Category archive

Muraturi – Conserve

Muraturi

Muraturi Nu-i de ici de colo vorba „sa-ti faci vara sanie si iarna caruta”. Dar toamna ce sa faci? Pregatesti camara adica pui muraturile, faci dulceturile, sucul de rosii si bulionul. Si inca ceva: afli noi retete pentru camara ta. Muraturi in sare pentru iarna Pregatirea butoiului Muraturile de iarna se fac in butoiase de… Citeste mai mult

Castraveciori murati

Castraveciori murati Ingrediente: castraveti mici, frunze de visin, marar uscat, ardei iute, radacini de hrean, otet, sare, boabe de mustar Mod de preparare: Se aleg castravetii cei mai mici, verzi, fara pete, neloviti. Se spala bine in apa proaspata si se sterg cu un servet. Se tin apoi 12 ore in apa sarata, se scurg… Citeste mai mult

Retete:Gogosari

Gogosarii sunt apreciati mai mult murati decat proaspeti. Si daca sunt pregatiti dupa o reteta sigura, nimic nu poate da gres. Mierea si otetul se combina minunat atunci cand intra in scena si gogosarul. Gogosari cu miere si otet Alegi 4 kilograme de gogosari mari si frumosi pe care ii tai apoi in jumatati sau… Citeste mai mult

Castraveti si gogonele

Castraveţi   în  saramură Se aşează în borcanul bine spălat. Se pune usturoi(câţiva căţei) printre ei,cimbru,mărar,foi de dafin, ţelină frunze sau rădăcină,frunze de vişin,piper,hrean. Apa  pentru saramură se calculează să fie  cam 1/2 din capacitatea borcanului. La un litru de apă se pun 20~30 grame sare (o lingură de supă). În apă se pun mirodeniile şi… Citeste mai mult

Retete pentru camara ta

Sunt atatea de facut pentru iarna, incat nu stii cum sa faci sa nu uiti nimic. Si noi era sa uitam tocmai de castravetii murati. Cum ar fi aratat oare camara ta fara ei? E, si, ca sa ne luam revansa, venim in ajutorul tau cu doua retete: castaveti in otet si castraveti in saramura.… Citeste mai mult

Ciuperci marinate si in otet

Ciuperci marinate Timp de preparare: 2 h (complexitate medie) Ingrediente 1 kg ciuperci, 100 g ulei, sare, piper, 1-2 foi dafin, 4 linguri otet Mod de preparare Se aleg ciuperci albe, de cultura, de preferat mici. Se curata si se spala bine in mai multe ape. Se pun ciupercile si uleiul intr-o cratita si se lasa… Citeste mai mult

Gogosari in otet

  Ingrediente: gogosari mari, carnosi, bine inrositi, proaspat culesi; foi de tarhon; boabe de piper; otet; sare; diverse condimente, dupa gust. Mod de preparare: Se aleg gogosari mari, carnosi, bine inrositi, proaspat culesi si frumosi. Se spala bine, se taie coada pe jumatate si se inteapa fiecare gogosar de 7-8 ori, ca sa patrunda bine… Citeste mai mult

Zacusca de fasole

Ingrediente: Fasole uscata � 2 kg. Gogosari rosii � 3 kg. Bulion rosii � 1 kg. Ceapa � 1 kg. Ulei floarea soarelui � 1 litru Foi de dafin � 2 buc. Ienibahar Cimbru Boia de ardei iute sau dulce. – Se fierbe fasolea bine , dupa ce a stat la inmuiat de cu seara… Citeste mai mult

Zacusca de vinete

Ingrediente: 15 vinete mari, 30 de gogosari, 1 kg de ceapa, 1 litru de ulei, 3 kg de rosii, piper, usturoi si sare dupa gust Mod de preparare: Coaceti vinetele si curatati-le ca pentru salata. La fel procedati cu gogosarii. Elimati semintele din rosii cu aparatul de stors si sucul obtinut puneti-l la fiert pina… Citeste mai mult

Zacusca frantuzeasca

Ingrediente: 1kg. rosii 200 gr.ceapa 2 mere mari 1 ardei gras (sau kapia) 1 pahar otet (de 3 grade) zeama de la 2 lamii 1 lingurita sare 100 gr. zahar 1 lingurita boabe enibahar 1 foaie dafin maruntita Mod de preparare: Merele si rosiile se dau prin razatoare, ceapa se toaca marunt si se adauga… Citeste mai mult

Zarzavat conservat prin deshidratare

Ingrediente: Zarzavatul dorit. Mod de preparare: Prin aceastã metodã se conservã frecvent în mica gospodãrie: morcovii, pãtrunjelul, telina, mai ales cînd nu se dispune de spatii de depozitare. Zarzavatul se spalã bine de pãmînt cu spãlãtorul din plastic, se curata si, apoi, fãrã sã se mai spele, se taie în felii de 1/2 cm sau… Citeste mai mult

Gogosari in sos

Pentru 2,5 kilograme de gogosari ai nevoie de 250 grame de zahar, 250 ml de ulei, 250 ml de otet, 400 grame de bulion, sare, piper si 2 foi de dafin. Mod de preparare: Se pun la fiert uleiul, zaharul, otetul, bulionul, foile de dafin, piperul si sarea. Se lasa sa dea in clocot de… Citeste mai mult

Castraveti in saramura

Se aleg castravetii tineri si foarte proaspeti. Se spala in apa rece si se taie putin din capete. Daca sunt castraveti mai grosi care trebuie sa se mureze repede, se despica putin la mijloc in lungime, cu un cutit. Se pune apa la fiert cu sare, in proportie de 50 g de sare la 1… Citeste mai mult

Muraturi turcesti

Ingredinte: gogonele verzi, morcovi, telina, ceapa, gogosari, varza alba, conopida, boabe de mustar, boabe de piper, sare, otet, miere de albine Mod de preparare Se curata gogonelele de saminta si apoi se taie cubulete mici. Morcovii, ceapa si telina se taie pe lung apoi se taie rondele. Varza se toaca marunt fara a fi frecata… Citeste mai mult

Pepeni murati

Durata 1 h30 min Ingredinte: pepeni, castraveti, gogonele, frunze de telina, frunze de hrean Mod de preparare Se aleg pepeni mici, care nu se mai coc, se verifica sa nu fie loviti si mucegaiti. Se spala si se pun in borcane, intercalind printre ei castraveti, gogonele si pentru aroma frunze de telina si hrean. Pentru… Citeste mai mult

Muraturi asortate

Amestecul de legume se poate alcatui dupa plac; de obicei se face din castraveti, patlagele necoapte, ardei grasi lungi si pepeni mici verzi. Daca se adauga pastai de fasole, acestea trebuie fierte. Morcovii trebuie taiati in felii subtiri. Legumele care se pun la murat trebuie sa fie sanatoase, nepatate si nelovite, neatinse de bruma si… Citeste mai mult

Gogosari la otet cu miere

Ingredinte: 5 kg. gogosari, 1 l otet, 3 l apa, 1/2 kg. zahar, 1/2 kg. miere de albine, 4 1/2 linguri sare grunjoasa, 5 radacini hrean, piper boabe 10-12 frunze foi dafin Mod de preparare Otetul, apa, zaharul, sarea, mierea si condimentele se pun la fiert pina amesetcul clocoteste. Se spala gogosarii, se taie in… Citeste mai mult

Conservarea legumelor pentru iarna

      Fasole teci Se conserva foarte bine prin fierbere. Se aleg tecile de fasole tinere, se spala cu apa rece dupa care se fierb (descoperit) pe jumate in apa clocotita cu sare (ca pentru mancare). Dupa aceea se scot si dupa ce se racesc putin se pun in pungi la congelator impreuna cu… Citeste mai mult

Mergi SUS

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web