Boala de pădure

in Stiri online
Boala închircirii şi a cheliei albinelor, numită şi boala neagră apare accidental şi este atribuită fie mierii demană (în special celei de la stejar), fie intoxicaţiilor chimice, fie avitaminozei sau agenţilor patogeni dinordinul virusurilor. Albina bolnavă începe să se înnegrească din ce în ce mai tare, până ajunge din brună  închis, în negru lucios. S-au văzut albine a căror paralizie e parţială, cu o agitaţie extremă a membrelor neatinse încă, o înţepenire a antenelor, al cărei scapel se înnegreşte. La altele, antenele se strâng ca uncovrig. Albinele atinse de această boală nu mai pot să recolteze polenul. Pe scândura de zbor ele suntrecunoscute numaidecât şi sunt ucise fără milă. Boala apare fără a cauza depopulări masive şi dispare fără ase aplica un tratament specific. Nu există tratament specific. Se poate da totuşi, timp de 2 săptămâni, sirop de miere în doze de 200 g zilnic.Simptome caracteristice:
  •  căderea perişorilor de pe corp;
  • mărirea sau micşorarea abdomenului care devine negru lucios
  • albinele bolnave se retrag pe spetezele ramelor sau pe fagurii mărginaşi de unde sunt eliminate de albinele sănătoase;
  • în faţa urdinişului pot fi văzute albine ce se târăsc şi cad pe spate.
Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.