Category archive

Ciorbe

Supa de rosii coapte la cuptor

Ingrediente: 8-10 rosii mari 1 morcov 1 patrunjel 3-4 catei de usturoi 2 linguri ulei 1 crenguta de cimbru 1 crenguta de busuioc patrunjel verde sare dupa gust Mod de preparare: Se spala rosiile, se da pielita jos, se taie in sferturi si se pun intr-o tava, alaturi de morcovul si patrunjelul care se taie… Citeste mai mult

Te lingi pe degete! Ciorba de burta perfecta dupa reteta lui Anton Roman

Secretul preparatului delicios care ia mahmureala cu mâna. Mâncarea cu cea mai savantă şi pretenţioasă pregătire din bucătăria românească este delicioasa ciorbă de burtă, de orgine orientală, însă devenită bun naţional nu numai prin popularitatea excepţională, ci şi prin adaosurile creatoare: smântâna, gălbenuşul de ou şi oţetul care a autohtonizat-o. Secretele fabulosului fel de mâncare,… Citeste mai mult

Ciorba americana de fasole si arahide

Ciorba americana de fasole si arahide Timp de preparare: cca 50 min. Cca 670 kcal/portie. Se consuma cu paine alba. Ingrediente 150 g arahide 1 leg ceapa verde 200 g telina 2 cartofi mijlocii 1 l.s. ulei de arahide 500 g rosii (din conserva) eventual putina supa de legume din plic 3 l.s. frunze de… Citeste mai mult

Rețeta secretă de ciorbă dobrogeană de detoxifiere

Cea mai bună reţetă de ciorbă! Iată ciorba dobrogeană, pentru detoxifiere Ciorba dobrogeana de detoxifiere se face dintr-o serie de ingrediente care au rolul de a purifica si curata organismul si totodata care actioneaza pozitiv asupra ficatului. Ciorba dobrogeana de detoxifiere, ingrediente: Pentru a gati ciorba dobrogeana de detoxifiere, ai nevoie de: 1 morcov, o… Citeste mai mult

Supa-crema de ciuperci

Ingrediente: 500 g ciuperci, 5 cartofi, 2 morcovi, o ceapa mare, 2 catei de usturoi, 50 ml ulei, o lingura faina, o lingura pasta de ardei, sare dupa gust, patrunjel verde, 3 l apa. Mod de preparare: Se curata zarzavaturile si se pun la fiert impreuna cu ciupercile. Cand sunt fierte, se strecoara si se… Citeste mai mult

Supa de usturoi

     Ingrediente: 3 capatani mari de usturoi, 100 ml ulei, o lingura faina, 1,5 l apa, sare si piper dupa gust, boia sau suc de rosii, cimbru, patrunjel. Mod de preparare: Usturoiul se curata, se zdrobesc cateii si se freaca bine cu ulei pana se obtine o pasta fina la care se adauga faina, boia… Citeste mai mult

Supa greceasca de fasole boabe

Calorii: 109, Proteine: 6g, Carbohidrati: 16g, Glucide: 7g, Grasimi: 3g, Saturati: 0g Acest fel de mincare are la baza o reteta simpla tipica bucatariei traditionale grecesti. Miezul de anghinare o face mai fantezista, dar nu este neaparata nevoie sa fie folosit. Ingrediente • O lingura de ulei de masline • O ceapa mare taiata marunt… Citeste mai mult

Ciorba taraneasca de linte

Ingrediente (pentru 6 persoane): 500 g linte, 1 1/2 l apa, 1 lingurita de sare, 1 ceapa, 6 catei de usturoi, 1 crenguta de cimbru. Mod de preparare: Se alege si se spala lintea (cea din comert e gata aleasa), se pune seara la inmuiat cu apa rece. Dimineata se schimba apa si se pune… Citeste mai mult

Supa de cartofi cu praz

Ingrediente (pentru 6 portii): 1 kg cartofi, 2 bucati de praz, 2 linguri de margarina, sare, piper, crutoane de paine, un catel de usturoi. Mod de preparare: – Se curata cartofii de coaja, prazul  de frunze si se pun la fiert intr-un litru de apa clocotita (cartofii taiati cubulete si prazul in inele subtiri). Cand… Citeste mai mult

Bors rusesc

Ingrediente: sfecla rosie (500 g), telina (1), praji (2), morcovi (3), patrunjel (1), varza (1/2), untura (3 linguri), faina (1 lingura), bulion (3 linguri), dafin (1 foaie), carne de vaca (250 g), marar, sare, smintina (1 pahar). Mod de preparare: Zarzavatul se curata, se spala si se taie in bucati mici sau fisii subtiri, apoi… Citeste mai mult

Bors ucrainean

Ingrediente: pentru 500 g carne se iau 400 g varza, 400 g cartofi, 250 g sfecla rosie,  1/2 pahar bulion de rosii, 1/2 pahar smintina, 1 morcov, 1 patrunjel, 1  ceapa, 20 g slanina, 1 lingura unt prospat Mod de preparare: Se prepara o supa de carne si se strecoara. Morcovul, patrunjelul si  sfecla se… Citeste mai mult

Ciorba de salata cu cabanos

 1 kg de salata, 200 g de cabanos, 1 morcov, o radacina de patrunjel, un borcan de iaurt, 3-4 cepe verzi, sare, un ou, smantana pentru servit, patrunjel verde, o lingura de ulei. Se spala salata frunza cu frunza. Se opareste, in apa cu putina sare, sa nu fie amara. Se scoate intr-o strecuratoare si se lasa la… Citeste mai mult

Ciorba greceasca cu orez

Durata 2 h Ingrediente: 500-600 gr. carne de vaca, 1 buc. ceapa, 1 buc. morcov, 1 buc. patrunjel, 1 buc. telina mica, 2 linguri de orez, 1 ou, zeama de la o lamiie, sare, patrunjel verde tocat, 2 l apa Mod de preparare Carnea taiata in bucati se pune la fiert cu apa rece. Dupa… Citeste mai mult

Ciorba pescareasca

1 kg de peste, 2 cepe, un ardei gras, o rosie, boia, sare. Pestele se curata, se spala si se taie bucati. Capul, sira spinarii si inotatoarele Se fierb alaturi de ceapa taiata in 2 l de apa. Cand da in clocot, se pun sare, boia, se adauga ardeiul si rosia. Cand toate s-au fiert, se… Citeste mai mult

Ciorba de fasole boabe cu ciolan afumat

400 g de fasole boabe, o ceapa, 2 morcovi, 2 radacini de patrunjel, 2 foi de dafin, 300 g de ciolan afumat, bulion dupa gust, sare, verdeata. Fasolea se alege si se pune la înmuiat cu o seara înainte. A doua zi se schimba apa si se pune la fiert, cu sare. Dupa primul clocot,… Citeste mai mult

Ciorba de fasole boabe ardeleneasca

3 l de apa, 300 g fasole alba, 3-4 cartofi medii, 2 morcovi, 2 cepe, 1 telina, sare, 1 ardei iute, 1 legatura leustean, 1 legatura marar, 300 g ciolan afumat, 3 rosii coapte bine(sau rosii in bulion), 1 ardei gras, 100 g smantana. Se pune la fiert fasolea si se schimba apa la ea… Citeste mai mult

Ciorba de burta

3-4 l de apa, 1 kg burta, 1os de vaca, zarzavat, piper boabe, 50 g otet, 2 galbenusuri de ou, 1 ceapa, 2-3 foii de dafin, sare. Se spala burta in mai multe ape se curata bine frecand cu sare grunjoasa pina ce ramane alba. Se pune la fiert impreuna cu osul de vaca care… Citeste mai mult

Ciorba de miel

Capul mielului, coastele, 3-4 morcovi, 2 radacini de patrunjel, 2 cepe, o telina, un pastarnac, 100 g de orez, 4-5 fire de leustean , 1 l bors, 1 ou , smantana, sare, patrunjel verde tocat. Oasele se spala bine si se pun la fiert in apa rece cu putina sare. Zarzavatul se curata, se spala… Citeste mai mult

Mergi SUS

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web