buzau aliniere

Alinierea a cinci planete ale sistemului solar pe parcursul lunii august

in Astronomie/Evenimente/Stiri online de
Un fenomen astronomic deosebit, vizibil cu ochiul liber din orice loc de pe Pământ, se va întâmpla în decursul lunii august și va consta din alinierea planetelor: Mercur, Venus, Marte, Jupiter și Saturn. 
Cele cinci planete s-au aliniat și pe 20 ianuarie 2016 și au format o diagonală pe cerul nopții. Fenomenul a putut fi admirat spre dimineață circa o luna de zile.
 Jupiter, isteață grupului,  a fost prima care s-a ridicat pe boltă, urmată de îmbujorata  Marte, de gălbuia  Saturn, de strălucitoarea  Venus, alinierea încheindu-se cu Mercur, cea mai apropiată planetă față de Soare.
În luna august, este estimată perioada 13-19, ca fiind gazda acestui fenomen cosmic și ziua de 21 august este indicată ca fiind data în care alinierea planetelor va putea fi văzută cel mai bine.
După apusul Soarelui, planetele Mercur și Venus sunt la cea mai mică distanță față de astrul solar și fenomenul astronomic se va putea observa cu cea mai mare claritate. Cele mai puțin vizibile planete în această aliniere vor fi: Mercur, Marte și Saturn, deoarece se află la distanța cea mai mare față de Terra, iar cele mai vizibile vor fi uriașele grupului: Venus și Jupiter. O aliniere similară se va mai produce în luna octombrie 2018. 
  

 

 

loading...