Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Află ce nu-ţi spun niciodată ziarele: Ora de religie nu este doar ortodoxă!

in Articole/Centru Media/Evenimente/Spiritualitate/Stiri online

   Într-o nouă replică adresată presei centrale din partea Asociaţiei „Părinţi pentru ora de Religie” – APOR, referitor la anumite articole discriminatorii referitoare la aşa-zisa „îndoctriare” a copiilor prin orele de religie, şi la „obligaţia” acestora de a participa la această materie”, este prezentată printre altele, şi programa şcolară privind ora de religie.

   „Se referă autorii articolelor la elaborarea programei pentru ora de religie, acuzând că numai cultul ortodox are programă de studiu. Pe pagina oficiala a Institutului de Ştiinte ale Educaţiei sunt prezente programele de studiu pentru toate religiile şi cultele creştine recunoscute din România, asigurându-se o transparenţă totală”, spune APOR

   Astfel, sunt nu mai puţin de 13 tipuri de oră de religie, pentru clasele a V-a şi a VIII-a, unele dintre ele având opţiunea de a fi predate în limba maternă. Părinţii şi elevii pot opta pentru ora de religie a cultelor: Adventist de Ziua a Şaptea, Baptist, Creştin după Evanghelie, Evanghelic de Confesiune Augustană (german), Greco-Catolic, Musulman, Ortodox, Ortodox de Rit Vechi, Ortodox Ucrainean, Penticostal, Reformat maghiar şi Romano-Catolic, (ambele în limba română sau limba maternă, ceea ce demolează orice acuză a contestatarilor orei de religie privind „lipsa de acceptare a diversităţii religioase” sau pretinsul prozelitism al ortodocşilor.

   În aprilie 2015, 93% din părinţi, adică peste 2,3 milioane au depus cerere scrisa pentru participarea copiilor la ora de religie, fâcând, spune APOR, „din această materie, o vedetă”, deoarece este singura materie care a fost validată direct, nicio altă materie din învăţământul românesc nefiind supusă unui asemenea proces de evaluare. (foto: C. DUMITRU)

DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Latest from Articole

LIKE-ul tau CONTEAZA!Ti-a placut articolul si ai dat LIKE? Inchide aici
Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web