Pestera Ialomitei

AVEM O ȚARA FRUMOASĂ! Mănăstirea Peștera Ialomiței îți binecuvântează intrarea în Peștera Ialomiței

in Articole/Turism de
La altitudinea de 1660 de metri, pe versantul drept al Cheilor Ialomiței, pe Muntele Bătrâna, în localitatea Moroeni, județul Dâmbovița se arată privirii o peșteră care se desfășoară pe aproape 500 de metri, a cărei intrare este străjuită de o mânăstire care pare desprinsă din stâncă. Este vorba de Peștera Ialomiței care este binecuvântată de Mănăstirea Ialomiței și este străjuită de versanți muntoși care parcă se înaltă până la  cer. 
Ctitorie a  voievodului Țării Românești Mihnea cel Rău(fiul lui Vlad Țepeș), mănăstirea a fost ridicată în secolul al XVI-lea în „gura peșterii”.
 Vremurile nu au fost prietenoase cu micul lăcaș de cult care a fost incendiat de cinci ori, ultima data fiind 20 aprilie 1961.În 1994 a început construcția unei noi biserici, tot la intrarea în peșteră, iar pe 29 iunie 1996 a fost sfințită cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”‘.
Încă de la intrarea în mânăstire, te uimește  reprezentarea în antiteză a binelui și a răului. În stânga intrării în mânăstire, binele este reprezentat prin mulți îngeri și prin pilde de fapte bune, iar la dreaptea intrării în micul lăcaș de cult, răul este simbolizat de draci și pilde de fapte rele.
Dar, cel mai bine este că fiecare să aprecieze măreția naturii și construcția omului personal.
Accesul în zonă se poate face pe traseele turistice, dar cel mai comod mod de a ajunge , este cel cu mașina. Din Bușteni se pot închiria autoturisme 4×4(pentru 100 de lei/ persoană) care te plimbă la cota 2000, zona Padină, Lacul Bolboci și ajungi și la poalele drumului de acces la mânăstire. Un traseu minunat, într-o zonă care te face să exclami: Avem o țară frumoasă!

Pestera Ialomitei

loading...
Loading...

Ultimile din Articole

Mergi SUS

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web