Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Afla care sunt cuvintele si gesturile care tradeaza secretul gandurilor

in Psihologie

Programarea neuro-gestuala include, printre altele, si invatarea accelerata de informatii si imersiune lingvistica , deschizand o cale rapida de a memora, de exemplu, vocabularul necesar pentru a vorbi o limba straina in cateva zile. Acesta invatare are insa limitele ei, neputandu-se compara cu un curs specializat in mediul academic.

Avantajele programarii neuro-gestuale constau si  in faptul ca nu se leaga de anumite simptome de care ne plangem. Actiunea acesteia consta in rezonantele afective ale discursului. Un cuvand bine ales provoaca o emotie care , in orice situatie, declanseaza o miscare spontana si concreta a lanturilor musculare.

De exemplu, cand cineva spune: “Mi-ar placea intr-adevar sa scap de aceasta problema”- este o formula falsa care arata ca problema in cauza nu este atat de important ape cat crede persoana respectiva. Folosirea conditionalului, impreuna cu locutiunea verbala “intr-adevar” dovedeste acest lucru. Respectiva locutiune verbal relativizeaza gravitatea problemei mentionate.

Deschiderea canalelor de comunicare psihotonice intre corp si imaginar este ireversibila. Acestea vor infrange mecanismele de aparare, care nu se vor putea opune inteligentei instinctive a corpului. Doar voina subiectului care se opune acestor mecanisme pastreaza posibilitatea de a cenzura sau nu gesturile involuntare ale corpului sau actor. In acest caz, fie va accepta sa renunte, fie va continua sa controleze mental eventualele reactii ale corpului sau.

Organismul tau are multe lucruri sa iti spuna, asa ca nu iti astupa urechile refuzandu-i dreptul al exprimare!

Toate manifestarile sunt perfect firesti, fiind provocate spontant de organism.

Poti minti prin vorbe, dar nu prin gesturi

 

Daca limbajul gestural insoteste si intensifica intotdeauna discursul verbal , el tradeaza cuvantul in cazul in care acesta se abate de la adevar. Corpul nupoate sa minta. El va traduce intotdeauna sensul gandului sau al felului in care percepi in mod inconstient o anumita situatie, si nu pe cel al discursului tau. Inconstient, interlocutorul  decodeaza instantaneu semnificatia reala a gesturilor si pozitiilor coprorale care iti insotesc discursul.

Desigur, constiinta lui nu este in masura sa le interpreteze contradictiile. Cu toate acestea, se poate estima daca o persoana atenta sau inzestrata cu o anumita empatie va resimti disconfortul care s-ar putea desprinde din ansamblu- cuvinte si gesturi- si-si va adapta comportamentul in functie de noile date. Putini oameni stiu ca imobilitatea bratelor il tradeaza pana si pe trisorul patentat. Ascunderea bratelor sub masa este un obicei tipic al mincinosului.

Fiecare postura este un adevarat scut defensiv, dar si un inhibitor al agresivitatii, indiferent daca provine de la sine sau de la ceilalti.

Bratul stang al dreptacilor simbolizeaza libertatea de credinta sau de gandire. Daca cineva isi tine bratul stang sau incheietura mainii stangi cu mana dreapta, atunci el isi exprima credinta si supunerea in acelasi timp.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Psihologie

SUB ACELASI ACOPERIS

Parinti si copii in aceeasi locuinta, pana la varste inaintate ale tuturor.
Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate