Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Anunţ important! Cererile pentru ajutorul de încălzire pot fi depuse și în această lună

in Stiri online

Cererile pentru ajutorul de încălzire trebuie depuse, potrivit legii, până cel târziu la jumătatea lunii octombrie, în fiecare an. Dar, cititorii noștri Emilia Popescu din București, Ion Frigioiu, din Ploiești, precum și alții, care au dreptul la ajutorul pentru încălzirea locuinței, însă, din diferite motive, nu au putut depune cererile până în prezent, ne întreabă dacă mai pot solicita acest ajutor pentru perioada care a mai rămas din sezonul rece și cum trebuie să procedeze.

RĂSPUNS: Potrivit OUG 70/2011 privind masurile de protectie socială in perioada sezonului rece, ajutorul pentru încălzirea locuinței poate fi solicitat, anual, până la data de 15 octombrie, acesta fiind termenul-limită, pentru a putea beneficia de acest ajutor pe perioada întregului sezon rece. Totuși, potrivit procedurii de aplicare a actului normativ, autoritățile sunt obligate să accepte cererile depuse și după această dată, adică, în timpul sezonului rece. În acest caz, ajutorul se acordă, fie începând cu luna depunerii cererii (dacă solicitarea se face până la data de 20 a lunii respective), fie începând cu luna următoare depunerii cererii (dacă solicitarea se face după data de 20 a lunii). Așadar, dacă depuneți cererea până la data de 20 ianuarie a.c, veți primi ajutorul de încălzire înclusiv pentru luna ianuarie ș.a.m.d. De notat că sezonul rece este considerat a fi în perioada 1 noiembrie – 31 martie).

Cererile pentru ajutorul de încălzire se depun la primărie

Cererile pentru ajutorul de încălzire, ale căror formulare –tip le găsiți la administrația locală, trebuie să fie însoțită de o declarație pe propria răspundere, referitoare la componența familiei și la veniturile acesteia, Cererea se depune la primăria localității de domiciliu, fie individual, fie prin intermediul asociațiilor de proprietari/locatari, în funcție de situație. Pentru a putea stabili dreptul la ajutor, primarii pot cere atât acte doveditoare ce atestă componența familiei și veniturile realizate de membrii acesteia, cât și acte doveditoare cu privire la locuință sau la bunurile deținute.

Sursa: libertatea.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Stiri online

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate