Bine de stiut! Lista celor mai nesigure companii aeriene în 2016

in Articole

Un studiu anual cu privire la companiile aeriene a scos la iveală care sunt cele cu probleme grave în ceea ce privește siguranța pasagerilor.

Potrivit The Independent, AirlineRatings a studiat mai multe audituri făcute de companii de aviație și organizații de profil, precum și analize ale unor guverne.

De asemenea, aceștia s-au uitat și la istoricul recent al companiilor, în ceea ce privește incidentele.

Specialiștii AirlineRatings au inclus în analiză 407 companii, care au primit până la șapte stele. Dintre acestea, 148 au primit șapte stele, iar la coada clasamentului, 50 au primit trei stele sau chiar mai puțin.

Topul a stârnit și câteva polemici. De exemplu, mulți au criticat faptul că Germanwings a primit 7 stele, deși un avion al companiei nemțești s-a prăbușit în martie 2015 în Alpii francezi și au murit 150 de oameni. Anchetatorii au concluzionat atunci că prăbușirea a fost făcută intenționat de pilotul Andreas Lubitz, care suferea de depresie cronică și s-a sinucis.

Editorul Geoffrey Thomas, de la AirlineRatings spune că Germanwings a primit rating maxim întrucât astfel de cazuri nu afectează gradul de siguranță. „În sistemul nostru, care este avizat de reprezentanți ai Organizație Internaționale de Aviație Civilă, atacurile teroriste, deturnările piraților sau actele suicidale ale piloților nu sunt înregistrate ca prăbușiri accidentale”, a declarat Thomas, citate de The Independent.

Zece companii aeriene, toate din Nepal, Indonezia sau Surinam, au primit o steaua sau chiar niciuna în clasamentul pentru anul acesta. Iată care sunt acestea:

  1. Batik Air
  2. Bluewing Airlines
  3. Citilink
  4. Kal-Star Aviation
  5. Lion Air
  6. Sriwijaya Air
  7. TransNusa
  8. Trigana Air Service
  9. Wings Air
  10. Xpress Air Sursa: greatnews.ro
Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.