Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Category archive

Muraturi – Conserve

SALATĂ DE IARNĂ ASORTATĂ! Este o rețetă ușor de preparat, nu necesită fierbere și este foarte gustoasă

Ai nevoie de: 2 kg gogosari 2 kg sfecla rosie 2 kg castraveti 2 kg morcovi 3 kg gogonele 3 kg conopida telina frunze sare mare apa Aceasta salata o prefer inca de cand eram copila, mereu o rugam pe bunica sa ne faca cartofi la cuptor iar muraturile erau ca cireasa de pe tort.…

Citeste mai mult

Cea mai mare GREȘALĂ pe care o facem toți atunci când punem VARZA la MURAT! Iată rețeta CORECTĂ

Daca nu stiati, atunci… aflati acum: de Sfantul Dumitru, se mananca bucate din varza dulce si imediat dupa aceea purcezi sa pui la murat primul butoi cu varza! Asta pentru ca traditia romaneasca a „conservelor pentru iarna” spune ca varza se pune la murat intre Sfantul Dumitru si Sfantul Andrei. De cate ori in acest…

Citeste mai mult

Muraturi

Muraturi Nu-i de ici de colo vorba „sa-ti faci vara sanie si iarna caruta”. Dar toamna ce sa faci? Pregatesti camara adica pui muraturile, faci dulceturile, sucul de rosii si bulionul. Si inca ceva: afli noi retete pentru camara ta. Muraturi in sare pentru iarna Pregatirea butoiului Muraturile de iarna se fac in butoiase de…

Citeste mai mult

Castraveciori murati

Castraveciori murati Ingrediente: castraveti mici, frunze de visin, marar uscat, ardei iute, radacini de hrean, otet, sare, boabe de mustar Mod de preparare: Se aleg castravetii cei mai mici, verzi, fara pete, neloviti. Se spala bine in apa proaspata si se sterg cu un servet. Se tin apoi 12 ore in apa sarata, se scurg…

Citeste mai mult

Retete:Gogosari

Gogosarii sunt apreciati mai mult murati decat proaspeti. Si daca sunt pregatiti dupa o reteta sigura, nimic nu poate da gres. Mierea si otetul se combina minunat atunci cand intra in scena si gogosarul. Gogosari cu miere si otet Alegi 4 kilograme de gogosari mari si frumosi pe care ii tai apoi in jumatati sau…

Citeste mai mult

Castraveti si gogonele

Castraveţi   în  saramură Se aşează în borcanul bine spălat. Se pune usturoi(câţiva căţei) printre ei,cimbru,mărar,foi de dafin, ţelină frunze sau rădăcină,frunze de vişin,piper,hrean. Apa  pentru saramură se calculează să fie  cam 1/2 din capacitatea borcanului. La un litru de apă se pun 20~30 grame sare (o lingură de supă). În apă se pun mirodeniile şi…

Citeste mai mult

Retete pentru camara ta

Sunt atatea de facut pentru iarna, incat nu stii cum sa faci sa nu uiti nimic. Si noi era sa uitam tocmai de castravetii murati. Cum ar fi aratat oare camara ta fara ei? E, si, ca sa ne luam revansa, venim in ajutorul tau cu doua retete: castaveti in otet si castraveti in saramura.…

Citeste mai mult

Ciuperci marinate si in otet

Ciuperci marinate Timp de preparare: 2 h (complexitate medie) Ingrediente 1 kg ciuperci, 100 g ulei, sare, piper, 1-2 foi dafin, 4 linguri otet Mod de preparare Se aleg ciuperci albe, de cultura, de preferat mici. Se curata si se spala bine in mai multe ape. Se pun ciupercile si uleiul intr-o cratita si se lasa…

Citeste mai mult

Gogosari in otet

  Ingrediente: gogosari mari, carnosi, bine inrositi, proaspat culesi; foi de tarhon; boabe de piper; otet; sare; diverse condimente, dupa gust. Mod de preparare: Se aleg gogosari mari, carnosi, bine inrositi, proaspat culesi si frumosi. Se spala bine, se taie coada pe jumatate si se inteapa fiecare gogosar de 7-8 ori, ca sa patrunda bine…

Citeste mai mult

Zacusca de fasole

Ingrediente: Fasole uscata � 2 kg. Gogosari rosii � 3 kg. Bulion rosii � 1 kg. Ceapa � 1 kg. Ulei floarea soarelui � 1 litru Foi de dafin � 2 buc. Ienibahar Cimbru Boia de ardei iute sau dulce. – Se fierbe fasolea bine , dupa ce a stat la inmuiat de cu seara…

Citeste mai mult

Foarte putine persoane stiau de acest truc. Rosii taiate bucati si puse pe tava de copt

Rosiile uscate sunt preferatele mele; sunt excelente in salate, la sandwich-uri si chiar si in mancare… insa cele de la supermarket contin destul de multi aditivi si nu mai pot fi considerate o gustare sanatoasa. Recent, am gasit pe internet o reteta foarte simpla de a prepara rosii uscate acasa – si, credeti-ma, sunt atat…

Citeste mai mult

Muraturi turcesti

Ingredinte: gogonele verzi, morcovi, telina, ceapa, gogosari, varza alba, conopida, boabe de mustar, boabe de piper, sare, otet, miere de albine Mod de preparare Se curata gogonelele de saminta si apoi se taie cubulete mici. Morcovii, ceapa si telina se taie pe lung apoi se taie rondele. Varza se toaca marunt fara a fi frecata…

Citeste mai mult

Pepeni murati

Durata 1 h30 min Ingredinte: pepeni, castraveti, gogonele, frunze de telina, frunze de hrean Mod de preparare Se aleg pepeni mici, care nu se mai coc, se verifica sa nu fie loviti si mucegaiti. Se spala si se pun in borcane, intercalind printre ei castraveti, gogonele si pentru aroma frunze de telina si hrean. Pentru…

Citeste mai mult

Muraturi asortate

Amestecul de legume se poate alcatui dupa plac; de obicei se face din castraveti, patlagele necoapte, ardei grasi lungi si pepeni mici verzi. Daca se adauga pastai de fasole, acestea trebuie fierte. Morcovii trebuie taiati in felii subtiri. Legumele care se pun la murat trebuie sa fie sanatoase, nepatate si nelovite, neatinse de bruma si…

Citeste mai mult

Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web