Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

A început Programul ”Rabla”. Care este valoarea voucherelor de casare

in Stiri online

Programele de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional – „Rabla Clasic” şi „Rabla Plus”- vor putea fi accesate de către persoanele fizice şi juridice începând de joi, 18 mai 2017, a anunţat ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu.

Bugetul alocat pentru acest an în cazul programului „Rabla Clasic” se situează la 180 de milioane de lei, iar cel pentru „Rabla Plus” la 45 de milioane de lei, conform adevarul.ro

Principala noutate este că finanţarea acordată prin programele guvernamentale va avea caracter multianual, find o strategie valabilă pentru o perioadă de 3 ani (2017 — 2019), prin care Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) îşi propune să contribuie la încurajarea achiziţiei de autoturisme noi din ce în ce mai performante din punct de vedere al impactului asupra mediului.

Care este valoarea subvenţiilor de la stat

Pentru programul Rabla Plus valoarea voucherului acordat în 2017 rămâne la 6.500 de lei, similar cu cel din 2016 şi 2015. În schimb, românii care vor achiziţiona o maşină sută la sută electrică vor beneficia de o subvenţie, în cadrul programului Rabla Plus, de 10.000 de euro. Pentru a primi aceşti bani, beneficiarii nu sunt obligaţi să dea la schimb o maşină veche.

Cei care optează pentru un autoturism electric-hibrid, pot primi un ecotichet cu o valoare de 20.000 de lei. De asemenea, cele două programe pot fi cumulate astfel încât o persoană poate beneficia atât de ecotichetul acordat pentru achiziţia unui autovehicul 100% electric, electric-hibrid, cât şi de prima de casare acordată prin Rabla Clasic doar în situaţia în care beneficiarul casează şi radiază un autoturism mai vechi de 8 ani.

Bugetul alocat, în acest an, programului Rabla Clasic ajunge la 180 de milioane de lei, iar pentru Rabla Plus la 45 de milioane de lei. Ghidul de finanţare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional prevede introducerea de praguri maxime de emisii de CO2 ale autovehiculelor pentru achiziţia cărora se poate obţine prima de casare, plecând de la 130 g/CO2/km în anul 2017, până la o valoare de maxim 95 g/CO2/km în anul 2019.

Sursa: adevarul.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Stiri online

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate