Boli tratate cu venin de albine

in Agronomie

Veninul de albine este un compus perfect adaptat/creat pentru funcţiile sale: apărarea albinelor şi a coloniei. El este sintetizat în glandele de venin ale mătcii şi ale albinelor lucrătoare şi păstrat în sacii de venin. În timpul procesului de înţepare este eliberat prin ac, sub formă lichidă.

 

Veninul este un produs biologic propriu al albinei şi nu intră în rândul principiilor active transmise de la plante.

Componentele active din veninul de albine, în mici cantităţi (echivalente cu mai puţin de 100-300 de înţepături pentru un adult) pot fi foarte benefice pentru sănătatea oamenilor, dacă sunt administrate de către persoane specializate, într-un mod individualizat. Aministrat în mod greşit, în necunoştinţă de cauză, veninul de albine poate provoca, la unele persoane, reacţii alergice şi iritaţii. De aceea se impune, înainte de folosirea lui în scop terapeutic, să se ia toate măsurile de protecţie a pacientului (testare la alergie, dozare corectă) şi de protecţie a muncii, apiterapeutul trebuind să se asigure că manipulează în deplină siguranţă acest produs.

 

Terapia cu venin de albine normalizeaza functiile endocrine si produce cortizol, o substanta secretata de corp, care are proprietati antiinflamatorii. Veninul de albine imbunatateste simptome ale unor afectiuni precum artrita, guta, osteoporoza, herpes, scleroza sau oboseala. Terapia cu venin de albine este una complexa si trebuie facuta doar de un specialist. Inainte de a incepe un astfel de tratament este indicat sa se efectueze un test de alergie.

loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play