A reusit legal, sa isi traga cea mai mare prima de la stat: 3.144.361 de lei

in Politic

Singura mare reușită a lui Petru Văduva, directorul ”privat” al Transgaz, care îi poate fi atribuită până acum este că a reușit, legal, să își tragă pe spuza proprie cea mai mare primă dată vreodată pentru de stat: 3.144.361 de lei.  Petru Văduva a devenit director general al Transgaz în vara lui 2013, în urma deciziei Guvernului de a aduce management privat în fruntea societății pe care o deține Statul Român.

45c353979388f1567703f7f609575ef4

 

Potrivit contractului de mandat încheiat cu Petru Văduva, pe lângă salariu (remunerație fixă în valoare de 24.224 de lei, brut, lunar) el mai are dreptul la o ”remunerație variabilă” formată din trei prime (bonusuri), care i se acordă dacă îndeplinește tot atâtea obiective asumate pentru anul anterior: profit (EBIDTA, în termeni specifici), reducerea cheltuielilor de exploatare și creșterea nivelului investițiilor realizate. Pentru 2014, Petru Văduva a bifat îndeplinirea a două din cele trei obiective: a crescut profitul și a redus cheltuielile.

Pentru că a crescut EBIDTA, lui Petru Văduva i se cuvine un bonus de 172.277 de lei (bani pe care i-a încasat anul trecut), iar pentru reducerea cheltuielilor, un bonus de 2.972.084 de lei, după cum avea să calculeze Comitetul de remunerare din cadrul Transgaz. A renunțat la o jumătate Din motive care nu au fost făcute publice, Petru Văduva a renunțat la o parte din primă, la fel ca și celelalte șase persoane din CA al Transgaz.

”Nu, scuzați-mă, de obicei nu fac declarații cu presa. Îmi pare rău, chiar nu vorbesc în general cu presa”, a evitat Văduva orice discuție pe acest subiect. Interesant este că obiectivele de el asumate nu au fost de nimeni verificate de niciun specialist în ceea ce privește fezabilitatea. Înainte de a deveni director general al Transgaz, Petru Văduva a fost director general executiv al Țiriac Holding, funcție pe care o ocupa din 2009. În cea mai recentă declarație de avere publicată de Văduva (datată iunie 2014), directorul general al Transgaz scrie că, în 2013, a încasat 10.000 de euro de la Țiriac Holding unde a lucrat ca administrator timp de șase luni. Alți 308.000 de lei i-a încasat din postura de director al Transgaz (pe care a ocupat-o din iunie 2013). sursa: comisarul.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*