Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Category archive

Ciorbe

Cu acest truc nu vei greşi niciodată! Secretul ciorbei rădăuţene a fost dezvăluit de o gospodină din Bucovina

Ingrediente Ingrediente pentru 4,5-5 litri: – Un piept mare de pui cu piele şi os – O ceapă – O ţelină de mărimea unui măr – Un păstârnac – O rădăcină de pătrunjel – 2-3 morcovi – Un gogoşar şi un ardei gras roşu – 3 ouă – 200-300 ml smântână 20% grăsime – Una-două…

Citeste mai mult

Supa de rosii coapte la cuptor

Ingrediente: 8-10 rosii mari 1 morcov 1 patrunjel 3-4 catei de usturoi 2 linguri ulei 1 crenguta de cimbru 1 crenguta de busuioc patrunjel verde sare dupa gust Mod de preparare: Se spala rosiile, se da pielita jos, se taie in sferturi si se pun intr-o tava, alaturi de morcovul si patrunjelul care se taie…

Citeste mai mult

Te lingi pe degete! Ciorba de burta perfecta dupa reteta lui Anton Roman

Secretul preparatului delicios care ia mahmureala cu mâna. Mâncarea cu cea mai savantă şi pretenţioasă pregătire din bucătăria românească este delicioasa ciorbă de burtă, de orgine orientală, însă devenită bun naţional nu numai prin popularitatea excepţională, ci şi prin adaosurile creatoare: smântâna, gălbenuşul de ou şi oţetul care a autohtonizat-o. Secretele fabulosului fel de mâncare,…

Citeste mai mult

Cea mai bună supă cu găluște pufoase. Secretul bucătarilor

Haideti să pregătim împreună o supă faină cu galuște pufoase! O sa vă placă cu siguranță, mai ales pentru că urmând această rețetă nu veți da greș cu galuștele Ingrediente – 2 buc. albitură (păstârnac, pătrunjel) – 3 morcovi – 2 cepe mari – 2 cartofi – pătrunjel verde – 2 ouă – griș –…

Citeste mai mult

Ciorba americana de fasole si arahide

Ciorba americana de fasole si arahide Timp de preparare: cca 50 min. Cca 670 kcal/portie. Se consuma cu paine alba. Ingrediente 150 g arahide 1 leg ceapa verde 200 g telina 2 cartofi mijlocii 1 l.s. ulei de arahide 500 g rosii (din conserva) eventual putina supa de legume din plic 3 l.s. frunze de…

Citeste mai mult

Supa-crema de ciuperci

Ingrediente: 500 g ciuperci, 5 cartofi, 2 morcovi, o ceapa mare, 2 catei de usturoi, 50 ml ulei, o lingura faina, o lingura pasta de ardei, sare dupa gust, patrunjel verde, 3 l apa. Mod de preparare: Se curata zarzavaturile si se pun la fiert impreuna cu ciupercile. Cand sunt fierte, se strecoara si se…

Citeste mai mult

Supa greceasca de fasole boabe

Calorii: 109, Proteine: 6g, Carbohidrati: 16g, Glucide: 7g, Grasimi: 3g, Saturati: 0g Acest fel de mincare are la baza o reteta simpla tipica bucatariei traditionale grecesti. Miezul de anghinare o face mai fantezista, dar nu este neaparata nevoie sa fie folosit. Ingrediente • O lingura de ulei de masline • O ceapa mare taiata marunt…

Citeste mai mult

Supa de cartofi cu praz

Ingrediente (pentru 6 portii): 1 kg cartofi, 2 bucati de praz, 2 linguri de margarina, sare, piper, crutoane de paine, un catel de usturoi. Mod de preparare: – Se curata cartofii de coaja, prazul  de frunze si se pun la fiert intr-un litru de apa clocotita (cartofii taiati cubulete si prazul in inele subtiri). Cand…

Citeste mai mult

Bors rusesc

Ingrediente: sfecla rosie (500 g), telina (1), praji (2), morcovi (3), patrunjel (1), varza (1/2), untura (3 linguri), faina (1 lingura), bulion (3 linguri), dafin (1 foaie), carne de vaca (250 g), marar, sare, smintina (1 pahar). Mod de preparare: Zarzavatul se curata, se spala si se taie in bucati mici sau fisii subtiri, apoi…

Citeste mai mult

Bors ucrainean

Ingrediente: pentru 500 g carne se iau 400 g varza, 400 g cartofi, 250 g sfecla rosie,  1/2 pahar bulion de rosii, 1/2 pahar smintina, 1 morcov, 1 patrunjel, 1  ceapa, 20 g slanina, 1 lingura unt prospat Mod de preparare: Se prepara o supa de carne si se strecoara. Morcovul, patrunjelul si  sfecla se…

Citeste mai mult

Ciorba de salata cu cabanos

 1 kg de salata, 200 g de cabanos, 1 morcov, o radacina de patrunjel, un borcan de iaurt, 3-4 cepe verzi, sare, un ou, smantana pentru servit, patrunjel verde, o lingura de ulei. Se spala salata frunza cu frunza. Se opareste, in apa cu putina sare, sa nu fie amara. Se scoate intr-o strecuratoare si se lasa la…

Citeste mai mult

Ciorba pescareasca

1 kg de peste, 2 cepe, un ardei gras, o rosie, boia, sare. Pestele se curata, se spala si se taie bucati. Capul, sira spinarii si inotatoarele Se fierb alaturi de ceapa taiata in 2 l de apa. Cand da in clocot, se pun sare, boia, se adauga ardeiul si rosia. Cand toate s-au fiert, se…

Citeste mai mult

Ciorba de miel

Capul mielului, coastele, 3-4 morcovi, 2 radacini de patrunjel, 2 cepe, o telina, un pastarnac, 100 g de orez, 4-5 fire de leustean , 1 l bors, 1 ou , smantana, sare, patrunjel verde tocat. Oasele se spala bine si se pun la fiert in apa rece cu putina sare. Zarzavatul se curata, se spala…

Citeste mai mult

Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web

>
loading...