Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Cărtărescu îşi doreşte un partid #REZIST! …Şi este contracarat de simpatizanţii USR!

in Articole/Centru Media/Evenimente/Politic/Stiri online

   Un partid politic care să îi reprezinte pe cei care au protestat în stradă zile de-a rândul împotriva PSD, este propunerea scriitorului Mircea Cărtărescu, şi el participant activ la proteste. Într.o postare pe pagina sa de facebook, Mircea Cărtărescu spune că ar fi momentul „…înființării unui nou partid politic care să reprezinte vocea protestatarilor din România”.

   „El s-ar putea numi chiar #REZIST și ar putea avea o platformă inspirată parțial din noua Proclamație de la Timișoara. Ar fi nevoie de un astfel de partid pentru milioanele de români care nu se simt în prezent reprezentați politic (de unde și absenteismul la vot), pentru cei care sunt pro-europeni, care respectă statul de drept și justiția liberă, care luptă împotriva corupției. N-ar fi un partid în primul rând anti, ci pentru. Pentru o Românie modernă, membră UE și NATO, cu o clasă de mijloc puternică și o diaspora activă politic și civic. În patru ani acest partid s-ar putea organiza și-ar putea crește suficient ca să poată câștiga următoarele alegeri. El ar avea șansa nu doar să fie un alt partid, ci și un partid altfel, mai adaptat lumii în care trăim azi„, spune scriitorul, precizând că „E doar o idee, s-ar putea adăuga multe la ea” şi că i-ar plăcea ca „oameni mai pragmatici ca mine s-o pună-n aplicare„.

Reacţia la propunerea lui nu s-a lăsat aşteptată, ea fiind contracarată de… simpatizanţii USR. Într-o postare ulterioară, Mircea Cărtărescu spune: „Mă așteptam ca postarea mea anterioară, cea în care îmi imaginam un nou partid, să fie atacată de fanii PSD. Când colo, cei care-au luat-o foarte personal au fost cei de la USR. Eu n-am nicio problemă cu ei, dimpotrivă, apreciez ceea ce fac. Dar poate mai e loc și pentru alții pe lângă ei, pentru ca oferta politică a opoziției să fie mai diversă și să se recunoască în ea cât mai mulți oameni.El recunoaşte că ideea lui de partid este de domeniul fanteziei: „partidul e doar unul visat” şi că nu îşi doreţte vreo funcţie de conducere în ceva, el fiind „un biet om cât se poate de fericit să-și aștearnă nimicurile pe hârtie„. (foto: pagina facebook Mircea Cărtărescu)

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate