Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Category archive

Aperitive

Gogosi cu dovlecei

in Aperitive/Dulciuri

Ingrediente: 2 dovlecei un praf sare 1 lingura zahar 2 oua 500 g faina cca 200 ml ulei 2 linguri zahar pentru tavalit gogosile Mod de preparare: Se spala dovleceii, se rau pe razatoarea mare. Se pune sarea pentru ca dovleceii sa-si lase zeama, care dupa aceea se scurg. Se adauga ouale, faina, zaharul si…

Keep Reading

  Galuste cu prune

in Aperitive

Ingrediente: 1 kg prune 4-5 cartofi fierti 2 oua 400 g faina un strop sare 2 linguri zahar (din care una pentru tavalit galustele) 1 plic zahar vanilat 1 ligurita pesmet Mod de preparare: Se strobesc cartofii fierti, se adauga ouale, o lingura zahar, un strop de sare si se amesteca. Se pune faina. Intre…

Keep Reading

Invata sa prepari toba de casa ca la bunica!

in Aperitive

Bucatele tradiţionale umplu mesele românilor în perioada sărbătorilor, iar dintre acestea, cele mai populare sunt preparatele din carne de porc. De aceea, pentru un festin cât mai îmbelşugat, vă propunem cea mai bună reţetă de tobă de casă. Cea mai delicioasă de tobă de casă: ingrediente – 2 urechi de porc  – 2 rinichi de…

Keep Reading

Clatite de cartofi

in Aperitive

Este o reteta simpla si delicioasa. Nu necesita mult ulei pentru prajire, ci doar putin. Cartofii mai degraba se inmoaie decat se prajesc. Ei prind o crusta delicioasa doar la suprafata. Puteti sa va jucati cu aceasta reteta si sa adugati diferite ierburi, branzeturi, poate ceva sunca…. Veti obtine o gustare delicioasa. Ingrediente: 2-3 cartofi…

Keep Reading

Platou cu aperitive

in Aperitive

Ingrediente: doua salate verzi, 8 bucati de paine prajita, 8 cartofi mari, 3 morcovi, 100 g masline negre, 2 gogosari din muraturi, 3-4 capatani de usturoi, boia iute, sare, piper. Mod de preparare: Pe un platou mai mare se aranjeaza frunzele spalate de salata verde. Peste salata se pun feliile de paine prajita (se socotesc…

Keep Reading

Frigarui marinate cu mirodenii

in Aperitive

Ingrediente (pentru 6 persoane): 900 g carne de vita, 2 dovlecei, 12 ciuperci. Pentru marinata – 5 cepe albe, 3 catei de usturoi, 2 linguri zeama de lamaie, 2 linguri miere lichida, 5 linguri sos de soia, 1 lingura ghimbir dat pe razatoare, cateva picaturi de sos iute (Tabasco), 2 cuisoare, rozmarin si cimbru (proaspete).…

Keep Reading

Tortilla cu salam si verdeata

in Aperitive

Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 oua, 2 dovlecei, 8 felii salam de vara (sau italian), 2 cepe, 1 legatura mare de verdeata (patrunjel, coriandru, tarhon, codite de ceapa verde), 3 linguri ulei de masline, sare, piper. Mod de preparare: Spalati, zvantati si taiati verdeata (cu foarfeca). Spalati dovleceii, stergeti-i cu un prosop, taiati-i mai intai…

Keep Reading

Dovlecei cu maioneză

in Aperitive

Ingrediente: 2-3 dovlecei mai tineri, sare, 250-300 g maioneză sau alte sosuri cu maioneză. Mod de preparare: După ce s-au curăţat de coajă, dovleceii se taie în jumătăţi, pe lungime, şi li se scoate mijlocul cu seminţele, cu o lingură. Jumatăţile se fierb 15-20 minute în apă clocotită, puţin sărată, fără să se moaie prea…

Keep Reading

Ciuperci cu mărar

in Aperitive

Ingrediente: 1/2 kg ciuperci, 100 ml untdelemn, o linguriţă cu vîrf de mărar tăiat mărunt, o ceapă, 1/4 l suc de roşii, piper, sare. Mod de preparare: Ceapa tăiată mărunt se căleşte în tot untdelemnul 4-5 minute, cu o jumătate de linguriţă cu sare, la foc mic, pînă cînd scade apa ce o lasă şi…

Keep Reading

Cartofi franţuzeşti

in Aperitive

Ingrediente: 700-800 g cartofi, 4 ouă, 200-300 ml smîntînă, 50 g unt, 30 g pesmet, sare. Mod de preparare: Cartofii de mărime mijlocie, bine spălaţi şi necurăţaţi de coajă, se fierb acoperit circa 30 min, în apă clocotită cît să-i cuprindă. În apă, se pune o linguriţă de sare ca să nu se zdrobească. După…

Keep Reading

Aperitiv din brînză de vaci

in Aperitive

Ingrediente: 1/2 kg brînză de vaci, 150 g smîntînă proaspătă groasă, chimen, ceapă. Mod de preparare: Brînza se freacă bine cu dosul furculiţei, pe marginea farfuriei, ca să se mărunţească, amestecîndu-se apoi cu smîntîna. Smîntîna se poate înlocui cu maioneză. Pentru gust şi aromă, se pot adăuga 1-2 linguriţe cu ceapă rasă fin sau numai…

Keep Reading

Margarete cu brînză

in Aperitive

Ingrediente: 4 felii franzelă de 2 cm grosime (circa 200 g), 200 ml lapte, 4 ouă, 50 g caşcaval sau parmezan ras, 50 g unt sau untdelemn, 50 ml smîntînă. Mod de preparare: Feliile de franzelă, aşezate într-o cratiţă, se stropesc cu tot laptele puţin călduţ, întorcîndu-se pe ambele părţi pînă cînd îl absorb; apoi…

Keep Reading

Şniţel umplut cu muşchi

in Aperitive

Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) Ingrediente: Carne de porc, viţel, pui, curcan, iepure domestic, pulpă de miel, pătrunjel, ceapă, usturoi, măsline, sare, piper măcinat. Mod de preparare: Carnea, curăţată de pieliţe, se taie în felii de 1 cm grosime, bătîndu-se…

Keep Reading

Colţunaşi cu brînză

in Aperitive

Ingrediente: Aluatul: 2 ouă mari, 150 g făină, 50 g griş, 30 ml untdelemn. Umplutura: 1/4 kg brînză telemea, un ou, 50 g unt, 200 ml smîntînă, 25 g făină, mărar. Mod de preparare: Se sparg ouăle într-un castron, se amestecă cu untdelemnul, apoi se pun făina şi grişul, cu care se amestecă şi se…

Keep Reading

Chiftele din carne

in Aperitive

Ingrediente: 1/4 kg carne, 50 g franzelă, 50 g ceapă, 3-4 căţei de usturoi, un ou, piper, pătrunjel sau mărar, untdelemn, sare fină. Mod de preparare: Carnea se trece de 2 ori prin maşina de tocat, împreună cu franzela muiată o clipă în apă rece şi bine stoarsă şi cu ceapa tăiată mărunt şi călită…

Keep Reading

Caşcaval la capac

in Aperitive

Ingrediente: 100-150 g caşcaval, unt sau untdelemn, lapte, făină. Mod de preparare: Caşcavalul se taie în felii de 1 1/2 cm grosime. Feliile se înmoaie în lapte, se trec bine prin făină, apoi încă o dată abundent prin lapte şi făină (prin lapte se trec ca să se lipească mai bine făina, care va forma…

Keep Reading

OUA UMPLUTE CU PASTĂ DE PEŞTE

in Aperitive

6 ouă, 50 g unt, 1 linguriţă pastă de peşte (anchois), câteva frunze de salată verde. Se fierb ouăle tari. După ce s-au răcit, se curăţă şi se taie în lung. Se scoate cu grijă gălbenuşul din albuş, fără ca albuşul să se rupă. Gălbenuşurile se pun într-un castron şi se adaugă untul şi o…

Keep Reading

Go to Top

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web

loading...