Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Căi de transmitere a virusului hepatic C

in Articole/Sanatate

Statistic, peste un milion de români trăiesc cu virusul hepatitei C și mulți dintre ei nici nu știu că îl au.
Enumerăm căile prin care virusul hepatitei C este transmis:
1. Transfuzii de sânge
Hepatita C care este determinată de prezența unui virus în sânge, se transmite prin expunerea la sânge infectat. Este posibil ca pacienții să contacteze boala atunci când intră în contact cu sânge infectat cu virusul hepatic C(VHC).
Sunt mai expuse să ia contact cu sângele care conține acest virus persoanele care se află în următoarele grupe de risc:
-Au făcut o transfuzie de sânge înainte de luna iunie 1992;
-S-au taturat cu ac sau cu tuș contaminat;
-Au utilizat aparatul de ras al unei persoane care a fost infectată sau dacă îi utilizează periuța de dinți, forfecuța sau alte obiecte care pot lua contact direct cu sângele bolnavului;
-La injectarea drogurilor au folosit ace contaminate.

2.Cabinetele stomatologice

Dacă cabinetul și instrumentarul nu au fost dezinfectate după fiecare pacient și dacă dezinfecția nu a fost realizată corect, există un risc ridicat de expunere pentru medic și pentru ceilalți pacienți.

3. Serviciile cosmetice

Cu toate că sterilizarea instrumentelor este reglementată conform legii, din păcate aceasta nu se respectă în toate saloanele de înfrumusetare și reprezintă una dintre căile de transmitere.

4. Sexul neprotejat

Dacă sexul se face cu mai mulți parteneri, riscul de a contacta virusul hepatitei C este mult mai mare.

Hepatită C se transmite mai rar de la mama infectată la nou născut.

Dacă oamenii suspectează că s-au infectat cu virusul hepatic C, pot să facă testul serologic: anticorpii anti-virus C, acesta fiind disponibil în orice laborator medical.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate