Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Acțiunile primite imediat dupa REVOLUTIE valoreaza acum o AVERE.

in Evenimente

Imediat după Revolutie toti romanii care au lucrat la stat au primit acțiuni . Cei mai multi le+au vandut imediat.

Cinci milioane de români au averi în valoare de 350 de milioane de euro în acţiuni listate la bursa. Cei mai mulți dintre aceştia însă ori au uitat de acţiuni ori nici măcar nu ştiu că le au, declară reprezentanţii Bursei de Valori. Aceste acţiuni nu aduc câștiguri nimănui, iar cei care vor să afle dacă au acțiuni la Bursă pot afla de la Depozitarul Central.

fonduri_mutuale_61181600

O femeie a declarat reporterilor de la ProTv că are acţiuni de după revoluţie, a primit un an sau doi, iar după aceea nu s-au mai dat. Un alt bărbat spune că are acţiuni în valoare de 3500 de lei, pe care la fel o să le vândă, spunând că are nevoie de bani scrie stirileprotv.ro

Conform ştirileprotv.ro, aproape 50% din populaţia României are acţiuni, dar cei mai mulţi dintre oameni însă au uitat de ele. Directorul General de la Depozitarul Central, Silvia Buicănescu spune că sunt înregistrate în total 8,7 milioane de conturi. Aceasta sumă se explică privatizării din anii ’90 când fiecare cetăţean român peste 18 ani a primit nişte acţiuni la una dintre firmele din România, oamenii practic nici nu ştiu de existenţa lor, a adăugat Buicănescu.

Silvia Buicanescu, director general Depozitarul Central: „Sunt inregistrate 8,7 milioane conturi, explicatia este simpla, vine de la marea privatizare in masa din anii ’90 cand fiecare cetatean adult al Romaniei a primit actiuni la una dintre companiile din Romania. Practic nu stiu ca detin aceste actiuni.”

Multe persoane nu s-au interesat niciodata de actiunile lor, asa ca o adevarata avere zace fara nici un folos.

Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori: „Aceste 4-5 milioane de persoane fara cont bancar, fara informatii, probabil 95% din acesti oameni au uitat ca li s-a dat ceva in trecut, estimarea noastra este ca valoarea actiunilor detinute de aceste 4-5 milioane de persoane este de 350 de milioane de euro.”

Cei care vor sa scape de grija actiunilor se pot duce la orice intermediar, adica la un broker.

Alin Brendea, broker: „Acea dovada de detineri de actiuni se poate obtine chiar de la intermediar, adica e de ajuns sa faci o singura vizita intr-un singur loc si poti sa afli toate lucrurile astea si sa si vinzi actiunile daca doresti lucrul acesta.”

Pentru ca foarte multi romani se intreaba unde sa se intereseze pentru a afla ce s-a întâmplat cu actiunile lor, le recomandam sa ia legatura cu firma la care au depus actiunile sau direct la bursa de valori, pentru a vedea ce valoare au acțiunile in acest moment. Totodata trebuie avut in vedere ca aceste actiuni sa fi fost retrase de la bursa de valori. Prin urmare va trebui sa luati legatura direct cu compania, la departamentul actionariat sau cel juridic, pentru a intreba daca actionarul majoritar doreste sa va cumpere actiunile (nu este obligat sa o faca) si daca s-au distribuit dividende in ultimii ani (distributia de dividende nu este obligatorie, chiar daca firma a avut profit). Daca s-au distribuit dividende in ultimii trei ani, atunci veti ava posibilitatea sa le incasati.

De asemenea mai pot consulta si site-ul DEPOZITARUL CENTRAL

Sursa: Stirileprotv.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate