Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Bolovanii stelari căzuți în grădină te pot îmbogății?

in Articole/Astronomie
 Valoarea unui meteorit este dată de metalele din componență. În cazul în care ai noroc și ți-a căzut în curte un bolovan cu metale rare, un gram poate valora și 5.000 de euro.
 Meteoriții planetari ajung la 5.000 de euro/gram, dar în general, o rocă extraterestră are o valoare de la câțiva cenți până la 1.000 euro/gram.
 Un fermier norocos din Missouri, Statele Unite a găsit în 2006 un meteorit extraterestru de 17 kg care a fost estimat ca având o valoare de 3,4 milioane de dolari, deoarece era un tip rar de meteorit.
 La noi în țară, nu au căzut meteoriți prea valoroși, un gram valorând cam 20 de euro și cel mai valoros este posibil meteoritul căzut în 1927 la Șopot(județul Dolj) care a cântărit 958 de grame.
 In România, ultima rocă extraterestră a căzut în anul 2008, lângă Pleșcoi, în județul Buzău, iar primul meteorit recunoscut pe teritoriul țării noastre, este cel din 4 septembrie 1852 de la Măldărașul de Câmp, Mureș și care avea 22,7 kg.
 Legislația autohtonă spune că norocosul care găsește un meteorit, sau se trezește cu el în curte, ar trebui să-l predea cercetătorilor și nu poate să îl vândă colecționarilor care plătesc mii de euro. În vremurile trecute, meteoriții erau socotiți ca patrimoniu, dar în prezent sunt numiți minerale rare și pe răspunderea fiecăruia pot să ajungă în colecțiile particulare.

buzau-meteoriti

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate