Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Boşcodeală, condamnat la 5 ani CU EXECUTARE

in Politic

Boşcodeală, condamnat la 5 ani CU EXECUTARE în ‘dosarul Gloria’. Vezi aici PRIMELE DECLARAŢII ale primarului

UPDATE [14:45] 10 FEB 2015 ›Imediat după condamnare, primarul Constantin Boşcodeală a declarat pentru Focus FM că pedeapsa i se pare nedreaptăşiva declara recurs la Curtea de Apel Braşov.

Mai mult, deşi sentinţa nu este definitivă, el îşi va da demisia din funcţia de preşedinte al PSD Buzău. În acelaşi timp, se gândeşte să se suspende din funcţia de primar al municipiului până la o sentinţă finală în dosar.
UPDATE [14:41] 10 FEB 2015 › Magistraţii de la Judecătoria Braşov care au pronunţat sentinţa, l-au condamnat pe Boşcodeală la 3 ani de închisoare pentru infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată, la 4 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, şi l-a achitat pentru cea de-a treia infracţiune de abuz în serviciu.

„Instanţa a decis ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 4 ani de închisoare, cea mai grea la care se adaugă un spor de 1 an, în total 5 ani de închisoare.” a declarat judecătorul Anda Sâmpetru, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Braşov.
Pedeapsa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile.
Primarul Boşcodeală, condamnat la 5 ani cu executare în ‘dosarul Gloria

Iată ce acuzaţii i-au adus procurorii anticoruţie în rechizitoriu:Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Ploiești au dispus trimiterea în judecată a inculpatului BOȘCODEALĂ CONSTANTIN OCTAVIAN, primar al municipiului Buzău, în sarcina căruia s-au reținut trei infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În cursul anilor 2002 – 2008, inculpatul Boșcodeală Constantin Octavian, în calitate de primar al municipiului Buzău, a acordat unor asociații sportive, persoane juridice non profit, în mod ilegal, fonduri nerambursabile din bugetul local și le-a asigurat folosința gratuită a Complexului Sportiv Gloria Buzău. Beneficiarii finali ai acestor sume și al dreptului de a folosi complexul sportiv sunt societăți comerciale aflate în diverse raporturi juridice cu asociațiile sportive.

Concret, în cursul anului 2008, prin încălcarea atribuțiilor de serviciu pe care le avea în calitate de ordonator principal de credite, inculpatul Boșcodeală Constantin Octavian a dispus, în mod nelegal, plata sumei de 1.633.496,32 lei către ASOCIAȚIA SPORTIVĂ FOTBAL CLUB GLORIA BUZĂU (denumită în continuare „Asociația sportivă”) cu titlu de finanțare nerambursabila – din care suma de 279.496,32 lei reprezintă plăți directe efectuate către REGIA AUTONOMĂ MUNICIPALĂ (R.A.M.) BUZĂU (unitate din subordinea Consiliului local Buzău, la care Asociația sportivă avea debite restante). De această sumă de bani a beneficiat, în mod indirect, S.C. Fotbal Club Gloria S.A. Buzău (agent economic privat la care primarul era acționar, în calitate de persoană fizică), firmă cu care Asociația sportivă avea încheiat un protocol conform căruia se obliga, contrar legii, să susțină activitatea sportivă a societății comerciale cu sumele primite de la bugetul local. De asemenea, S.C. Fotbal Club Gloria S.A. Buzău fusese obligată, prin hotărâre judecătorească, la plata debitelor restante către R.A.M. Buzău, în solidar cu Asociația sportivă (suma de 279.496,32 lei menționată mai sus).

În această modalitate, bugetul local al municipiului Buzău a fost prejudiciat cu suma de 1.633.496,32 lei.

De asemenea, la data de 19 mai 2006, fără a exista o hotărâre a Consiliului Local al Municipiului Buzău, inculpatul Boșcodeală Constantin Octavian a acordat direct, în folosință gratuită, o parte a Complexului Sportiv Gloria, obiectiv aflat în proprietatea publică a municipiului Buzău, Asocierii în participațiune formate din Asociația Sportivă „Voința Buzău” și S.C. Monte Cris S.R.L. Buzău, bugetul local fiind prejudiciat cu suma de 2.675.555,22 lei, reprezentând veniturile nerealizate în perioada 1 ianuarie 2008 – 31 octombrie 2009.
În plus, începând cu anul 2002, când Complexul Sportiv Gloria a intrat în proprietatea publică a municipiului Buzău, primarul Boșcodeală Constantin Octavian a asigurat nelegal folosința gratuită a stadionului de fotbal ASOCIAȚIEI SPORTIVE FOTBAL CLUB GLORIA BUZĂU și, prin intermediul acesteia, S.C. Fotbal Club Gloria S.A. În acest mod, bugetul local a fost prejudiciat cu suma de 587.942,55 lei, reprezentând veniturile nerealizate din exploatarea bunului.

Până la finalizarea cercetărilor, Consiliul Local al Municipiului Buzău nu s-a constituit parte civilă în procesul penal.
În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor bunuri imobile aparținând inculpatului Boșcodeală Constantin Octavian.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Judecătoria Brașov, instanță desemnată pentru judecarea cauzei, la cererea procurorilor, de către Înalta Curte de Casație și Justiție.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Sursa: http://www.sansanews.ro/stiri/actualitate/buzau/primarul-boscodeala-condamnat-la-5-ani-cu-executare-in-dosarul-gloria.html
Articol scris de: Laurenţiu Marinov
Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Politic

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate