Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Arsenie Boca ne destainuie de ce este bine să faci semnul crucii deasupra alimentelor.

in Religie

Încă din cele mai vechi timpuri, bătrânii, dar nu numai, obișnuiau să facă întotdeauna semnul sfintei cruci, deoarece spuneau că are puteri miraculoase. Iar acest lucru a fost susținut chiar și de Părintele Arsenie Boca.

Fie că îl făceau atunci când se puneau la masă, fie deasupra alimentelor, dar mai ales deasupra pâinii, înainte să o taie, semnul crucii este un obicei riguros, pe caee toți oamenii îl făceau. De ce? Ei bine, pentru că potrivit Părintelui Arsenie, semnul sfintei cruci are puterea de a distruge otrava sau răul pe care ni-l poate face consumul respectivelor alimente.

Mai mult decât atât, acest gest simbolic este susținut și de fizicianul Angelina Malakhovskaya:„Am stabilit că obiceiul facerii semnului crucii deasupra mâncării şi băuturii, înainte de masă, are un profund sens mistic. În spatele lui este un folos practic: mâncarea este purificată efectiv instantaneu. Este un mare miracol, ce se întâmplă fizic în fiecare zi”, scrie ziarul Lumina.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Religie

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate