Când viaţa intimă este de domeniul trecutului…

in Diverse de

Nu mai ştii când a fost ultima noapte de dragoste. Nu mai ţii minte de când nu v-aţi mai iubit. Poate e normal. Nimeni nu întinereşte, ratele la bancă trebuie plătite şi nu e timp de romantism. Oricum, viaţa este grea în ziua de azi şi cui îi mai arde de aşa ceva? Dar să fie oare normal ce se întâmplă?

Există situaţii şi situaţii. Una este un cuplu în vârstă. Soţii au îmbătrânit împreună şi au ajuns să aibă alte preocupări. Dar altceva este atunci când doi oameni în floarea vârstei evită intimitatea. Şi mai dificil este când doar unul dintre ei alege acest lucru, iar partenerul refuzat este frustrat. Aceste situaţii nu apar brusc. Ele sunt rezultatul anilor de neglijare a relaţiei, al conflictelor nesoluţionate, nepasării, dispreţului şi cinismului. Acestea au dus la îndepărtarea partenerilor unul de celălalt pe mai multe planuri, nu doar în cel sexual.

PROIECŢIE A PROBLEMELOR DIN CUPLU

Viaţa sexuală nesatisfăcătoare este, de multe ori o proiecţie a problemelor de cuplu. O cauză majoră este faptul că persoanele căsătorite nu mai conştientizează că au nevoie de efort pentru a menţine şi a-şi dezvolta relaţia. Unii cred că, dacă sunt căsătoriţi, temeinicia relaţiei este garantată de la sine. Alţii consideră că soţul sau soţia le aparţine. Deci nu mai e ceva interesant şi merg să caute alte “provocări”. Mai sunt şi oameni care încearcă să-şi exploateze partenerul / partenera. Astfel , se gândesc la ce pot câştiga de la el şi nu mai sunt atenţi la detaliile care fac o căsnicie frumoasă sau la comunicare, precizează Dr. Tedy Creştin, psihoterapeut.

SCHIMBAREA ÎN BINE E POSIBILĂ

Dacă amandoi soţii îşi doresc să schimbe ceva ori unul vrea şi celalalt îl sprijină, Tedy Creştin vine cu o veste bună: “Există modalităţi prin care se poate reconstrui mariajul şi se poate îmbunătăţi viaţa sexuală. Cel mai important ingredient pentru a reuşi este sinceritatea. Cei doi ar trebui sa conştientizeze unde se află în prezent legătura lor şi de ce. Există specialişti şi grupuri de dezvoltare personală care îi pot ajuta. Însa pot face acest lucru şi singuri.           Pot să conştientizeze ce valori au, ce i-a atras de la început unul la altul, ce momente frumoase au petrecut împreună etc. Pornind de la ceea ce a funcţionat în trecut, vor discuta despre ce îşi doresc în prezent şi în viitor.”

ÎMBUNĂTĂŢEŞTE RELAŢIA CU EL

“Dacă tu îţi doreşti intimitate, iar soţul nu, ar trebui să te gândeşti ce poţi face pentru a îmbunătăţi relaţia cu el şi, implicit, viaţa intimă Dacă el se opune constant, dar doreşte să rămână cu tine din diverse alte motive, trebuie să-ţi asumi situaţia sau să renunţi. Ambii parteneri pot consimţi să rămână într-o căsnicie din care lipseste sexul. Dar trebuie să-şi asume consecinţele unei astfel de hotărâri. Poate fi vorba chiar de o despărţire, la un moment dat, atunci când unul dintre ei îşi va dori altceva.” (Doctor Tedy Creştin, psihoterapeut).

loading...
Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Ultimile din Diverse

Daţi-ne un "LIKE":Ne urmaresti deja? Poti inchide aici
Mergi SUS

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web