enzime_vegetale

Amino-acizi naturali

in Biologie/Sanatate de

Amino-acizii sunt combinatii organice care contin in molecula una sau mai multe grupe amino si una sau mai multe grupe carboxil. Dupa structura, amino-acizii se impart in doua mari categorii:

1.Alifatici: unde grupele functionale sunt legate de o catena alifatica, chiar daca in molecula exista un nucleu aromatic.

2.Aromatici: unde grupele functionale sunt legate de un ciclu aromatic.

Dupa asezarea relativa a grupelor functionale se deosebesc α-amino-acizi, β-amino-acizi, γ-amino-acizi, etc. Dintre amino-acizii alifatici, cei mai importanti sunt α-amino-acizi, adica acei amino-acizi care contin grupele functionale legate de acelasi atom de carbon. Se deosebesc mai multe categorii mari de α-amino-acizi alifatici:

1.monocarboxilici;
2.dicarboxilici;
3.hidroxi-amino-acizi;
4.tioamino-acizi;
5.diamino-acizi;
6.amino-acizi heterociclici.

aminoacizi

Screenshot_1

Screenshot_2

Screenshot_3

loading...

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Ultimile din Biologie

w560xh316_capusa

Muscaturile de capuse

Putini dintre noi sunt ingrijorati in ce priveste probabilitatea de a fi
prima-poza-353x195-custom

Viermii

Din punct de vedere al dezvoltarii si al complexitatii, parazitii se impart
Mergi SUS

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web