Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Alertă la un Spital Județean de Urgență din România! 27 de oameni au ajuns la spital în trei zile, după ce au mâncat asta!

in Sanatate

Medicii maramureșeni au tras un semnal de alarmă, în contextul în care 27 de persoane au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu ciuperci la finalul săptămânii trecute. Dintre aceștia, sunt 11 copii care au rămas internați la secția de Pediatrie.

Reprezentanții de la Spitalul Județan de Urgență “Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare au atras atenția că medicii se confruntă cu un val de intoxicații. Doar într-un interval de trei zile au fost înregistrate 27 de cazuri de urgență. Zece dintre persoanele internate sunt din mediul urban, iar 17 sunt din mediul rural. Opt persoane au fost externate, doi dintre pacienți au refuzat să se interneze, iar unul a ajuns la ATI Interne.

Trei pacienți au rămas spitalizați pe Secția Interne, iar un pacient a fost internat la Contagioase, anunță actualmm.ro.

Medicii avertizează dacă ați mâncat ciuperci și aveți simptome ca transpirație abundentă, grețuri, furnicături ale extremităților, puls rar, pupilă mărită, agitație și dureri abdominale, respirație grea, lăcrimare, tremurături, halucinații, mergeți imediat la spital.

În cazul ingerării ciupercilor otrăvitoare, este de menționat acestea pot avea incubație scurtă, de la 15 minute, la 3 ore sau incubație lungă, când primele simptome se pot manifesta după 5 sau 20 de ore de la momentul consumării.

Sursa: huff.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Sanatate

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate