Escrocheria a devenit cunoscută în luna decembrie a anului 2014. Mai mulți șoferi din țară au început să posteze mesaje de atenționare pe internet. Povestea era întotdeauna aceeași. Bărbatul era în drum spre București și, după ce mașina i s-a stricat și a fost nevoit să o repare, a rămas fără bani pentru benzină.
Pentru a fi cât mai credibil, el chiar îi lasă pe cei care îl împrumută să îi fotografieze buletinul și autoturismul și le dă chiar și numărul de telefon. Imediat ce și-a primit însă banii se face nevăzut și nu mai răspunde la telefon.
Mărturiile celor înșelați continuă.
In Maritimo Constanţa, am luat o mare ţeapă. Vine un bărbat la mine şi mă roagă să-l împrumut cu 200 de lei că nu mai are benzină şi trebuie să ajungă acasa (între timp cică îşi reparase maşina), la Bucureşti. Mă uit amuzat la el, dar a devenit foarte convingător când m-a lăsat să-i fotografiez maşina , buletinul şi pe el. Mi-a dat şi numărul de telefon, cu promisiunea că-mi va înapoia banii a doua zi dimineaţă. I-am dat 150 de lei, mi se făcuse mila de el. Dar, bineînţeles că nu i-am văzut înapoi şi nici nu răspunde la telefon, aşa că… nu ţi ca mine. Nu ştiu dacă buletinul şi numerele maşinii nu sunt false. Eu sunt din Tulcea şi mă gândeam că mi se putea întâmpla şi mie să rămân fără bani…”, a scris Cristi P. pe Facebook, postând şi fotografiile cu persoana în cauză.
Totodată, oamenii susţin că l-au mai văzut pe cel ce s-a recomandat drept Florin TeodorHristea şi pe A2, acolo unde aplica aceeaşi stratagemă, dar şi în zonele mai multor benzinării din municipiul Constanţa.
„Tipul face scamatoria asta de 4 ani, înainte o făcea cu o Dacie 1310 albă, la Dobrogea, cu aceeaşi placă stricată şi chipurile şi tatăl lui în maşină şi agăţa de lafiecare cate 20 de lei”, a spus un alt bărbat. „Individul mai umblă şi cu o Nubira verde tot cu numere de Ilfov”, a mai adăugat o persoană.
Altă dată, însă, țeparul care se recomandă a fi si angajat Kaufland nu doar a fost amenințat, ci şi bătut cu un lanţ.
„De două ori m-a abordat tipul, prima dată l-am ajutat cu un zâmbet şi «o urare de bine». A doua oară n-a făcut decât să-mi confirme bănuiala şi n-a mai fost aşa de bine pentru el. Am considerat că numai o corecţie fizică îl poate face să renunţe, cel puţin pentru o perioadă. Drept urmare, i-am spus că merg la maşină să iau portmoneul, căci aveam sub scaunul din dreapta un lanţ. Mai departe, nu are rost să vă povestesc ce a urmat, doar că a ieşit destul de şifonat individul“, a povestit un barbat din Constanta care nu s-a lăsat înșelată de acest escroc.
Din păcate, aceasta nu este metoda prin care acest individ va dispărea de pe străzi. Dar poliţiştii constănţeni nu pot deschide un dosar pe numele acestuia şi nici nu pot demara cercetări fără o plângere din partea unui păgubit.
Poliţia are nevoie de o plângere
„Pe raza municipiului Constanţa nu am primit nicio sesizare despre această persoană. În cazul în care există victime ale unor astfel de înşelăciuni, le recomandăm să depună plângere, pentru a se demara cercetări în cauză“, a precizat subinspectorul Carmen Şerbănescu, purtător de cuvânt al I.P.J. Constanţa, conformobservator.ro.
Foarte multi cititori au atenționat faptul că buletinul pe care Florin Teodor Hristea îl prezintă pentru a spulbera îndoielile victimelor sale ar fi fals deoarece, potrivit C.N.P.-ului, ar avea doar 21 de ani, însă el pare mai în vârsta. În plus, cartea de identitate a fost eliberată în 2014, alt indicator ce ridică semne de întrebare.
Sursa: soferidinromania1.blogspot.ro