Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Cămătarii din Timişoara şi Suceava, percheziţionaţi de poliţie!

in Articole/Centru Media/Evenimente/Stiri online

   Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara și ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., alături de procurori DIICOT au efectuat 18 percheziții, în judeţele Timiș și Suceava, la 17 persoane bănuite de cămătărie, înșelăciune, evaziune fiscală și spălare de bani.

   Cei în cauză sunt bănuiți că, între 2010-2017, ar fi constituit un grup infracțional organizat de mari dimensiuni, care ar fi acționat coordonat pe raza municipiilor Timișoara și Suceava. Activitatea ilicită consta în acordarea de împrumuturi de bani, prin contracte în conținutul cărora erau disimulate și dobânzile aferente sumelor împrumutate, informează un comunicat al Poliţiei Române

   Cei care apelau la serviciile cămătarilor se obligau, prin contract, să ofere garanții imobiliare solide, iar dacă nu aduceau banii la timp, erau executaţi silit, în regim de urgență. Banii împrumutaţi plus dobânda percepută erau preluate atât numerar, cât și prin virament bancar, direct de cei care ofereau împrumuturile sau prin intermediul persoanelor din anturajul acestora.

   Liderii grupării infracționale ar fi folosit diferiți membri ai familiei și alți apropiați ca interpuși la încheierea contractelor de împrumut sau i-ar fi împuternit ulterior pe aceștia pentru a iniția procedura executării silite împotriva victimelor. Membrii grupării nu ar fi permis victimelor să își valorifice singure imobilele la prețul real al pieței, pentru a-și putea achita debitele, refuzând categoric să ridice ipotecile instituite pe numele acestora.

   De asemenea, înainte de executarea silită, membrii grupului infracțional ar fi recurs la amenințări și agresiuni fizice pentru a determina victimele să renunțe la la imobilele în care locuiau fără a mai face vreun demers legal pentru recuperarea bunurilor. Scopul grupării ar fi fost deposedarea victimelor de bunurile imobile cu care acestea garantau împrumuturile contractate, prin instituirea de dobânzi mari, la termene de scadență foarte scurte, lucru care făcea ca victimele să fie în imposibilitatea de a plăti dobânzile percepute”, precizează comunicatul poliţiei.

   Astfel, în marea majoritate a cazurilor, cei care s-au împrumutat cu camătă și au garantat cu proprietățile lor, au ajuns să fie deposedaţi de bunurile proprii. Ulterior deposedării, unii debitori ar fi fost nevoiți să locuiască în propria lor casă drept chiriași ai membrilor grupării, achitând lunar sume cuprinse între 200 și 300 de euro. În multe cazuri, victimele ar fi achitat sume de peste 15.000 de euro doar cu titlu de chirie. Prejudiciul cauzat de cămătari este estimat la aproximatic 3.500.000 de euro. (foto: pixabay.com)

DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Latest from Articole

LIKE-ul tau CONTEAZA!Ti-a placut articolul si ai dat LIKE? Inchide aici
Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web