Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Category archive

Retete - page 2

Aceasta nu este doar o simpla carte de bucate , este o colectie de retete mai usoare sau mai grele alese cu atentie pentru a satisface toate gusturile indiferent de natura lor . De multe ori nu intelegem rostul unei carti de bucate dar trecand de egocentrismul ideilor noastre si de paradigma cartofului si a mamaligii romanesti vom constata ca o mancare nu este doar un combustibil pentru organismul nostru , o mancare inseamna mult mai mult , o mancare inseamna pe langa confort energetic si un confort psihic. Una este cand ni se tranteste in fata o farfurie de cartofi prajiti cu o pulpa si alta este cand acei cartofi sunt atent pregatiti , frumos taiati , pusi pe o frunza de salata si ornati frumos. Valoarea energetica este aceiasi si la o mancare ornata si la una servita din viteza obisnuintei dar valoarea psihica este deosebit de mare pentru cel care o mananca. Se pare ca ingredientul esential care trebuie folosit la orice mancare este sa adaugam o picatura de “suflet “ in ceea ce facem

Cea mai mare GREȘEALĂ pe care o fac toți românii atunci când PRĂJESC CARTOFI!

Alimentele bogate în amidon preparate la temperaturi foarte înalte pentru o perioadă lungă de timp, precum cartofii prăjiți intens, pot crește riscul de cancer în cazul persoanelor care le consumă în mod frecvent, au anunțat luni oamenii de știință britanici din cadrul unei agenții guvernamentale. Potrivit Agenției guvernamentale pentru standarde alimentare din Marea Britanie (FSA),…

Citeste mai mult

Ce nu ştiai despre banane! Chiar şi cojile sunt folositoare!

   Banalele banane, pe care le găseşti în orice magazin alimentar, sunt nu doar o variantă a desertului de după masa de amiază sau cină. Ele se numără printre cele mai gustoase alimente naturale, dar sunt şi foarte bune pentru sănătatea omului.    Bananele mai sunt supranumite „fructele fericirii”, din cauză că ele conţin triptofan,…

Citeste mai mult

Poate nu ştiai, dar cafeaua este mult mai sănătoasă decât crezi!

   Cafeaua este una din băuturile cotidiene care fac parte din viaţa majorităţii oamenilor ocupaţi. Ziua parcă începe mai bine cu o ceaşcă de cafea, băută dimineaţa, şi puţină lume ştie că de fapt este o băutură sănătoasă, care aduce beneficii certe organismului, dincolo de publicitatea sa uneori negativă. Iată aici câteva detalii pe care nu…

Citeste mai mult

Ceaiul de tei. E bun dacă ştii cum să-l bei!

  Ceaiul de tei este unul din cele mai cunoscute şi la îndemână ceaiuri de la noi. Capacităţile terapeutice ale teiului sunt cunoscute şi folosite încă din vechime. Ceaiul de tei are efect calmant, este emolient, deci combate starea de uscăciune a mucoaselor, are efect sedativ, expectorant si sudorific.    Ceaiul de tei este recomandat…

Citeste mai mult

Rapide, deliciose si din NUMAI 2 ingrediente. Clatite fara zahar, fara faina.

Clatitele fara zahar si fara faine sunt delicioase. Unde mai pui ca se fac si numai din doua ingrediente. Ingrediente: 2 banane (cat mai coapte) 4 oua Mod de preparare: Intr-un bol paseaza bine bananele, cu ajutorul unei furculite. Bate ouale, adauga peste banane, amesteca. Prajeste clatitele intr-o tigaie care nu lipeste (daca totusi e…

Citeste mai mult

Slăbeşte rapid câteva kilograme cu dieta DASH!

Să slăbeşti 2-3 kilograme în doar 14 zile, fără a număra caloriile, fără ore în şir pe banda de alergat, fără meniuri fade. Sună prea frumos ca să fie adevărat, nu-i asa? Dar exact asta promite DASH. O dietă nu precum altele deja încercate, ci votată de medicii americani drept cea mai sănătoasă. UN STIL…

Citeste mai mult

20 de porunci pentru ABDOMEN PLAT

O rochie care urmăreşte linia corpului este o piesă de rezistenţă, însă nu toată lumea se poate lăuda cu un abdomen cu pătrăţele. Silueta nu este pentru toate femeile o problemă, dar burtica, chiar şi la cele slabe, poate strica imaginea de femeie seducătoare. Tot ce trebuie să faci este să aplici planul “abdomen plat…

Citeste mai mult

Aşa se congelează CORECT alimentele! Sigur ai făcut aceste greşeli până acum

Produsele congelate sunt preferate mai ales de cei extrem de ocupați, care nu au timp mult de pregătit în bucătărie. Totuși, se pare că nu orice fructă, legumă sau carne se poate congela. Ai mare grijă ca acestea să fie cât mai proaspete. Un lucru esențial este să te asiguri că respecți regulile de igienă,…

Citeste mai mult

Adevărul despre kilogramele acumulate de sărbători: Nu dispar nici la vară

Un studiu efectuat pe circa 3.000 de persoane adulte din trei țări și publicat recent în ”New England Journal of Medicine” (NEJM), a evidențiat faptul că greutatea nedorită acumulată în timpul sărbătorilor de iarnă poate persista timp de câteva luni și chiar până vara următoare, informează Medical News Today. Conform cercetării realizată de o echipă…

Citeste mai mult

O reţetă fabuloasă: SARMALE FIERTE ÎN VIN

Ingrediente Sarmale fierte în vin: 2 kg carne tocată amestec vită şi porc 300 g slănină afumată 1/2 kg ceapă 200 g orez 50 ml ulei sare piper o varză acră mărişoară Pentru sos: 2-3 linguri ulei un litru vin alb 3 morcovi o crenguţă cimbru uscat 1. Cu o zi înainte de prepararea sarmalelor,…

Citeste mai mult

Sarmalele tradiţionale cu cârnaţi – o reţetă PERFECTĂ în perioada Sărbătorilor

Incearca sarmalele traditionale cu carnati, un deliciu in perioada Sarbatorilor, dar si cand ai pur si simplu pofta de deliciosul preparat. INGREDIENTE o varza murata mare un kg carne tocata 100 g orez 4 cepe 2 carnati afumati 300 ml suc de rosii 200 ml vin alb sec 4 linguri ulei 2 crengute cimbru 2…

Citeste mai mult

20 de reguli să slăbeşti sănătos

Când cunoşti principiile unei alimentaţii sănătoase şi ale unei metode corecte de a scăpa de kilogramele pe care le ai în plus, esti deja cu un pas mai aproape de reuşită. Următorul set de reguli, pentru o slăbire sănătoasă, este menit să îţi ofere o direcţie pe care să o aplici în funcţie de preferinţele…

Citeste mai mult

Vrei să fii în formă până la Crăciun? Cu dieta de 3 zile cu cartof poţi slăbi 2,5 kilograme în trei zile!

Eşti tentată să crezi că un cartof are multe calorii, dar, de fapt, un cartof de 100 de grame nu are mai mult de 75 de calorii, ceea ce înseamnă că este mai slab caloric decât un pahar de fresh de portocale. Mai mult decât atât, cartoful reglează sistemul digestiv, ajută la eliminarea apei din…

Citeste mai mult

Cea mai bună SALATĂ BOEUF. Ingredientul GREŞIT pe care toate gospodinele îl folosesc

Pregătirile pentru sărbătorile de iarnă încep cu multă vreme înainte. Gospodinele întocmesc din timp meniul pentru masa festivă, însă nelipsitul preparat din fața familiei este salata boeuf. Nu ai cum să dai greș dacă se respectă câțiva pași simpli. În primul rând ai nevoie de un kilogram de cartofi, 500 g de morcovi și 400…

Citeste mai mult

Modalitatea prin care prepari cea mai bună tobă de casă tradiţională

Oficial a venit iarna, aşa că ce e mai bun să pun pe masă decât o tobă bine făcută, în casă? Iar pentru că vremea este mai rece, puţină grăsime nu strică, mai ales pentru un preparat atât de delicios, care se face în mai puţin de 90 de minute, conform bucataras.ro. Ingrediente: 1 limbă…

Citeste mai mult

CELE MAI DELICIOASE 3 PLĂCINTE CU BRÂNZĂ DULCE

POALE-N BRÂU Ingrediente Pentru aluat: 500 g făina; 100 g unt, 50 g drojdie proaspătă; 300 ml lapte; 4 gălbenuşuri; 150 g zahăr; ½ linguriţă sare; esenţă de vanilie. Pentru umplutură: 350 g brânza de vaci; 2 gălbenuşuri; 4 linguri smântână; 2 linguri griş; 2 plicuri zahăr vanilat. Pentru copt: un gălbenuş; 2-3 mere Mod…

Citeste mai mult

CURCAN LA TAVĂ

Ingrediente 1 piept mare de curcan; cimbru; rozmarin; 4-5 linguri muştar; ulei pentru prăjit; sare; piper. Mod de preparare În câteva linguri de ulei se rumeneşte carnea pe toate părţile. Se scoate, se unge cu muştar şi se presară cu ierburi. Se pune într-un vas şi se lasă aproximativ două ore, la foc potrivit, depinde…

Citeste mai mult

COTLETE DE VIŢEL

Ingrediente 8 cotlete de viţel netăiate; 10 boabe ienupăr; 4 linguri ulei; 150 ml vin roşu; 150 ml supă; sare; piper; roşii cherry; rozmarin; măsline verzi Mod de preparare Cotletele se ung cu 2 linguri de ulei. Se încinge restul uleiului într-o tigaie şi se rumeneşte carnea. Între timp, se mărunţesc boabele de ienupăr. Se…

Citeste mai mult

PULPĂ DE PORC LA CUPTOR

Ingrediente 1,5 kg de pulpă de porc împănată; 100 g unt; 2 linguri miere; 2-3 crenguţe de cimbru; 500 g ceapă albă; 2 linguri ulei; sare; piper. Ceapa se taie peştisori, se amestecă cu ulei, sare şi piper şi se aşterne un pat în tava de copt. Carnea se frecă bine cu sare şi piper,…

Citeste mai mult

Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web