Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Bei apa de la robinet? Afla motivele pentru care nu mai trebuie sa faci asta.

in Articole

Iată o întrebare care naște discuții aprinse și împarte oamenii în două tabere. Trebuie însă menționat de fiecare dată când se abordează problema aceasta, despre care robinet vorbim: cel din orașul X sau robinetul din orașul Y, pentru că pot fi mari diferențe între cele două. De regulă, se încearcă o generalizare a datelor problemei și nu o nominalizare a situațiilor concrete, în care apa este bună sau nu este bună de băut. Atunci când spui „apa de la robinet”, nimeni nu știe la ce te referi de fapt: la apa din casa ta, la apa din orașul tău sau la apa din țara în care locuiești ?

De curand o renovare a apartamentului a facut ca sa schimb si tevile de „apa potabila” de la chiuveta bucatariei… aceasta imagine spune mai mult decat orice cuvant…

10511090_430369777123668_2291836955465092783_n

Nici apa de băut nu mai este sănătoasă. Din păcate, aceasta poate provoca probleme de sănătate, potrivit prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi. Conform acestuia, apa de la robinet are o calitate variabilă, însă clorinarea o face periculoasă pentru consumul uman.

Hai sa ne prefacem ca vorbim, in Romania, despre o apa de calitate, verificata, controlata. Practic, doar in marile orase si la munte, unde sursele de apa sunt captari din izvoare de adancime, se poate vorbi despre o apa buna de baut, direct de la robinet. Teoretic, apa de la robinet trebuie sa fie fara impuritati, lipsita de germeni si bacterii, fara reziduuri (petroliere) si cu minimum de nitriti, clor si calcar.

Marea problema a apei de la robinet o reprezinta clorul si nitritii. Acestia din urma sunt cei mai daunatori, deoarece acumularea lor in organism reduce capacitatea celulelor de a asimila oxigen. Oricum, din cauza chimicalelor folosite in agricultura, inghitim – cu si fara voia noastra – cantitati mari de nitriti.

A doua problema o reprezinta clorul, folosit pentru purificarea apei. Ultimul inamic, calcarul. Depunerile de calcar despre care se vorbeste in reclamele pentru aditivi buni pentru masina de spalat se produc si in organismul nostru. Iar noi nu putem folosi solutii anti-calcar! La aceasta se adauga infestarea cu pesticide, antibiotice si diferite alte reziduuri. Solutia: filtrele de apa.

Apa de la robinet devine cu totul altceva dupa ce a fost filtrata, fiind curatata de toate „adaosurile” mentionate mai sus. Insa filtrele trebuie schimbate periodic, pentru a mentine eficacitatea lor.

O ciorbă făcută-n casă poate să creeze probleme de sănătate. Şi asta din cauza apei cu clor, susţine directorul Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). Acesta explică faptul că adăugarea de clor în apă nu este cea mai fericită metodă de a inactiva contaminanţii biologici, pentru că o parte din clor se evaporă, iar altă parte se transformă în trihalometani. Aceşti compuşi chimici produc disfuncţii ale tiroidei şi chiar sunt incriminaţi ca agenţi cancerigeni. “De aceea nu ar trebui să facem mâncare, nici ceai şi nimic cu apă cu clor!”, explică prof. dr. Mencinicopschi. În urma studiilor făcute la ICA în decursul anilor, s-a constatat că în România există ape din surse geologice extrem de bune, care depăşesc calităţile unor branduri celebre de apă din lume. Apa din zona Herculane, Covasna, Malnaş sau Borsec e excepţională. La ICA se pot face la comandă şi contra cost şi analize privind calitatea apei pe care o beţi sau o folosiţi acasă.

V-ati pus intrebarea „oare de cate ori am auzit ca se opreste apa pentru desinfectarea retelei de apa potabila” sau lucrari de genul asta? Ia pune la fiert o cana de apa intr-un ibric si las-o pana scade sub jumatatea cantitatii si dupa cateva ore uita-te sa vezi ce e in apa si zi-mi daca iti place ce vezi. Nu am nici cea mai vaga idee despre cum este apa in zona respectiva dar fa-ti timp si incearca sa faci ce ti-am zis iar concluzia o sa o tragi de capul tau.

Personal, nu stiu daca beau 2L de apa PE AN de la robinet, si asta doar vara cand e apa rece si mi-e pofta, atat.
Testul de mai sus l-am facut involuntar cu o cana de fiert electrica iar a 2-a zi dimineata cand am vrut sa completez cu apa de la robinet, mi-a pierit pofta de cafea . Era strat de calcar peste tot. Unde se depune? Oare, cumva, in rinichi ?

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate