Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Capitala României, pe primul loc în topul poluării fonice și a aerului

in Stiri online

Cel mai recent Eurobarometru despre percepția calității vieții din 83 de orașe din Europa clasează Bucureștiul pe primul loc în ceea ce privește insatisfacția față de poluarea fonică și  aerului. Astăzi, la Conferința Mobility, reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale, ai societății civile, precum și ai mediului de afaceri au discutat despre soluțiile pentru un trafic și un trai civilizat în marile orașe din România.

Îmbunatățirea și modenizarea sistemelor clasice de transport și folosirea unor soluții alternative de deplasare în marile orașe au fost principalele teme discutate, astăzi, la Mobility, conferință-reper pe tema mobilității urbane.

Conferința Mobility”: Petrecem mult timp în mașină

Transportul în oraș nu afectează însă doar sănătatea fizică a locuitorilor, ci are un impact și asupra confortului. Bucureștenii petrec cu 50% mai mult timp în mașini decât în condiții normale de trafic.

S-a discutat despre parcări noi, magistrale de metrou și construcții de drumuri, despre înnoirea parcului de vehicule de transport public și popularizarea conceptului de Smart City, prin conștientizarea folosirii tehnologiei și inovațiilor în soluții viabile pentru un transport cât mai civilizat, rapid și puțin poluant.

Astăzi încercăm să aflăm care ar putea fi soluțiile inovatoare și cum ar trebui cetățeanul modern să se deplaseze într-un oraș sufocat și aglomerat. Vrem să găsim soluțiile care să stea la baza unui oraș durabil, de la parcări la intarea în oraș, la parcări moderne, inteligente, la servicii de genul car- sharing , bike- sharing,și cum ar arăta un mijloc de transoport alternativ, sustenabil și sănătos într-un oraș atât de mare cu este Bucureștiul”, ne-a declarat Raluca Fișer (foto), vicepreședinte al Federației Europene de Ciclism.

Conferințele Green Report vin în peisajul conferințelor de business cu o abordare nouă și creativă, axată pe rezultate. “MOBILITY” este cel de-al doilea eveniment din seria de Conferințe Green Report din 2017, organizate în parteneriat cu Ministerul Mediului.

Sursa: libertatea.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Stiri online

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate