Atat ne costa toate măririle de salarii și pensii plus alte taxe

in Stiri online

Aproape 9 miliarde de lei vor costa bugetul României, toate măririle de salarii și pensii, plus alte facilități fiscale, care urmează să fie puse în aplicare de Guvern. Mai bine de un sfert din această sumă va proveni de la creșterea punctului de pensie. Mai jos, iată măsurile luate de guvern și cum vor impacta ele bugetul statului.

Creșterea pensiei minime până la 520 de lei, care va avea loc la 1 martie, va costa statul 1,022 miliarde de lei, potrivit Consiliului Fsical. De asemenea, creșterea punctului de pensie până la 1.000 de lei de la 917 lei, majorare ce va avea loc din 1 iulie, va lăsa o gaură în buget de 2,615 miliarde de lei.

Pe se altă parte, eliminarea contribuției de sănătate pentru veniturile din pensii se va traduce printr-un minus de 890 de milioane de lei. Iar eliminarea impozitului  de 16% pe venit pentru pensiile cuprinse între 1.50 și 1.100 de lei, ajuns să coste pușculița statului 1,3 miliarde de lei.

Salarii

Salariile din administrația publica vor crește și ele cu 20% din 1 februarie, așa că impactul net plus cheltuielile care vin odată cu majorarea ajung să coste 2,5 miliarde de lei. Dintre acestea, majorarea în sine va ajunge la 980 de milioane de lei, plusul de cheltuieli ne duce la 1,588 de miliarde de lei.

Artiștii care se vor bucura și e de o mărire a lefurilor cu 50%, vor mai goli și ei puțin vistieria statului – cu doar 235 de milioane de lei. Dar aceste majorari vin cu niște cheltuieli, cheltuieli care se ridică și ele la 410 milioane lei.

Una dintre cele mai controversate măsuri puse în aplicare de guvernul actual este cea a majorarii salariului minim de la 1250 de lei la 1450 de lei. Decizia care va intra în vigoare de la începutul lunii viitoare este o cheltuială bugetară de 470 de milioane lei. De menționat, că majorarea salariului minim brut va aduce la buget 1,47 miliarde de lei.

Dublarea alcoației pentru studenți de la 1 februarie lasă un gol de 477 de milioane de lei.

Și dacă până acum majoritatea au fost înregistrate ca și cheltuieli mărite care pun presiune pe bugetul țării, acum vorbim de impozite și taxe care pun prweisune pe buget prin faptul că nu vor mai ajunge acolo, ele fiind eliminate.

Impozite tăiate

Modificarea regimului pentru microîntreprinderi  ne duce la aproape un miliard de lei (-955 de milioane de lei). Iar aici vorbim de impozitul pe venit aplicat microîntreprinderilor cu un singur salariat care va fi redus de la 2% la 1%, concomitent cu ridicarea plafonului de venituri până la care o firmă poate fi încadrată în definiţia microîntreprinderii, de la 100.000 euro la 500.000 euro.

De asemenea, exceptarea plății impoiztului pe venit și CASS pe veniturile din investiții dacă acestea nu reprezintă unica sursa de venit costă bugetul 300 de milioane de lei, potrivit Consiliului Fiscal.

Eliminarea celor 102 taxe parafiscale printre care și cea Radio-TV mai bagă și ele mâna în buzunarul țării și mai scot 1,513 miliarde de lei. În schimb, eliminarea plafonării contribuțiilor de asigurări vor aduce la buget un plus de 600 de milioane de lei.

În schimb, introducerea unul plafon nempozabil în cazul veniturilor obținute din transferul dreptului de proprietate asupra construcțiilor și terenurilor în suma de 450.000 de lei impactează bugetul cu 300 de milioane lei.

Calculele făcute de Consiliul Fiscal pentru măsurile ce vor afecta bugetul

Sursa: libertatea.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Stiri online

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate