Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Category archive

Dulciuri - page 2

Dacă o faci o dată, cu siguranță va urma și a 2-a oară. O bunătate pe gustul tuturor!

O prăjitură rapidă, gustoasă, cu nume interesant, pe care o cumpărăm semipreparată de la magazin fără să ştim cât de repede şi uşor se poate face în propria casă: muşuroiul! Mod de preparare Ouale le batem cu zaharul pana devin o spuma. Peste punem lapte, uleiul si esenta de vanilie. Amestecam. Adagam prin cernere jumatate…

Citeste mai mult

Doamne, cu arata, iti vine sa le lingi pe degete: Tortul facut direct in tava, fara oua, lapte sau unt.

Cel mai bun tort din lume se poate face foarte usor chiar in tava. Nu ai nevoie de multe ingrediente si totul este gata rapid. Ingredientele necesare: – 1 1/2 cana faina; – 3 linguri pudra de cacao; – o cana de zahar; – o lingurita bicarbonat de sodiu; – 1/2 lingurita sare; – o…

Citeste mai mult

„Krem a la Krem”: Prăjitură delicioasă, fara ingrediente sofisticate şi pe care o prepari destul de rapid. E minunată!

Pentru blat: 6 oua 6 linguri zahar 1 plic crema de ciocolata un praf de sare Pentru crema: 250 ml frisca lichida 200 ml lapte 1 plic crema de vanilie Pentru glazura: 100 g ciocolata amaruie 50 ml frisca lichida 50 g unt 2 linguri afinata Încearcă o prăjitură delicioasă, pentru care nu ai nevoie…

Citeste mai mult

Se face foarte usor si ingredientele le ai deja! Prajitura cu mere dupa reteta bunicii

Ingrediente: Pentru o tava de 25cm/30 cm) 2 oua intregi 9 linguri zahar 9 linguri ulei 9 linguri lapte 12 linguri faina 1 praf de copt Ingrediente umplutura 1 kg de mere (aprox. 6 mere) zahar dupa gust scortisoara Preparare: Se mixeaza ouale intregi cu zaharul, se adauga uleiul si se mixeaza pana se incorporeaza.…

Citeste mai mult

Soufle cu cascaval

Ingrediente (pentru 4 persoane): 150 g cascaval, 4 oua, 300 ml lapte, 50 g faina, 40 g unt + inca 20 g pentru uns formele, 2 varfuri de cutit de nucsoara rasa, sare, piper. Mod de preparare: Radeti cascavalul pe razatoarea mica. Puneti pe foc intr-o craticioara 40 g de unt si, cand s-a topit,…

Citeste mai mult

Coltunasi cu doua feluri de branza

 Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 pachet cu aluat de foitaj, 150 g cascaval, 100 g branza Roquefort (sau de burduf), 100 g sunca, 1 lingura smantana groasa (frisca lichida batuta), 1 lingura patrunjel taiat marunt, 1 galbenus, sare, piper. Mod de preparare: Taiati sunca cubulete, radeti cascavalul (pe razatoarea mare) si faramitati branza. Puneti intr-un…

Citeste mai mult

Cea mai simpla si rapida reteta de clatite pufoase ca in copilarie! Vezi AICi cum se fac, pas cu pas

Aceasta este cea mai delicioasa reteta de clatite pufoase. Se face rapid din cativa pasi si cu ingrediente banale. Ingrediente: – 500 ml lapte – 3 oua – 2 linguri de unt – faina – ulei – zahar pudra – coaja de lamaie rasa – praf de sare Preparare: Etapa 1: Se spala ouale, se…

Citeste mai mult

Reteta direct din caietul bunicii! Cornulete fragede cu gem de prune si nuca!

Cornulete cu gem de prune si nuca sunt atat de fragede ca ti se topesc in gura. Circula o multime de retete de cornulete pe internet si cate ori mai fi in casele romanilor, dar acestea sunt cu siguranta fragede. Ingrediente 250 gr untura 150 gr zahar pudra 100 gr smantana sau iaurt 2 oua…

Citeste mai mult

Secretul care face ca prăjiturile de casă să fie pufoase

Pentru asta, trebuie să fii atenta in primul rand la praful de copt sau la bicarbonatul de sodiu pe care il folosesti. Acestea fac prajiturile „pufoase”, astfel ca tebuie sa fie de buna calitate, in termenul de valabilitate si in cantitatea exacta, conform foodstory.stirileprotv.ro. Daca folosesti prea mult praf de copt poti obtine, dimpotriva, prajituri…

Citeste mai mult

Prăjitura Albă ca Zăpada

Blaturi: 2 ouă, 7 linguri de zahăr, 7 linguri de ulei, 1 linguriță amoniac stins în zeamă de lămâie, 7 linguri de lapte, făină cât cuprinde. Crema: 500ml lapte, 4 linguri de făină, 7 linguri de zahăr, 125g margarină, coaja și zeama de la o lămâie. Mod de preparare: Pentru blaturi, se bat ouăle cu…

Citeste mai mult

Prăjitura Esterhazy

Blaturile: 10 ouă, 500g zahăr, 200g nuci măcinate, 2 linguri cu vârf de făină Crema: 10 gălbenușuri, 200g zahăr, 2 căni lapte, 4 linguri făină, zahăr vanilat,125g margarină Mod de preparare: Se bat albușurile spumă peste care se adaugă zahărul în ploaie, se bate ca pentru bezele, peste care se pun tot în ploaie, nucile…

Citeste mai mult

Ciocolată de casă delicioasă

Ingrediente: 500g lapte praf, 1 pachet de unt, 1 sticluță esență de rom, 500g zahăr tos, 3-4 linguri de cacao pulbere, 200ml apă. Mod de preparare: Se pun într-o crăticioară zahărul și apa la foc mic. Din momentul când începe să clocotească, se mai lasă 10 minute, apoi se adaugă pachetul de unt și se…

Citeste mai mult

Tort bezea

Sursa foto: Retetecalamama Aluat: 6 albușuri, 350g zahăr tos, 2 linguri pesmet, coajă rasă de lămâie, 200g nuci tăiate mărunt (nu date prin mașină) Cremă: 6 gălbenușuri, 2 ouă întregi, 9 linguri de zahăr, 150g cacao cernută, 200-250g unt (82% grăsinme) Mod de preparare: Pentru blat, se bat spumă albușurile, se adaugă în ploaie zahărul…

Citeste mai mult

Waffle pufoase

Ingrediente: 50g unt, 50g zahăr, 3 ouă, 200ml lapte, 200g făină, 50g amidon alimentar, 1 plic zahăr vanilat, 1 praf de copt, 50g zahăr pudră, 150g ciocolată. Mod de preaparare: Se amestecă zahărul cu ouăle, se adaugă untul foarte moale, laptele, zahărul vanilat și se amestecă bine. Se pun făina, amidonul și praful de copt,…

Citeste mai mult

Prăjitură cu alune și cocos

Blatul: 6 ouă, 2 căni zahăr, 16 linguri apă fiartă, 2 căni făină, 1 linguriță amoniac stins cu puțin oțet, 1 plic zahăr vanilat Crema: 7 linguri de făină, 500ml lapte, 250g margarină, 1 cană zahăr farin, 100g alune prăjite și pisate, 100g nucă de cocoș, 100g stafide, 1 plic zahăr vanilat Mod de preparare:…

Citeste mai mult

Prăjitură cu măr și frișcă

Sursa foto: Gustos.ro Blatul: 5 ouă, 1 cană zahăr, 200g făină, 1 linguriță bicarbonat Crema: 500ml lapte, 1 cană zahăr, 5 linguri făină, 100g unt sau margarină, vanilie sau coajă de lămâie Mod de preparare: Se bat albușurile spumă, se adaugă zahărul treptat, se pun gălbenuțurile amestecate cu un pic de sare, apoi făina (în…

Citeste mai mult

Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web

loading...