A inceput fabricarea si comercializarea unui nou medicament pentru tratarea cancerului

in Sanatate

Comisia Europeana a autorizat fabricarea si comercializarea unui nou medicament pentru tratarea carcinomului bazocelular, o forma de cancer de piele, informeaza actusante.net.

 

11923215_10153203372722266_7724951573996247892_n

Numit Odomzo, medicamentul este produs de compania Novartis si este destinat adultilor care sufera de acest tip de cancer si nu pot fi supusi interventiei chirurgicale sau radioterapiei.

Carcinomul bazocelular cutanat reprezinta 80 la suta din cazurile de cancer de piele care nu au legatura cu melanoamele. Numarul persoanelor afectate de acest tip de cancer este in crestere, ca urmare a imbatranirii populatiei, precum si a expunerii excesive la radiatii ultraviolete.

Desi acest tip de cancer ajunge foarte rar la un stadiu avansat, sansele de vindecare au fost pana in prezent foarte limitate.
Odomzo a fost deja autorizat in mai multe tari, printre care Statele Unite ale Americii, Australia si Elvetia.

Pe viitor, va putea fi comercializat si in cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, in Norvegia, Liechtenstein si Islanda.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*