Boli tratate cu miere

in Agronomie

Mierea de albine are ca surse potenţiale peste 2000 de flori; ca rezultat, caracteristicile ei sunt extrem de variabile. De aceea, terapeutul trebuie să fie capabil, cu ajutorul simţurilor lui, să stabilească calitatea generală a mierii şi/sau calităţile ei terapeutice.

 

În toată lumea mierea este cunoscută mai ales ca aliment şi mai puţin ca medicament . Din această cauză, probabil, preţul mierii este prea scăzut pentru ca apicultorii să aibă beneficii satisfăcătoare de pe urma colectării acesteia .

În zilele noastre este reconsiderată importanţa mierii pentru sănătatea oamenilor şi animalelor . Mulţi specialişti din ţări ca : Noua Zeelandă, Franţa, India etc. au demonstrat că mierea este de asemenea un medicament dacă este obţinută şi folosită în anumite circumstanţe. Mierea poate fi folosită cu succes pentru prevenirea şi tratarea ulcerele gastro-duodenale (fiind considerată un pansament gastric), pentru tratarea arsurilor sau pentru vindecarea plăgilor, având un puternic caracter antiinfecţios.

Mierea poate fi folosita pentru a trata insomnia, anorexia, ulcerul stomacal si intestinal, constipatia, osteoporoza si laringita, indicata si pentru tratarea indigestiilor si inflamatiilor gastrointestinale. Mierea inhiba si dezvoltarea H. pylori, o bacterie responsabila pentru dezvoltarea ulcerelor. Mierea are si proprietati antibiotice, antifungicide si antivirale. Extern, mierea poate fi aplicata pentru a trata diverse tipuri de eczeme si herpes, este utila pentru sterilizare ranilor infectate in urma accidentelor, operatiilor sau arsurilor.

 

Omoara germenii si bateriile, de aceea este considerate un antiseptic foarte puternic, fiind utila si in tratarea conjunctivitei, a cataractei, normalizeaza microfloreigastrice, calmeaza nervii si ofera un somn de calitate. Mierea de salcam are proprietati calmante, cea de castan favorizeaza circulatia sangvina, mierea de tei este sedative, mierea de mar este tonica, iar cea de papadie este depurativa si laxative.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.