Asta este mesajul unui britanic pentru romani: „Sunteţi o ţară ieftină, cu conducători ieftini, politicieni corupţi şi ASTA MERITAŢI!”

in Articole

Romania atrage anual zeci de vanatori straini, carora nu le pasa de protejarea speciilor pe cale de disparitie in Europa. Anca T. a semnalat pe retelele de socializare un caz al unei firme din Scotia care organizeaza excursii de vanatoare in Romania. 

Indignata de poza postata pe Facebook de un vanator care a ucis cu sange rece un exemplar de urs brun, ea i-a scris lui George Richmond Elliott de la Hunting and Sporting Scotland Ltd. urmatorul mesaj: „Va rog nu ne ucideti ursii. Trebuie sa faceti asta neaparat? Asta este singura modalitate prin care va puteti bucura de viata?”. Raspunsul pe care Anca l-a primit a fost de-a dreptul revoltator.

„Da, vom ucide toti ursii vostri, toate pasarile voastre din Delta Dunarii, toti cocosii de munte, toti mistretii si toti cerbii. Sunteti o tara ieftina, cu conducatori ieftini, politicieni corupti si asta meritati”, a scris britanicul, care face bani grei din afacerea pe care a dezvoltat-o.

Pentru o excursie de vanatoare a ursilor bruni in Romania, solicita un onorariu de 4.500 de euro si nu este singura care face acest lucru. Alte firme straine organizeaza si vanatoare de cerbi, carpe negre, si lupi, cu toate ca vorbim despre specii protejate prin lege.

Romania are cea mai mare populatie de ursi bruni din Uniunea Europeana, aproximativ 40% , insa cu toate acestea specia este din ce in ce mai rara si la noi in tara. Pe langa distrugerea habitatelor naturale, ca urmare a dezvoltarii asezarilor umane, la declinul populatiei de urs brun din Romania contribuie si vanatorii, care profita de legislatia slaba din domeniu si vaneaza ursi, cu mult peste limitele impuse de lege.

Numai impreuna putem schimba asta. Distibuie acest mesaj … trebuie sa luam atitudine!!

Citeste mai mult aici:

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.