Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Acord pentru armament în valoare de 110 miliarde de dolari încheiat între SUA și Arabia Saudită

in Articole/Extern/Stiri online

Președintele american Donald Trump a făcut sâmbătă prima vizită de stat în Arabia Saudită unde a avut întrevederi cu membri importanți ai familiei regale și a încheiat un acord privind livrarea de armament către Arabia Saudită, a cărui valoare totală este de 350 de miliarde de dolari, care vor fi achitați în 10 ani. Din totalul sumei, 110 miliarde de dolari vor fi acordate în perioada imediat următoare.
Regele Salman bin Abdulaziz l-a decorat la Riad pe liderul de la Casa Albă, cu cea mai înaltă distincție care poate fi acordată unui civil în Arabia Saudită.
Donald Trump a fost decorat de regele Salman bin Abdulaziz pentru eforturile lui de a consolida relațiile între cele două state și de a răspândi pacea și stabilitatea în întreaga lume.

Potrivit Consiliului american pentru Relații Externe, cei din Arabia Saudită au achiziționat între 2011 și 2015 aproape 10% din exporturile americane de armament.

Într-un comunicat de la Washington se arată în ceea ce privește acordul pentru armament încheiat între președintele Statelor Unite și Arabia Saudită, că:”Acest acord demonstrează, în termenii cei mai clari, angajamentul Statelor Unite față de parteneriatul nostru cu Arabia Saudită și partenerii noștri din Golf, dezvoltând în același timp oportunități pentru companiile americane din regiune și sprijinind crearea a zeci de mii de noi locuri de muncă în industria de apărare a SUA. Totodată, înțelegerea consolidează capacitatea Arabiei Saudite de a contribui la operațiunile de combatere a terorismului în regiune, reducând presiunea asupra armatei americane de a desfășura operațiunile respective”.

DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Latest from Articole

LIKE-ul tau CONTEAZA!Ti-a placut articolul si ai dat LIKE? Inchide aici
Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web