Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Category archive

Retete - page 25

Aceasta nu este doar o simpla carte de bucate , este o colectie de retete mai usoare sau mai grele alese cu atentie pentru a satisface toate gusturile indiferent de natura lor . De multe ori nu intelegem rostul unei carti de bucate dar trecand de egocentrismul ideilor noastre si de paradigma cartofului si a mamaligii romanesti vom constata ca o mancare nu este doar un combustibil pentru organismul nostru , o mancare inseamna mult mai mult , o mancare inseamna pe langa confort energetic si un confort psihic. Una este cand ni se tranteste in fata o farfurie de cartofi prajiti cu o pulpa si alta este cand acei cartofi sunt atent pregatiti , frumos taiati , pusi pe o frunza de salata si ornati frumos. Valoarea energetica este aceiasi si la o mancare ornata si la una servita din viteza obisnuintei dar valoarea psihica este deosebit de mare pentru cel care o mananca. Se pare ca ingredientul esential care trebuie folosit la orice mancare este sa adaugam o picatura de “suflet “ in ceea ce facem

Salata de castraveti

in Salate by

500 g castraveti, 2 linguri ulei, 1 lingura oţet, sare, piper (facultativ).

Se curăţă castraveţii şi se taie felii foarte subţiri. Se să­rează ceva mai mult decât s-ar cere după gust. Se ţin în castron o jumătate de oră, ca să lase apa. Se scurge apa, se adaugă ulei şi oţet sau lămâie, piper dupa gust, şi se amestecă.

Salata verde cu smantana

in Salate by

1 căpăţână mare de salată sau 2 mijlocii, 2 linguri smântână, 1 lingură zeamă de lămâie sau oţet, sare, piper.

Se alege şi se spală salata verde ca mai sus. Se amestecă smântâna cu sare, piper şi lămâie sau oţet. Se toarnă peste salată şi se amesteca uşor împreună.

Salata verde

in Salate by

1 căpăţână mare de salată verde sau 2 mijlocii, 3 linguri ulei, 1 lingură oţet, sare, piper, muştar (facultativ).

Se spală salata în mai multe ape, se curăţă de frunzele veştede şi îngălbenite, se desprind frunzele unele de altele şi se scurg bine de apă. Într-un castron se pregăteşte un sos din ulei cu lămâie sau cu oţet, sare şi un praf de piper. După gust se poate adăuga şi puţin muştar, care trebuie frecat la început cu uleiul turnat picătură cu picătură, apoi subţiat cu lămâie sau oţet. Când sosul este gata, se pune salata, se amestecă cu furculiţa şi cu lingura de salată. În acelaşi fel se pregâteşte salata de marule, de păpădie, de andive, salata creaţă etc. Salata trebuie pregătită numai cu puţin timp înainte de a fi servită, deoarece dacă stă prea mult se veştejeşte şi pierde din gust. O salată veştedă, nepregătită, se împrospătează dacă este ţinută un timp în apă rece

OUA UMPLUTE CU PASTĂ DE PEŞTE

in Aperitive by

6 ouă, 50 g unt, 1 linguriţă pastă de peşte (anchois), câteva frunze de salată verde.

Se fierb ouăle tari. După ce s-au răcit, se curăţă şi se taie în lung. Se scoate cu grijă gălbenuşul din albuş, fără ca albuşul să se rupă. Gălbenuşurile se pun într-un castron şi se adaugă untul şi o linguriţă de pastă de peşte ce se cumpără gata preparată. Se freacă totul bine până ce se obţine o pastă omogenă cu care se umplu albuşurile. Se aşază pe o farfurie şi se pun împrejur frunze de salată verde.

Cura de slabire cu miere

in Agronomie/Regim alimentar by

La o primă impresie, am fi tentaţi să includem mierea în aceeaşi categorie cu zahărul: este dulce, deci îngraşă. Ne pripim, vor spune specialiştii, acest produs apicol este plin de surprize plăcute. Chiar şi când vine vorba de a ţine o cură de slăbire.

Numai cine n-a fost niciodată la dietă nu ştie cât de cruntă poate pofta de dulce tocmai atunci când încerci să scapi de câteva kilograme. De aceea, găsirea unor produse dulci care să nu lase urme asupra siluetei noastre este o miză importantă. De fapt, şi mai corect, dulci, dar şi sănătoase. Ei bine, un astfel de „desert” natural şi sănătos este mierea. Cu condiţia să fie consumată cu moderaţie. „Mierea are putere calorică mare, dar, consumată în cantităţi mici, care nu depăşesc 40 g pe zi, are beneficii reale asupra organismului, inclusiv în timpul curelor de slăbire. Datorită substanţelor biologic active din compoziţia sa, este, de departe, de preferat zahărului şi edulcoranţilor din produsele «light» sau cu «zero calorii»”, spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare din Bucureşti.

 

 

Mierea are o compoziţie complexă, care adună laolaltă 22 de aminoacizi, enzime, vitamine şi minerale, fiecare dintre ele cu rol esenţial în reglarea proceselor metabolice care ne ajută să rămânem supli şi sănătoşi. „Vorbind în general despre compoziţia mierii, pe lângă zaharurile simple direct asimilabile – glucoză şi fructoză, mierea conţine în cantităţi mici un spectru larg de minerale şi de vitamine, enzime, dar şi principii cu acţiune antibiotică şi antioxidantă”, spune doctor biochimist Cristina Mateescu de la Institutul de Cercetare şi Dezvoltare pentru Apicultură din Bucureşti.

sursa: adevarul.ro

1 23 24 25
Go to Top

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web

loading...