Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Category archive

Retete

Aceasta nu este doar o simpla carte de bucate , este o colectie de retete mai usoare sau mai grele alese cu atentie pentru a satisface toate gusturile indiferent de natura lor . De multe ori nu intelegem rostul unei carti de bucate dar trecand de egocentrismul ideilor noastre si de paradigma cartofului si a mamaligii romanesti vom constata ca o mancare nu este doar un combustibil pentru organismul nostru , o mancare inseamna mult mai mult , o mancare inseamna pe langa confort energetic si un confort psihic. Una este cand ni se tranteste in fata o farfurie de cartofi prajiti cu o pulpa si alta este cand acei cartofi sunt atent pregatiti , frumos taiati , pusi pe o frunza de salata si ornati frumos. Valoarea energetica este aceiasi si la o mancare ornata si la una servita din viteza obisnuintei dar valoarea psihica este deosebit de mare pentru cel care o mananca. Se pare ca ingredientul esential care trebuie folosit la orice mancare este sa adaugam o picatura de “suflet “ in ceea ce facem

A înnebunit tot globul cu această prăjitură din doar 3 ingrediente! Cum faci prăjitura japoneză

Timp de preparare: 15 min Timp de gătire: 45 min Gata în: 60 INGREDIENTE: – 3 ouă – 120 g ciocolată albă – 120 g crema de brânză nesărată MOD DE PREPARARE: Cheesecake japonez din numai 3 ingrediente: deşertuşor, rapid şi extrem de gustos, care a devenit tot maipopular în ultima vreme. Încearcă-l şi vei vedea de ce! Separaţi albuşurile de gălbenuşuri. Puneţi albuşurilela frigider şi preincalziti cuptorul la 170 grade Celsius. Topiţi ciocolată albă la bain marie, amestecândcontinuu cu ajutorul unei spatule. Puneţi înăuntru crema de brânză nesărată, amestecând uşor până se omogenizează. Daţi deoparte. Adagati gălbenuşurile, amestecaţi. Scoateţi din frigider albuşurile. Cu ajutorul unui mixer, le bateţi pânăobţineţi o spumă tare. Puneţi o treime din albuşuri peste crema de rânză. Amestecaţi. Apoi, pe rând, celelalte două treimi, amestecând treptat până la omogenizare. Pregătiţi un vas termorezistent, puneţi hârtie pergament pe care o ungeti cu ulei. Turnaţi mixtură. Luaţivasul, ridicaţi-l uşor şi “loviţi-l” de masă de câteva ori, pentru a…

Citeste mai mult

Gogoșari umpluți cu conopida pentru iarnă! Iată ce trebuie să le pui pentru a se menține crocanți și aromați

Legumele ne furnizeaza o importanta cantitate de nutrienti de calitate, de care organismul nostru are nevoie pentru a functiona in parametrii normali.  Anul acesta a fost foarte roditor iar solarul nostru abunda de legume care asteapta sa fie recoltate. Este toamna, iar cum iarna urmeaza sa vina trebuie sa ne facem provizii pregatind legumele sub…

Citeste mai mult

Secrete de la bunica: Cum prepari murăturile ca să rămână tari și crocante

Toamna vine peste noi şi fiecare gospodină se gândeşte la ce va avea în cămară la iarnă. Murăturile nu trebuie să lipsească, merg de minune cu mâncărurile grase din timpul iernii, rezistă în timp şi păstrează calităţile curative ale legumelor proaspete. Pentru ca murăturile să rămână tari, puteţi încerca una dintre aceste metode: – Adăugaţi…

Citeste mai mult

FICĂŢEI CU LEGUME, o reţetă simplă şi uşor de preparat

Ingrediente ● 500 g ficăței ● o ceapă ● 2 ardei grași de culori diferite ● 100 ml vin ● o legătură ceapă verde ● 4 linguri ulei ● sare ● piper ● 2-3 fire mărar 1. Ceapa și ardeii tocate se pun la călit în ulei. 2. Se presară sare și piper și se…

Citeste mai mult

Chiar dacă e vară, un fel de mâncare consistent e bine-venit! VARZĂ CĂLITA CU CÂRNAȚI

Ingrediente -4 cârnați -2 linguri de ulei -1 ceapă -o varză foarte crudă cam de 1 kg -200 ml supă gata preparată din conentrat de legume și apă -1cutie smântână -zeama și coaja de la ½ lămâie -sare, piper -1 legătura de pătrunjel Mod de preparare Prăjește cârnații în ulei încins Spală varza, apoi tai-o…

Citeste mai mult

Mănânci, dar tot ţi-e foame?! Află ce merită să introduci în meniu şi la ce alte aspecte ar trebui să ai grijă

Acum că vara a sosit fiecare îţi doreşte să arate cât mai bine. Dar cum să te prezinţi într-o formă cât mai avantajoasă când, deşi mănânci, ţi se face foame la scurt timp? O cauză probabilă poate fi cantitatea insuficientă de fibre alimentare. Acestea menţin saţietatea, scad nivelul de zahăr din sânge şi nu conţin…

Citeste mai mult

Asa faci cea mai bună VIŞINATĂ. Secretul combinării ingredientelor

Află, din materialul următor, secretul unei vişinate aromate, pregătită acasă, după o reţetă tradiţională. Ingrediente: – 1 kilogram de vişine – 400 de grame de zahăr – alcool La 1 kg de vişine avem nevoie de 400 gr zahăr, alcool cât să cuprindă vişinele. Se spală vişinele frumoase, coapte şi întregi. Se rup codiţele. Se…

Citeste mai mult

Reteta GOGOSI PUFOASE. Cum faci gogosi gustoase ca la mama acasa

Desertul clasic de pe vremea bunicilor, gogoșile reprezintă și astăzi o bună opțiune atunci când avem poftă de ceva dulce, mai cu seamă că ele pot fi umplute cu tot felul de gemuri, dulcețuri ori cremă de ciocolată. Vă propunem, mai jos, o rețetă de gogosi simple, pe care le puteți transforma, dacă doriți, în…

Citeste mai mult

Este extrem de simplu si poate fi facut chiar la tine acasa. Baga o rosie in congelator si las-o la dezghetat!

Multe legume sunt puse la congelator pentru a fi pastrate peste iarna. Rosiile nu fac parte din aceasta categorie. Dar te-ai intrebat vreodata de ce? Experimentul de mai jos iti arata. Este extrem de simplu si poate fi facut chiar la tine acasa. Tot ce trebuie sa faci este sa iei o si sa o…

Citeste mai mult

Cum au fost inventati micii! Rețeta originală de mici, găsită într-o scrisoare veche de 100 de ani

Scriitorul Constantin Bacalbaşa (1856-1935) afirmă în cartea „Bucureştii de altădată”că mititeii au fost inventaţi tot în restaurantul „La idee”, când proprietarul, rămas fără maţe de oaie pentru cârnaţi, a pus carnea direct pe gratar. Însă bucătarul de la Carul cu Bere, localul vecin, susţinea, pe la 1920, altceva. Într-o scrisoare în care îi dezvăluie unui…

Citeste mai mult

Pentru că vine Paștele să cunoaștem regulile de asociere ale vinului cu preparatele culinare

Regulile de bază  pentru asocierea vinului cu preparatele culinare, stabilite după numeroase experimente făcute de-a lungul evoluției bucătăriei moderne, prezentate de Asociația Pro Consumatori(APC) sunt: -la antreuri și aperitive se asociază vinuri albe seci sau demiseci sau vinuri rose. -la carnea albă(vițel, miel, porc) și la carnea de pasăre se consumă vinuri roșii cu buchet,…

Citeste mai mult

Spanacul, bomba de vitamine şi minerale necesare corpului

   Spanacul, ştim toţi, este unul din cele mai gustoase alimente de sezon, indiferent de modul în care e gătit. Dincolo de calităţile ce ţin de gust şi senzaţia plăcută de bine după o masă gustoasă, acesta este şi un contribuabil la bunul mers al organismului.    Spanacul are putine calorii, dar o mulţime de…

Citeste mai mult

Salata verde, arma secretă în lupta cu toxinele şi kilogramele

   În lupta cu kilogramele în plus sau cu toxinele din organism, exiată o legumă care acum, primăvara, o găseşti aproape oriunde: Salata verde. Este cea care te ajuta mereu să îţi recapeti tonusul, şi stimulează procesele metabolice, constituind un aliment ce împrospătează, revigorează şi curăţă organismul.    Frunzele de salată combat multe stări anormale.…

Citeste mai mult

Plăcintă fragedă cu mere

Este o plăcintă ușor de făcut, este de post și este foarte gustoasă  INGREDIENTE:   1 pahar de zahăr(150 gr.)  1 pahar de ulei (circa 150 ml)  1 praf de copt stins cu o linguriță de oțet  1/2 pahar de apă minerală  Făină cam 500 gr  Pentru umplutură:  1 kg de mere  200 gr. zahăr tos…

Citeste mai mult

Sarmale de post cu ciuperci și soia

O rețetă gustoasă și care te face să nu-ți dai seama că sarmalele sunt de post. Cantități ingrediente: -1/2 kg ciuperci crude -3 cepe mari -200 gr. orez -2 morcovi -500 gr soia granule -200 ml ulei -o ceașca de apă -sare -piper -cimbru -mărar tocat -pătrunjel tocat -1-2 verze murate pentru foi(varza dacă este…

Citeste mai mult

Negresă de post

Există foarte multe rețete de negresă, dar pe aceasta o am de la bunica și o fac mereu când este post. Vă garantez că iese foarte bună. Cantități: 2,5 căni(cana de 200 ml) de apă minerală; 1,5 căni de zahăr; 1/3 cană de ulei; 3 căni de făină 3 linguri de cacao; o esența de…

Citeste mai mult

Reţetă de mucenici moldoveneşti. Cum faci cei mai fragezi colăcei

Gospodinele din Moldova pregătesc în această săptămână colăcei gustoşi pentru ziua Sfinţilor 40 de Mucenici. Produsele delicioase, de pe care nu lipsesc mierea şi nuca măcinată, se dau de pomană de sufletul morţilor. În comunităţile tradiţionale din Moldova, începutul de primăvară este marcat de sărbătoarea Sfinţilor 40 de Mucenici, din 9 martie. Culinar, această zi…

Citeste mai mult

Ridichiile de lună, leacul ce te scapă (şi) de astenia de primăvară!

   Nelipsite de pe tarabele din pieţe acum, la început de primăvară, ridichiile rosii sunt, pe lângă faptul că sunt foarte gustoase, şi o adevărată sursă de sănătate. Li se mai spune ridichi de lună, sunt pline de vitamine şi minerale şi ar fi bine să nu lipsească din alimentaţia noastră.    Ridichea este de…

Citeste mai mult

Ceapa verde, medicamentul care luptă cu E-urile!

   Deja au început să apară, pe tarabele din pieţe, primele roade ale primăverii. Printre ele, ceapa verde. Proaspătă, gustoasă, nu chiar aşa de pişcătoare la gust, excelentă pentru a fi mâncată ori aşa cum este, ori în salate. Însă puţină lume ştie că ea, ceapa verde este, pe lângă un aliment gustos, şi un…

Citeste mai mult

Măslinele, alimentul ieftin şi benefic corpului

   Gustoase şi hrănitoare, măslinele nu dar că sunt un aliment al fanilor diete, ci sunt şi, pe primele locuri, în topul celor mai sănătoase alimente, datorită conţinutului bogat în vitamine şi acizi graşi ca Omega 3, Omega 6 şi Omega 9.    Măslinele nu pot fi mâncate proaspete, direct culese din copac, ci, pentru…

Citeste mai mult

1 2 3 25
Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web