Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Astronaut de la bordul Stației Spațiale Internaționale, a capturat un fenomen neobișnuit din cosmos

in Astronomie

VIDEO: LUMINĂ GIGANTICĂ EXTRATERESTRĂ NEMAIVĂZUTĂ, FILMATĂ DE UN ASTRONAUT DIN SPAȚIU

Astronautul danez Andreas Mogensen, de la bordul Stației Spațiale Internaționale, a capturat un fenomen neobișnuit din cosmos

De la ferestrele largi ale Stației Spațiale Internaționale, Andreas Mogensen a surprins un fenomen electric care nu a mai fost văzut niciodată din spațiu: o explozie gigantică – numită jetul albastru – care a radiat în timpul unei furtuni, deasupra Indiei, potrivit publicației Tech Insider.

Oamenii au făcut speculații despre aceste emisii de lumină, „asemenea rachetelor”, generate în partea superioară a furtunilor, de peste un secol. Ele au constituit adevărate mistere.

Dar, cercetătorii au confirmat existența lor după capturarea unui fragment dintr-olumină, ce s-a propagat prin mijlocul unei furtuni, deasupra statului american Arkansas.

Jeturile de emisii albastre, împreună cu lumini roșii – un fenomen similar reperat recent în imaginile capturate de la bordulStației Spațiale Internaționale – reprezintă explozii uriașe de descărcări electrice, apărute deasupra norilor de furtună din straturile superioare ale atmosferei.

Jeturile albastre provin din interiorul furtunilor încărcate electric și pot fi întinse pe distanțe de 25-30 de mile (40-48 de kilometri – n.a.), în sus, sub forma unor conuri.

 lumina-gigantica-surprinsa-din-spatiu_427343

Pentru a obține o imagine mai bună a jetului în acțiune, videoclipul este derulat cu o viteză mai mică.

Misiunea de zece zile a astronautului danez (care a fost primul cosmonaut din istorie, din această țară, în spațiu) la bordul Stației Spațiale Internaționale nu a fost doar o simplă excursie în spațiul cosmic.

Aceasta a fost plină cu diferite experimente, unul dintre ele incluzând filmarea furtunilor uriașe și a fulgerelor gigant, în vederea unei mai bune înțelegeri a producerii acestor fenomene naturale neobișnuite din atmosferă.

Astfel de experimente vor îmbunătăți, de asemenea, modul în care fizica de bază explică cauzele acestor fenomene, contribuind și la realizarea unor modele climatice mai bune.

Întreaga furtună filmata de astronautul danez Andreas Mogensen conține un jet albastru, lumini roșii și fulgere, un fenomen apărut la aproximativ 250 de mile (400 de kilometri – n.a) deasupra Pământului.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Astronomie

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate