Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Budapesta

in Stiri online/Turism

Budapesta este capitala Ungariei, orașul fiind situat pe ambele maluri ale Dunării. În partea de est a Dunării se află Pesta, care ocupă două treimi din suprafață, iar pe partea de vest se află Buda, cealaltă treime a orașului. Budapesta are circa 1,7 milioane de locuitori. Cetatea Buda și zona malurilor Dunării din Budapesta au fost înscrise în anul 1987 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Principalele obiective turistice din sunt:

Podul cu Lanțuri
podul cu lanturi

Podul cu lanțuri a devenit unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Budapesta. Podul face legătura peste Dunăre între Pesta și Buda. Oferă una dintre cele mai frumoase priveliști din oraș, cu toată mareția Dunării ce iși găsește drumul pe sub acest pod. De asemenea poate fi admirată grandioasa clădire a Parlamentului care domină partea din Pesta a Dunării și turnurile castelului de pe dealul din Buda

Parlamentul
Parlamentul

Clădirea Parlamentului Ungariei este locul în care se întâlnește Adunarea Națională; este una dintre cele mai frumoase clădiri legislative din Europa și a treia clădire ca mărime din lume ce găzduiește un Parlament național. Adunarea Națională a Ungariei a decis constructia acestei clădiri impunatoare în anul 1880, la aproape un deceniu și jumătate după compromisul cu conducătorii Habsburgilor.

Palatul Regal
palatul regal

Palatul Regal a fost distrus și reconstruit de multe ori. Regele Bela al IV-lea a început construcția palatului în secolul al XIII-lea după invazia mongolilor. Palatul original a fost construit în stil gotic și a continuat să fie extins timp de 300 de ani. Epoca de aur a palatului a fost în timpul domniei regelui Matthias. A fost total distrus în 1686 când armata Habsburgilor a eliberat Buda de sub ocupația Otomanilor, Habsburgii construind un palat nou, mai mic, în stil baroc la începutul secolului al XVIII-lea.

Alte obiective turistice: Bastionul Pescarilor, Biserica Matthias, Basilica Sfântul Ștefan, Piața Eroilor, Insula Margareta, Vaci Utca, Citadela și dealul Gellert, Opera din Budapesta, Marea Sinagogă și Parcul Orașului.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Stiri online

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate