Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Category archive

Retete - page 3

Aceasta nu este doar o simpla carte de bucate , este o colectie de retete mai usoare sau mai grele alese cu atentie pentru a satisface toate gusturile indiferent de natura lor . De multe ori nu intelegem rostul unei carti de bucate dar trecand de egocentrismul ideilor noastre si de paradigma cartofului si a mamaligii romanesti vom constata ca o mancare nu este doar un combustibil pentru organismul nostru , o mancare inseamna mult mai mult , o mancare inseamna pe langa confort energetic si un confort psihic. Una este cand ni se tranteste in fata o farfurie de cartofi prajiti cu o pulpa si alta este cand acei cartofi sunt atent pregatiti , frumos taiati , pusi pe o frunza de salata si ornati frumos. Valoarea energetica este aceiasi si la o mancare ornata si la una servita din viteza obisnuintei dar valoarea psihica este deosebit de mare pentru cel care o mananca. Se pare ca ingredientul esential care trebuie folosit la orice mancare este sa adaugam o picatura de “suflet “ in ceea ce facem

O reţetă pe care o faci cât ai clipi! PUI CU ARDEI IUTE

Iată un preparat pe care să-l faci cât ai clipi. Ingredientele sunt puţine, timpul la fel, iar rezultatul e spectaculos şi gustos. Încearcă-l! Ai nevoie de: 500 g piept de pui; 2 cepe; 3 căţei de usturoi; 2-3 ardei iuţi; 100 ml vin alb; 100 ml ulei; mărar; pătrunjel; sare; piper. Mod de preparare: Căleşte…

Citeste mai mult

TORT DE CLĂTITE

Ingrediente 10 ouă; 200 g făină; 1 litru lapte; 250 ml apă minerală; 30 g zahăr Umplutura: 150 g mascarpone; 150 g alune de pădure decojite; 1 lingură cacao; 2 linguri zahăr pudră Glazura: 1 lingură ciocolată 55% cacao; 100 ml smântână lichida; 100 g alune de pădure decojite (décor) Mod de preparare Amestecă untul…

Citeste mai mult

DESERT CU BANANE CARAMELIZATE

Ingrediente: 125 g făină; 275 ml lapte; 2 ouă; 30 ml unt topit; 1 păstaie vanilie; ¼ linguriţă sare Umplutura: 4 banane; 100 g unt; 60 g zahăr brun Mod de preparare Bate ouăle cu sarea. Toarnă laptele la temperatura camerei şi untul răcit. Cerne făina şi adaug-o treptat peste ouă. Pune conţinutul păstăii de…

Citeste mai mult

DIETA CELEBRITĂŢILOR

Nu de puţine ori vedetele iau măsuri drastice pentru a afişa un trup de invidiat! Unele dintre regimurile adoptate de celebrităţi sunt privite critic de nutritionişti, altele însă pot fi sursă de inspiraţie pentru femeile obişnuite, care vor să scape de câteva kilograme fără prea multe eforturi. JENNIFER LOPEZ Fiindcă nu a fost niciodată o…

Citeste mai mult

Dieta UIMITOARE care inlatura 2 kilograme in 3 zile

Pentru iubitorii de murături avem două vești, una bună și una mai puțin bună. Cu dieta cu murături poți slăbi, dar nu așa de repede și mult cum probabil te aștepți, scrieclickpentrufemei.ro. Murăturile nu pot fi incluse într-o alimentație echilibrată, în primul rând pentru că au puține calorii, deci și un număr limitat de nutrimenți.…

Citeste mai mult

O reteta rapida, fara coacere. Prajitura cu biscuiti si frisca

Aceasta reteta de prajitura cu biscuiti si frisca propusa de netmums.com este delicioasa si foarte usor de preparat! INGREDIENTE 230 g biscuiti cu fulgi de ciocolata 150 ml frisca 2 linguri cafea instant 50 g fulgi de migdale PREPARARE Pune apa la fiert si prepara cafeaua, apoi las-o sa se raceasca intr-un bol. Pune frisca intr-un…

Citeste mai mult

Salată de pui şi ţelină – o reţetă uşor de făcut, consistentă şi gustoasă

Ai nevoie de: 2 ţeline, 10 roşii cherry, 1 piept de pui, zeama de la 2 lămâi, 2 linguri ulei de măsline, 1 lingură muştar dulce sau iute, 2-3 tije de ţelină, 1 legătură pătrunjel, sare Mod de preparare: 1 Spală carnea şi ţine-o timp de o oră într-un amestec de ulei de măsline, sare…

Citeste mai mult

Cea mai simpla si sanatoasa metoda de a conserva legumele pentru iarna. Fa ASTA si muraturile tale nu se vor altera NICIODATA

Există mai multe modalităţi de a conserva legumele pentru iarnă. Cea mai răspândită şi utilizată metodă este murarea lor. Acest proces se poate face fie în soluţie de oţet, fie în saramură. Află cum se procedează şi care metodă este mai sănătoasă. 1. Legumele nu trebuie înghesuite, fiindcă au nevoie să respire. 2. Alege cu…

Citeste mai mult

LEACURI LA PLATOU

Toată lumea povesteşte despre superalimente, despre mâncarea super-sănătoasă! Nimic de zis, aşa or fi, dar şi mâncarea noastră de toată ziua este la fel dacă o pregăteşti cum se cuvine şi nu mănânci prea mult. În plus, pe cât de sănătoase sunt alimentele din farfurie, pe atât sunt de folositoare în medicina populară. Şi nu…

Citeste mai mult

O reţetă FABULOASĂ! Compot de vişine fără CONSERVANŢI

Cui nu ii place sa se delecteze cu un compot de visine, chiar si daca nu e iarna? Se zice ca gospodarul adevarat isi face vara sanie si iarna car. Respectand acest principiu stravechi, dupa care se ghideaza si astazi taranii nostri, bunicile si matusile noastre dragi, va oferim o reteta de compot de visine…

Citeste mai mult

Cel mai BUN piure de cartofi. Un singur ingredient face diferenta

Unde greşeşti când faci cartofi piure? Iată ce notează bucătarii bonappetit.com: 1. Foloseşti un singur fel de cartofi Când faci piure, foloseşte, în proporţii egale, cartofi săpunari, cu miez alb-roz, şi cartofi făinoşi, cu un conţinut minim de apă şi mult amidon. Amidonul va absorbi untul şi smântâna, asigurând cartofilor acea textură moale şi pufoasă.…

Citeste mai mult

O gustare PERFECTĂ pentru orice moment al zilei – BISCUIŢI CU UNT

Biscuitii cu unt sunt deliciosi si numai buni de savurat la orice ora. Serviti ca atare, alaturi debranza, dulceata sau miere vor disparea imediat ce-i scoti din cuptor, si vei dori sa-i prepari iar si iar. Ingrediente 320g faina 150g zahar 1 plic praf de copt 1 si 1/2 lingurita sare kosher 230 grame unt,…

Citeste mai mult

DESERT USOR cu citrice care îţi oferă posibilitatea să-ţi păstrezi silueta

Nu este uşor să te menţii în formă. Dar, consumând citrice, ai posibilitatea să mănânci dulciuri şi să-ţi păstrezi silueta astfel încât să poţi purta în continuare rochiile preferate. Dorinţa noastra este ca în fiecare anotimp să arătăm bine şi să avem o siluetă de invidiat. Dar, toamna şi iarna organismul are nevoie de calorii.…

Citeste mai mult

Cum să prepari cele mai pufoase găluşte. Chef Doru Şerban îţi dezvăluie secretul

Chef Doru Serban te invata cum sa prepari galuste pufoase. Iata! Ingrediente  500 g tacamuri de pasare O radacina mica de telina O radacina de pastarnac Un morcov O ceapa O foaie de dafin O legatura de patrunjel Pentru galuste: 2 oua 7 linguri de gris O lingura de ulei Sare Mod de preparare Se…

Citeste mai mult

Cea mai simplă şi delicioasă reţetă! Cum să faci papanaşi în doar un sfert de oră

Papanașii cu smântână și dulceață reprezintă pentru mulți desertul perfect. Greu întâlnești vreun român care să nu fi gustat acest deliciu, iar turiștii care ne vizitează țara sunt impresionați de inelușele moțate scăldate în smântână și dulceață din belșug. Un desert realizat din brânză dulce de vaci, ouă, făină, griș, pesmet și zahăr. În mod normal…

Citeste mai mult

Cum pregăteşti cele mai bune chifteluţe. 4 sfaturi pe care TREBUIE să le citeşti

Daca n-ai atins inca maturitatea culinara, chiftelutele iti pot da groaznice batai de cap. Uite unde ai outea sa gresesti. Nu pui suficient de multa sare – Chiftelutele trebuie sa fie condimentate bine. Cantitatea ideala de sare este de o lingurita la 450 g de carne. Pui prea multe oua crezand ca, astfel, vei obtine…

Citeste mai mult

Secretul care te impiedica sa slabesti! Tabelul cu timpul de digestie al alimentelor

Ce este digestia, cum se digera alimentele in corpul omenesc si un tabel cu timpul de digestie al unor alimente uzuale. Digestia hranei de către organismele pluricelulare e un proces prin care se realizează desfacerea moleculelor mari de hidrocarbonate (polizaharide), grăsimi și proteine în molecule mai mici ca mono-, dizaharide, acizi grași, aminoacizi, di- și tripeptide, rezultând energie și,…

Citeste mai mult

1 2 3 4 5 25
Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web

loading...