Alertă de ouă cu Salmonella în Covasna

in Sanatate/Stiri online de
Peste 10.000 de ouă au fost retrase de la comercializare de pe piață in Covasna. Informația a fost primită de inspectorii de la Direcția Sanitar Veterinară Covasna prin Sistemul Rapid de Alertă Națională și în mai puțin de două oră s-au luat măsurile de retragere a ouălor.
Ouăle cu Salmonella proveneau din Polonia . 
Ce este Salmoneloza? 
Salmoneloză este o infecție cauzată de bacterii din specia Salmonella(există peste 2.500 de serotipuri) dar în cazul ouălor din Covasna, este vorba despre bacteria  Salmonella Enteritidis care este principalul agent care cauzează toxiinfecțiile alimentare.
Procesul infecțios începe numai după ce bacteriile Salmonella, nu doar toxinele lor, ajung la nivelul tractului gastro-intestinal.
Simptomele infecției cu Salmonella sunt de obicei gastro-intestinale: diaree(uneori cu sânge), febră, greață, vomă, crampe abdominale. Când boala se generalizează, bacteriile trec din intestin în sânge și sunt transportate la diverse organe(ficat, splina, rinichi)unde formează abcese(forma septică).
De la Centrul Medical de Diagnostic și Tratament „Dr. Victor Babeș” aflăm  că perioada de incubație în cazul infectării cu bacteria Salmonella este de 6-72 de ore de la infectare și că simptomele pot să fie severe în special la copiii mici, persoanele în vârstă și persoanele cu imunitate scăzută( persoane cu HIV/SIDA, cancer, diabet, boli de rinichi). În cazurile severe, diareea poate să fie atât de gravă și deshidatrarea atât de accentuată încât bolnavul trebuie internat pentru a i se administră lichide și electroliți intravenos. În formele severe se poate ajunge la șoc septic și chiar la deces.
Persoana care cumpără ouă de la magazin sau de la piață , nu are nicio modalitate pentru a-și da seama dacă acestea sunt sau nu contaminate cu Salmonella.
Modalitate simplă de a preveni infecțiile cu Salmonella, este evitarea consumului de ouă crude și alimente preparate cu ouă crude (maioneze, tiramisu, înghețată, spume de fructe etc.) Ouăle trebuie consumate  întotdeauna preparate termic.

buzau-salmonella

loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Ultimile din Sanatate

Daţi-ne un "LIKE":Ne urmaresti deja? Poti inchide aici
Mergi SUS

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web