Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Banca Nationala a Romaniei a lansat o NOUA MONEDA. Vezi cum arata

in Evenimente

Banca Națională a României lansează luni, în circuitul numismatic, o monedă din argint dedicată împlinirii a 115 ani de la nașterea Irinei Constantziu – Vlassopol, se arată într-un comunicat al băncii transmis AGERPRES.

Aversul monedei prezintă cargoul ‘Inginer N. Vlassopol’ pe care a navigat Irina Constantziu-Vlassopol și o reprezentare parțială a planiglobului, inscripția ‘ROMANIA’, stema României, anul de emisiune ‘2015’ și valoarea nominală ’10 LEI’.

Moneda are o valoare de 10 lei, este din argint cu titlul 999?, are forma rotundă, diametrul de 37 de milimetri, greutatea de 31,103 grame și cantul zimțat.

Aversul monedei prezintă cargoul ‘Inginer N. Vlassopol’ pe care a navigat Irina Constantziu-Vlassopol și o reprezentare parțială a planiglobului, inscripția ‘ROMANIA’, stema României, anul de emisiune ‘2015’ și valoarea nominală ’10 LEI’.

Reversul monedei redă portretul Irinei Constantziu-Vlassopol și inscripția circulară ‘IRINA CONSTANTZIU-VLASSOPOL — 115 ANI DE LA NASTERE’.

 


Potrivit BNR, monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de broșuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limbile română, engleză și franceză. Broșurile includ certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naționale a României și casierului central.

‘Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 250 monede. Prețul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broșura de prezentare, este de 320 lei/buc’, se arată în comunicat.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate