Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Acest test te ajuta sa vezi ce se intampla cu ochii tai. Cate culori vezi in aceasta imagine?

in Diverse

Ce culoare este cerul? Albastru, corect? Dar albastrul pe care il percep eu este la fel ca nuanta pe care o vezi tu?

este-fascinant-cate-culori-vezi-in-aceasta-imagine-raspunsul-iti-va-dezvalui-informatii-importante-despre_size7

Suna ciudat, dar dupa ce internet au circulat o multime de ipoteze cu privire la culoare acelei rochii, un lucru a iesit la iveala: nu toata lumea percepe la fel culorile.

Exista diferente importante intre nuantele aceleiasi culori, pe care unuii le recunosc, dar care pentru altii sunt o culoare si atat.

Testul de mai jos, realizat de Diana Derval, te va ajuta sa intelegi ce se intampla cu ochii tai.

Daca vezi mai putin de 20 de nuante, inseamna ca ochiul tau are doar doua conuri. Conurile pot deosebi culorile si maresc claritatea imaginii, dar sunt nefunctionale in conditii de lumina slaba.

Daca ochiul tau percepe intre 20 si 32 de culori diferite inseamna ca esti tricromat. Acest lucru se poate explica prin faptul ca ochiul tau are conuri prin care percepe informatia.

Daca vezi intre 32 si 39 de culori inseamna ca ai patru tipuri diferite de conuri si ca esti usor iritat de nuantele de galben si probabil nici nu porti adesea aceasta culoare.

Daca vezi mai mult de 39 de culori inseamna ca trebuie sa mai numeri inca o data. Diana spune ca in test sunt incluse 39 de culori si ca cel mai probabil, majoritatea oamenilor pot percepe 35 dintre ele.

este-fascinant-cate-culori-vezi-in-aceasta-imagine-raspunsul-iti-va-dezvalui-informatii-importante-despre_size7

http://colors.littlethings.com/diana-derval-color-shade-hue-eye-test-cone/?utm_source=LTas&utm_medium=Facebook&utm_campaign=quiz

 

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Diverse

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate