Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Anunț trăsnet pentru românii din Marea Britanie: Libera circulaţie cu UE se va încheia

in Extern

Libera circulaţie a persoanelor între Uniunea Europeană şi Marea Britanie se va încheia în martie 2019, când această ţară va părăsi blocul comunitar, a declarat luni un purtător de cuvânt al premierului britanic Theresa May, citat de Reuters.

Ministrul de finanţe britanic, Philip Hammond, declarase săptămâna trecută că nu ar trebui să existe o schimbare imediată a regulilor de imigrare până când Marea Britanie nu părăseşte UE.

‘Libera circulaţie se va încheia în martie 2019’, a declarat purtătorul de cuvânt al Theresei May, adăugând că guvernul de la Londra a stabilit deja unele detalii, inclusiv propuneri privind drepturile cetăţenilor UE după Brexit.

‘Alte elemente ale sistemului de imigraţie post-Brexit vor fi prezentate în timp util, ar fi greşit să se speculeze despre cum vor arăta sau să se sugereze că libera circulaţie va continua aşa cum este acum’, a mai spus acesta.

După ce înalţi reprezentanţi guvernamentali britanici au părut să se contrazică în ultimele zile în legătură cu planurile Londrei cu privire la Brexit, acelaşi purtător de cuvânt a declarat că poziţia executivului rămâne aşa cum a stabilit prim-ministrul în luna ianuarie.

Detaliile referitoare la perioada de implementare post-Brexit vor face obiectul unor negocieri, a adăugat acesta, subliniind că Marea Britanie nu caută o soluţie ‘off-the-shelf ‘. Ziarul The Financial Times a relatat săptămâna trecută că ministrul Hammond speră într-un acord de tranziţie ‘off-the-shelf’.

Sursa: www.economica.net

loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Latest from Extern

LIKE-ul tau CONTEAZA!Ti-a placut articolul si ai dat LIKE? Inchide aici
Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web