Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Actorul Florin Piersic, scrisoare pentru Victor Ponta? „Guvernul ne-a luat prizonieri si n-avem nici drumuri ca sa fugim”

in Politic

Florin Piersic (79 de ani) a dezminţit presupusa scrisoare în care se adresează lui Victor Ponta, specificând că i se pare neadmis ca cineva să scrie în numele lui. Totodată, a catalogat scrisoarea drept „o porcărie fără seamă“.

piersic

Citeste si: Mii de romani au salarii cu 12% mai mari de la 1 august. Decizia a fost luata prin ordonanta de urgenta

Florin Piersic: „E incredibil cum cineva poate să publice o asemenea scrisoare în numele meu“ Actorul a declarat în exclusivitate pentru „Adevărul“ că scrisoarea în care se presupune că s-ar fi adresat Guvernului este un fals. Acesta a precizat că se află în concediu de două luni şi că nu cunoaşte tema scrisorii.

Totodată, Piersic a precizat clar că i se pare de neiertat faptul că cineva îşi permite să publice o scrisoare în numele său, mai ales că acesta nu a cochetat cu politica.

„Nici vorbă, nu eu am scris-o, cel care a publicat în numele meu e un porc, un neruşinat! Sunt în concediu de două luni, nici nu ştiu despre ce e vorba. Nu m-am băgat în politică până acum, nu m-am dus la niciun partid şi crezi că m-aş fi apucat acum să le scriu? Mor de râs, sincer îţi zic, sunt uluit de tâmpenia asta. Nu am scris eu, nici vorbă. E incredibil cum cineva poate să publice o asemenea scrisoare în numele meu. E o porcărie fără seamă“, a declarat Florin Piersic pentru „Adevărul“.

 

Citeste si: Deputatul Manolache, finul lui Ponta: „Nu putem să punem egalitate între un demnitar şi un cetăţean normal, fie el muncitor, inginer sau medic”

„Siderantă seninătatea guvernanţilor care au retezat dintr-o mişcare şansele de dezvoltare ale României – anularea investiţiilor din fonduri europene, ştergerea autostrăzilor de pe harta virtuală a ţării, gonflarea pomenilor electorale cu miliarde de lei. Sunt aceiaşi care imaginează autostrăzi în lung şi-n lat, un milion de locuri de muncă, creştere economică la pas şi o bunăstare generală.

Promisiuni aiuritoare, pe care o minte lucidă ar trebui să le considere de-a dreptul insultătoare, dar şi măsuri vitale pentru economie sunt acum abandonate lejer, expediate în câteva fraze bombastice, fără nicio explicaţie rezonabilă economic.

Prim ministrul a vorbit rapid de rectificarea bugetului, a citit pe nerăsuflate ministerele pricopsite şi a aruncat, apoi, o explicaţie stupefiantă despre fondurile europene: e mare încurcătură cu procedurile, sunt lucrări întârziate sau neexecutate. Pe scurt nu e treaba guvernului, alţii pun beţe în roate. În fapt, a tăiat aproape un miliard de euro de la finanţarea proiectelor cu fonduri UE pentru că el, guvernul, nu a fost în stare să gestioneze investiţiile. Sau pentru că nu a vrut?!

În ziua următoare rectificării, guvernul se autoconfirmă: publică Masterplanul de transport care rade toate autostrăzile pe care le-ar finanţa fondurile europene. Între timp, primarii au fost conectaţi la robinetul cu bani al bugetului, din care vor curge peste 2,2 miliarde lei în campania electorală. România este prizo­niera subdezvoltării. Fără investiţii productive, se va zbate pentru o supravieţuire mizeră. Guvernul dă pensii şi salarii de subzistenţă, se împrumută de pe o zi pe alta ca să le plătească, taxează agresiv aceleaşi companii bune platnice şi iroseşte banii pe pomeni şi pe îndestularea clientelei din contracte cu statul.

Dar cui îi pasă?

Deşi e campanie, publicul e tot mai puţin exigent cu politicienii, se mulţumeşte cu mici şpăguţe electorale şi nu are habar de politica economică. A ajuns şi el prizonierul politicienilor. S-a alienat: atâtea minciuni şi atâta incompetenţă i-au paralizat simţul critic şi voinţa.  Nu mai are nicio aşteptare! Din păcate, turnura pe care a luat-o economia este nefastă, iar trezirea va fi curând şi foarte dureroasă. Al vostru, Florin Piersic“

Citeste mai mult: adev.ro/nrh3md

 

Citeste si: Prin chemarea lui Victor Ponta la DNA a început războiul total şi final. „La revedere, România”

 

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Politic

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate