Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Caracteristicile stupinei si materialului utilizat in apicultura

in Agronomie

Stupii vor fi construiti din materiale naturale care nu risca sa contamineze mediul sau produsele.

Cu exceptia produselor mentionate la cifra 118 lit.e,nu se vor utiliza in stupine decat substante naturale asa cum sunt:propolisul,ceara,uleiurile vegetale.

 

Ceara necesara in obtinerea fagurilor artificiali nu trebuie sa provina decat din unitati de productie care corespund prezentei Ordonante.Exceptia poate fi facuta de catre autoritatea de control care poate admite utilizarea unei ceri conventionale mai ales pe perioada de reconversie,cand pe piata nu poate fi gasita ceara de productie biologica.

La extractia mieii nu se vor folosi si faguri care pe langa miere contin si puiet. 137 – Pentru protectia materialelor (rame,stupi,corpuri) de atacul insectelor parazite nu se vor utiliza decat materiale (substante) mentionate in anexa II,partea B,nr.2.

Tratamentele fizice prin aburi sau foc sunt admise. 139 – Pentru curatirea si dezinfectia materialului,cladirilor,instalatiilor,instrumentelor si altor produse utilizate in apicultura,nu se admite folosirea decat a substantelor adecvate mentionate la anexa II,partea E. (cifra 167 din documentul 13138(98).

 

Sursa:Revista „Romania apicola” 7 iulie 2000 (traducere din revista „Suisse D’apiculture”)

loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Latest from Agronomie

LIKE-ul tau CONTEAZA!Ti-a placut articolul si ai dat LIKE? Inchide aici
Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web