Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Astăzi este Ziua Mondială a Sindromului Down

in Articole/Evenimente/Sanatate/Stiri online
 În fiecare an, în data de 21 martie se serbează Ziua Mondială a Sindromului Down. Scopul acestei acțiuni este acela de a aduce în atenția tuturor a persoanelor care fără vina lor suferă de sindromul Down și pentru a dezvolta toleranța și deschiderea față de incluziunea socială a acestor persoane. 
 Ce este Sindromul Down? 
 Sindromul Down este o afecțiune cromozomială cauzată de prezența unu cromozom suplimentar, cromozomul 21. Acest cromozom în plus a fost descoperit în anul 1959 de  către geneticianul de origine franceză Jérôme Lejeune. În mod normal, omul are 46 de cromozomi în total, 23 sunt moșteniți de la tată și 23 sunt moșteniți de la mamă. În cazul unui copil cu sindrom Down, sunt în total 47 de cromozomi.
 Persoanele care au acest sindrom prezintă un anumit grad de dificultate la învățare(retard mental) care este diferit și care nu poate să fie apreciat în momentul nașterii cât de grav este.
 Sindromul a fost denumit Down după medicul englez John Langdon Haydon Down, primul care a descris această boală(1866), cam cu 100 de ani înainte să fie descoperit cromozomul suplimentar.
 În anul 2006, organizația internațională a persoanelor cu sindromul Down(Down Syndrome Internațional) a decis marcarea oficială  a zilei dedicată acestei boli.
Scopul a fos acela ca în întreaga lume să aibă loc activități și evenimente pentru a îmbunătății gradul de cunoaștere al acestui sindrom și pentru a înțelege că persoanele cu această boală joacă un rol important în societate și trebuie respectate la orice nivel social.
 Down Syndrome Internațional a creat un site dedicat acestei zile, astfel încât la nivel mondial se pot împărtăși experiențele celor care lucrează cu persoanele cu sindrom Down.
 La nivel mondial, incidența sindromului Down este de 1 la 1000 ajungându-se până la 1 la 100 de născuți vii din întreaga lume, după cum arată ONU.

DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Latest from Articole

LIKE-ul tau CONTEAZA!Ti-a placut articolul si ai dat LIKE? Inchide aici
Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web