Asfaltul care reuşeşte să absoarbă peste 4.000 de litri de apă în mai puţin de un minut.

in Curiozitati

Asfaltul Topmix Permeable reprezintă o suprafaţă super-absorbantă, care permite apei să se „strecoare” printre orificiile de mici dimensiuni, în loc să se adune la suprafaţă.

b3b6fb0e09bffc5adfa3749c196d91b55ced5355

Un clip video prezintă momentul în care asfaltul este testat într-o parcare din Marea Britanie şi reuşeşte să absoarbă peste 4.000 de litri de apă în mai puţin de un minut scrie gandul.info

Materialul poate fi folosit pentru prevenirea inundării unor suprafeţe, în urma inundaţiilor, a anunţat compania Lafarge Tarmac, cea care a dezvoltat asfaltul inovator.

2c993f2400000578-3243247-the-concrete-uses-a-large-pebble-size-p

Produsul are un strat permeabil de ciment la suprafaţă, care permite apei să fie filtrată în straturile inferioare şi apoi direct în sol.

Acelaşi material poate fi folosit pentru reducerea temperaturii asfaltului în perioada de vară. Pe de altă parte, acest asfalt nu poate fi folosit în zonele foarte reci, unde apa îngheaţă şi duce la deteriorarea suprafeţei superioare.

Lafarge Tarmac a precizat că a amplasat deja o porţiune de asfalt Topmix Permeable într-o parcare din High Wycombe şi în perimetrul unui teren de golf.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.