Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Category archive

Retete - page 3

Aceasta nu este doar o simpla carte de bucate , este o colectie de retete mai usoare sau mai grele alese cu atentie pentru a satisface toate gusturile indiferent de natura lor . De multe ori nu intelegem rostul unei carti de bucate dar trecand de egocentrismul ideilor noastre si de paradigma cartofului si a mamaligii romanesti vom constata ca o mancare nu este doar un combustibil pentru organismul nostru , o mancare inseamna mult mai mult , o mancare inseamna pe langa confort energetic si un confort psihic. Una este cand ni se tranteste in fata o farfurie de cartofi prajiti cu o pulpa si alta este cand acei cartofi sunt atent pregatiti , frumos taiati , pusi pe o frunza de salata si ornati frumos. Valoarea energetica este aceiasi si la o mancare ornata si la una servita din viteza obisnuintei dar valoarea psihica este deosebit de mare pentru cel care o mananca. Se pare ca ingredientul esential care trebuie folosit la orice mancare este sa adaugam o picatura de “suflet “ in ceea ce facem

Dieta UIMITOARE care inlatura 2 kilograme in 3 zile

in Regim alimentar by

Pentru iubitorii de murături avem două vești, una bună și una mai puțin bună. Cu dieta cu murături poți slăbi, dar nu așa de repede și mult cum probabil te aștepți, scrieclickpentrufemei.ro.

Murăturile nu pot fi incluse într-o alimentație echilibrată, în primul rând pentru că au puține calorii, deci și un număr limitat de nutrimenți. Asta înseamnă că nu este indicat să urmezi o vreme îndelungată dieta cu murături, pentru că privezi corpul de vitamine și minerale esențiale bunei funcționări a organismului.

De ce te pot ajuta murăturile să slăbești? Simplu! Pentru că sunt foarte sărace în calorii. De exemplu, un castravete mediu murat, de aproximativ 35 de grame, are doar 4 calorii. Dar dacă în procesul de murare s-a adăugat și zahăr, atunci catravetele poate ajunge să furnizeze corpului aproximativ 32 de calorii.

Ca să dai jos chiar mai mult de două kilograme în trei zile trebuie să urmezi această dietă întocmai. În fiecare zi, la micul dejun, consumă două ouă fierte și o salată de murături (gogonele, gogoșari, castraveți sau varză).  La gustare, ia o porție de salată de murături.

Pentru prânz ai nevoie de un piept de pui la grătar, pe care îl combini cu o salată de murături. A doua gustare trebuie să fie compusă dintr-o salată de murături. La cină mănâncă pește afumat și murături asortate.

O reteta rapida, fara coacere. Prajitura cu biscuiti si frisca

in Dulciuri by

Aceasta reteta de prajitura cu biscuiti si frisca propusa de netmums.com este delicioasa si foarte usor de preparat!

INGREDIENTE

230 g biscuiti cu fulgi de ciocolata

150 ml frisca

2 linguri cafea instant

50 g fulgi de migdale

PREPARARE

Pune apa la fiert si prepara cafeaua, apoi las-o sa se raceasca intr-un bol. Pune frisca intr-un alt bol si asigura-te ca o amesteci bine.

Dupa ce cafeaua s-a racit, inmoaie biscutii in cafea, astfel incat sa fie complet acoperiti. Dupa ce ai terminat, asaza un strat de biscuiti pe o tava, adauga putina frisca peste ei, apoi al doilea strat de biscuiti.

Acopera tava cu o folie transparenta si las-o la frigider cateva ore. Dupa ce prajitura s-a intarit, adauga restul de frisca, apoi presara fulgii de migdale. Prajitura trebuie sa mai stea la rece cateva ore inainte de a fi savurata.

Sursa: andreearaicu.ro

Salată de pui şi ţelină – o reţetă uşor de făcut, consistentă şi gustoasă

in Retete/Salate by

Ai nevoie de:

2 ţeline, 10 roşii cherry, 1 piept de pui, zeama de la 2 lămâi, 2 linguri ulei de măsline, 1 lingură muştar dulce sau iute, 2-3 tije de ţelină, 1 legătură pătrunjel, sare

Mod de preparare:

1 Spală carnea şi ţine-o timp de o oră într-un amestec de ulei de măsline, sare şi zeama de la o lămâie.

2 Taie ţelina bastonaşe, roşiile în jumătăţi, toacă şi pătrunjelul, apoi pune-le în castronul de servit.

3 Pregăteşte un sos din ulei, muştar şi zeama de la o lămâie şi sare. Amestecă sosul cu legumele.

4 Într-o tigaie, toarnă puţin ulei şi prăjeşte rapid carnea tăiată fâşii.

5 La servire, aşază carnea peste salată şi mai presară puţină verdeaţă.

SFAT

Poţi înlocui ţelina cu fenicul sau guile. Salata iese la fel de gustoasă!

Cea mai simpla si sanatoasa metoda de a conserva legumele pentru iarna. Fa ASTA si muraturile tale nu se vor altera NICIODATA

in Secretele bucatariei by

Există mai multe modalităţi de a conserva legumele pentru iarnă. Cea mai răspândită şi utilizată metodă este murarea lor. Acest proces se poate face fie în soluţie de oţet, fie în saramură. Află cum se procedează şi care metodă este mai sănătoasă.

1. Legumele nu trebuie înghesuite, fiindcă au nevoie să respire.

2. Alege cu grijă condimentele: usturoiul, hreanul, boabele de muştar, foile de dafin, mărarul (seminţe, tulpini şi flori), frunzele de ţelină. Pe lângă faptul că dau gust, au şi un rol antibacterian şi sunt sănătoase.

3. Amăreala castraveților poate fi înlăturată dacă, după ce sunt tăiați felii, se introduc zece minute în lapte puțin sarat.

4. Murăturile nu vor face mucegai dacă se pune în borcan un săculeț din pânză rară umplut cu boabe de muștar, care să acopere bine suprafața murăturilor până la marginea borcanului.

5. În ceea ce priveste legumele uscate (țelină, morcov, păstârnac), acestea se pot conserva de la un an la altul în săculeți de pânză prin care să pătrundă aerul.

6. Păstrarea verzei murate un timp mai îndelungat este posibilă dacă se adaugă din cand în când câte o bucată de zahăr.

7. O altă metodă ar fi smălțuirea cu smoală neagră a butoiului de lemn în interior.

8. Varza nu se acrește tare în cazul în care în butoi se pune o bucată de lemn de mesteacăn.

Sursa: afluonline.ro

LEACURI LA PLATOU

in Retete/Sanatate by

Toată lumea povesteşte despre superalimente, despre mâncarea super-sănătoasă! Nimic de zis, aşa or fi, dar şi mâncarea noastră de toată ziua este la fel dacă o pregăteşti cum se cuvine şi nu mănânci prea mult.

În plus, pe cât de sănătoase sunt alimentele din farfurie, pe atât sunt de folositoare în medicina populară. Şi nu doar ca alimente medicament, ci şi ca prim ajutor. Pentru exemplificare, am luat trei feluri de mâncare, la îndemână, la fel de potrivite pentru prânz sau cină.

MUŞCHI DE PORC CU CARTOFI LA CUPTOR

Nu e mare filosofie în gătitul fripturii cu pricina. Doar tăvăleşti muşchiul prin sare, piper măcinat mai mare de toate culorile şi-l împănezi cu usturoi, apoi îl dai la cuptor, într-o tavă încăpătoare în care ai pus apă şi puţin ulei. Când muşchiul începe să se facă, adaugi cartofii în sosul ăla şi un fir sau două de ceapă şi/sau usturoi verde. Şi laşi până este gata (40-50 de minute).

DE CE E SĂNĂTOASĂ

Carnea de porc nu este nici pe departe atât de nesănătoasă pe cât îi este faima. Este cea mai bogată în vitamina B1, ajută la buna funcţionare a sistemului nervos şi stimulează metabolismul hidrocarburilor. Are avantajul că-i poţi înlătura grăsimea şi conţine colesterol mai puţin (când e slabă) decât anumite părţi ale puiului. Cartofii copţi sunt şi ei la fel de buni, iar despre usturoi ştie oricine că este cel mai bun antibiotic natural.

LEACURI LA MOMENT

CARNE CRUDĂ. Chiar rece să fie, este eficientă în tratarea incipientă a vânătăilor.

CATAPLASME CU CARTOFI. La fel, crud, tăiat felii, aplicat pe tâmple sau pe ceafă, ia durerea de cap (chiar şi migrena) cu mâna.

CATAPLASME CU USTUROI. Toci câţiva căţei de usturoi, pasezi împreună cu puţin ulei de măsline şi aplici pe tălpi. Sunt eficiente în bolile respiratorii.

“Nu există niciun argument contra cărnii de porc. Porcul nu este un animal rumegător, ci monogastric, fiind 94% compatibil cu omul. Important este să alegi o bucată slabă de porc. De exemplu muşchiul de porc e mai slab decât orice bucată de carne de vită, iar muşchiuletul este chiar mai slab decât pulpa de pui. Daca porcul este hrănit corect şi este crescut în aer liber, carnea lui are şi omega 3 .” (Mihaela Bilic, medic nutriţionist)

 

VARZĂ ROŞIE CU MERE

O salată minunată, cu varză roşie tăiată fideluţă, mere ionatane date pe răzătoarea mare, câteva picături de ulei de floarea-sorelui şi câteva picături de zeamă de lămaie, sare şi piper negru măcinat după gust. Poate fi un fel principal, o garnitură sau o gustare. Toate sunt la fel de bune.

DE CE E SĂNĂTOASĂ. Pentru că e hrănitoare – are vitamine, minerale şi fibre din belşug – şi pentru că nu are nici grăsimi, nici colesterol. Unde mai pui că salata de varză e unul dintre felurile de mâncare cu calorii negative (mâncând consumi mai multe calorii decât are ea, cu tot cu uleiul, mărul sau piperul din compoziţie). Mai mult varza roşie în sine este practic un concentrat de vitamina C (are de opt ori mai multă vitamină C decât cea albă), iar pigmentul care-i dă culoarea movulie este un duşman al infecţiilor. Despre măr, ce să mai spunem, deja e arhicunoascută zicala “Un măr pe zi tine doctorul departe”. Nici uleiul de floarea-soarelui nu este de lepădat. Sănătos dacă e presat la rece, şi nu este preparat termic, uleiul de floarea soarelui ajută la prevenirea accidentelor vasculare.

LEACURI LA MOMENT

CATAPLASMA CU VARZĂ. Foile de varză uşor zdrobite, puse direct pe locul afectat şi fixate cu tifon sau cu bumbac curat, sunt excelente împotriva furunculelor.

MĂR COPT. Se recomandă în prima parte a diversificării mesei sugarilor, dar şi ca leac împotriva răguşelii.

LĂMÂIE. Zeama şi/sau coaja sunt recomandate împotriva bătăturilor (se masează locul afectat cu zeama şi/sau interiorul cojii de lămâie).

PIPER NEGRU MĂCINAT. Dacă amesteci două vârfuri de cuţit de piper negru măcinat cu patru linguriţe de miere şi puţină zeamă de lămâie, obţii o pastă care e remediul ideal împotriva tusei seci.

ULEI DE FLOAREA-SOARELUI. O lingură de ulei dimineaţa, pe stomacul gol, ajută în constipaţie cronică.

 

ALUAT DIN OVĂZ CU FRUCTE DE PĂDURE

Poţi face o mulţime de dulciuri sau antreuri folosind în loc de făină fulgi sau tărâţe de ovăz. Nu te speria, chiar dacă au culoare închisă, sunt foarte gustoase. De exemplu, încearcă nişte brioşe cu fructe de pădure. Amesteci 300 g fulgi de ovăz cu un borcan de iaurt şi o ceaşca de lapte şi laşi cam o oră să se umfle. Adaugi două linguri de brânza de vaci, zahăr brun după gust, două ouă bătute spumă şi un pic de vanilie. Amesteci din nou, adaugi 2-3 linguri de fructe de pădure congelate, pui în forme şi dai la cuptor cam 40 de minute.

DE CE SUNT SĂNĂTOASE. Ovăzul e recomandat în mai toate dietele de menţinere sau slăbire, este recunoscut pentru fibrele sale de bună calitate, dar şi pentru conţinutul important de selenium, vitaminele B, dar şi E. Prin urmare, ovăzul ajută digestia, scade colesterolul şi, foarte important, reglează funcţia tiroidei. Iaurtul şi brânza de vaci sunt lactate de cea mai bună calitate (printre altele, iaurt pot mânca şi aceia cu intoleranţă la lactoză), din care organismul extrage calciu, dar şi bacterii prietenoase numai bune pentru menţinerea unei flore intestinale sănătoase. Cât despre fructele de pădure, sunt un ajutor nepreţuit pentru imunitate, mai ales acum la început de sezon rece.

LEACURI LA MOMENT

OVĂZ CU IAURT. În fiecare dimineaţă, o linguriţă de tărâţe sau fulgi amestecată cu un iaurt mic ajută în constipaţie, dar şi in hipotiroidie şi obezitate.

ŞODOU. Amesteci un ou crud cu o linguriţă de miere, apoi cu lapte fierbinte şi bei. Este cel mai plăcut leac împotriva durerilor în gât.

CEAI DE AFINE. Este foarte bun contra infecţiilor urinare, mai ales împotriva E.coli.

NU UITA DE CEAPĂ! Supa de ceapă este una dintre specialităţile cu care se laudă francezii, dar şi una dintre cele mai gustoase supe din lume. E drept, cere un pic de sacrificiu, adică lacrimi până termini de curăţat toată ceapa, iar cum suntem la lacrimi, ştii de ce plângi când cureţi ceapă? Din pricina conţinutului mare de sulf care, în combinaţie cu o enzimă eliberată în timpul tăierii, impresionează la modul neplăcut glandele lacrimale.

O reţetă FABULOASĂ! Compot de vişine fără CONSERVANŢI

in Retete by

Cui nu ii place sa se delecteze cu un compot de visine, chiar si daca nu e iarna? Se zice ca gospodarul adevarat isi face vara sanie si iarna car. Respectand acest principiu stravechi, dupa care se ghideaza si astazi taranii nostri, bunicile si matusile noastre dragi, va oferim o reteta de compot de visine fara conservanti.

Exista mai multe tipuri de conservanti pe piata. Nu toti conservantii fac bine organismului asa ca e de preferat sa alegem conservanti naturali cand preparam dulceata sau compot, chiar daca bunatatile facute ca la mama acasa nu expira la fel de tarziu ca cele preparate cu conservanti.

Nu cumva ideea e sa gatim ceva gustos si sanatos decat ceva gustos si daunator sanatatii noastre? Vezi mai jos reteta de compot de visine fara conservanti.

Pentru prepararea compotului de visine ai nevoie, evident, de visine. Poti face compotul cu visine cu samburi sau fara, in functie de preferintele tale. Daca alegi sa faci compot cu visine fara samburi trebuie sa adaugi mai putin zahar deoarece acestea se indulcesc mai usor.

Ingrediente pentru compot de visine fara conservanti:

– un kilogram de visine;
– 5 linguri de zahar;
– apa cat cuprinde;
– putina zeama de lamaie (o jumatate de lingurita);
– putin pipet, dupa gust (un sfert de lingurita).

Cum prepari compotul:

Inainte de toate, spala bine fructele inainte de a le introduce in borcane. Umple borcanul cu visine cam pana la jumatate si apoi adauga treptat apa si cate o lingura de zahar pana ajungi la varful borcanului. Inchide borcanul cu un capac si scutura bine compozitia.

Toarna apoi zeama de lamaie si piperul si scutura din nou borcanul. Pune restul visinelor, cat iti incape in borcan. Trebuie sa agiti intotdeauna borcanul pana cand se dizolva zaharul. Acesta poate intra prea mult in fructe si le strica gustul, caci un compot ideal nu trebuie sa fie exagerat de dulce.

Sursa: teotrandafir.com

Desertul ideal! Prajitura Americana Care A Inebunit Tot Globul

in Dulciuri by

American Cheesecake, prajitura americana cu branza, este o reteta cunoscuta in toata lumea. Foarte usor de preparat si cu o savoare deosebita, se poate constitui in desertul ideal, mai cu seama atunci cand va grabiti si nu aveti prea mult timp sa pregatiti ceva mai complicat. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 300 g biscuiti cu unt; 120 g unt topit; 600 g crema de branza; 500 g branza de vaci dietetica; 400 g smantana; 300 g zahar; 1 lingura esenta de vanilie; 6 oua; zahar pudra pentru presarat pe deasupra la sfarsit.

Mod de preparare:

Puneti Biscuitii intr-un castron mai mare si sfaramati-i cu mana pana devin un pesmet cu o granulatie mai mare.Adaugati untul topit si amestecati bine pana la omogenizare. Intr-o forma de tort asezati amestecul si il presati foarte bine. Introduceti la frigider pentru 10 minute. Intre timp preincalziti cuptorul la 150 de grade si va apucati sa preparati crema de branza. Intr-un castron mare puneti crema de branza si branza dietetica, adaugati zaharul, esenta de vanilie si amestecati bine pana cand omogenizati toate ingredientele. Dupa ce ati obtinut o crema omogena incepeti sa adaugati ouale, unul cate unul, pe rand. Nu adaugati urmatorul ou pana cand nu ati integrat bine in compozitie oul adaugat anterior.

Dupa ce ati adaugat toate ouale, adaugati si smantana si amestecati pana obtineti o crema omogena. Scoateti forma de la frigider si turnati compozitia.

Se pune in cuptorul preincalzit pentru 1 ora si 30 de minute. Cand e gata se scoate si se lasa la racit. Dupa ce se raceste se pune in frigider pentru 4 ore. Se serveste simpla, pudrata cu zahar sau cu dulceata. Pofta buna! Sursa: Andreilaslau.ro

Cel mai BUN piure de cartofi. Un singur ingredient face diferenta

in Retete by

Unde greşeşti când faci cartofi piure? Iată ce notează bucătarii bonappetit.com:

1. Foloseşti un singur fel de cartofi

Când faci piure, foloseşte, în proporţii egale, cartofi săpunari, cu miez alb-roz, şi cartofi făinoşi, cu un conţinut minim de apă şi mult amidon.

Amidonul va absorbi untul şi smântâna, asigurând cartofilor acea textură moale şi pufoasă. Cartofii săpunari sunt foarte aromaţi, dar, folosiţi singuri, piureul va fi apos şi lipicios.2. Nu speli cartofii

Evident, înainte de a se găti, cartofii se curăţă de coajă. Sunt totuşi persoane care sar peste această etapă şi doar îi trec pe sub un jet de apă. Cartofii sunt, însă, foarte murdari. Înainte de a-i găti, spală-i bine cu apă rece, apoi curăţă-i. În cazul cartofilor noi, îi poţi freca bine cu un burete de vase curat, păstrând cojiţa!

3. Îi pui la fiert în apă caldă

Dacă pui cartofii în apă caldă, marginile se vor găti prea mult, iar miezul va rămâne crud. Aceştia trebuie să se gătească la aceeaşi temperatură, în acelaşi timp. Care este metoda corectă? Pune cartofii (tăiaţi cubuleţe) într-o cratiţă cu apă rece cât să-i acopere, apoi aprinde focul şi lasă-i să fiarbă.

4. Nu pui sare în apa în care fierb

Când se gătesc, cartofii trebuie să absoarbă atât apă, cât şi sare.

5. Dai focul prea mare

Când apa dă în clocot, cartofii se pot sfărâma. Fierbe-i la foc molcom. Astfel, vor rămâne întregi şi se vor găti uniform.

6. Nu scurgi bine cartofii

Cartofii apoşi sunt greţoşi. După ce fierb, scurge-i de apă şi mai pune cratiţa 1-2 minute pe foc, până se evaporă toată umezeala. Îi poţi pune şi într-un vas întins pe care să-l dai la cuptor. Când marginile cartofilor se albesc, sunt gata.

7. Foloseşti lapte rece

Laptele rece pus peste cartofii calzi va răci pulpa. Încălzeşte uşor laptele într-o crăticioară. Nu trebuie să fiarbă, ci doar să fie puţin călduţ.

8. Foloseşti unt cald

Când topeşti untul pe foc, grăsimea se strânge. Foloseşte unt rece pentru a permite acesteia să se încorporeze uniform în cartofi.

Sursa: feellikecooking.ro

O gustare PERFECTĂ pentru orice moment al zilei – BISCUIŢI CU UNT

in Retete by

Biscuitii cu unt sunt deliciosi si numai buni de savurat la orice ora. Serviti ca atare, alaturi debranza, dulceata sau miere vor disparea imediat ce-i scoti din cuptor, si vei dori sa-i prepari iar si iar.

Ingrediente

  • 320g faina
  • 150g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1 si 1/2 lingurita sare kosher
  • 230 grame unt, taiat cubulete
  • 85g unt, topit
  • 180g lapte batut, de la frigider

Cum se prepara biscuitii cu unt

Preincalzeste cuptorul la 180oC si tapeteaza o tava cu hartie e copt.

Intr-un bol incapator adauga faina, zaharul, praful de copt si sarea si amesteca totul foarte bine. Adauga untul topit si amesteca bine. Adauga apoi si restul de unt si framanta aluatul foarte bine pana obtii o ompozitie omogena.

Cu ajutoul unei furculite, incorporeaza laptele batut. Amesteca usor si nu framanta aluatul in exces. Cand obtii o compozitie omogena, imparte aluatul in 24 de bucati egale.

Formeaza bilute cu ajutorul mainii. Daca aluatul de lipeste, unge mainile cu putin unt topit inainte de a modela bilutele.

Daca in timpul modelarii, aluatul devine moale, adauga-l bilutele la frigider timp de 15-20 de minute. Acestea trebuie sa fie tari in momentul in care sunt bagate in cuptor.

Asaza bilutele formate in tava pentru copt si coace biscutii timp de 25-30 de minute, pana devin aurii.

Scoate biscuitii din cuptor si unge-i cu unt topit si presara sare peste acestia (sau zahar daca doresti sa fie dulci).

Cum se servesc biscuitii cu unt

Serveste biscutii cu unt, calzi sau reci. Sunt excelenti ca atare, dar ii poti servi si alaturi de o bucatica de branza, sau cu miere ori dulceata.

Sursa: retete.perfecte.md

DESERT USOR cu citrice care îţi oferă posibilitatea să-ţi păstrezi silueta

in Retete by

Nu este uşor să te menţii în formă. Dar, consumând citrice, ai posibilitatea să mănânci dulciuri şi să-ţi păstrezi silueta astfel încât să poţi purta în continuare rochiile preferate.

Dorinţa noastra este ca în fiecare anotimp să arătăm bine şi să avem o siluetă de invidiat. Dar, toamna şi iarna organismul are nevoie de calorii. După o zi friguroasă, ajungând acasă, obosiţi şi fără energie, ne dorim să consumăm dulciuri. Însă, numărul mare de calorii ne impiedică să le mâncăm, gândindu-ne la kilogramele care se adună. În acest caz fructele ne vin în ajutor. Potrivit experţilor, fructele populare iarna, cum sunt portocalele, pot fi consumate fără griji, preferabil cu tot cu fibre. După ce se curăţă de coaja fructul se consumă cu tot cu fibre, deoarece acestea conţin multe vitamine şi minerale. Odată cu răcirea vremii, organismul are nevoie de vitamina C.

Consumul vitaminei C ajută la întărirea sistemului imunitar, asigură rezistenţa impotriva bolilor, întăreşte metabolismul şi arde grăsimile din organism. Deci, cu ajutorul citricelor rămânem în formă şi ne protejăm sănătatea. De aceea, trebuie să consumi cât mai multe citrice. Acestea pot fi folosite şi în dulciuri, conferindu-le o aromă deosebită şi un gust plăcut. Citricele cultivate in Turcia sunt de foarte bună calitate!

CITRICELE, BUNE PENTRU SĂNĂTATE

Citricele proaspete sunt bune şi pentru sănătate, şi pentru reţete delicioase.

Se ştie că portocalele şi alte citrice sunt o bună sursă de vitamina C şi că acestea sunt bogate în antioxidanţi şi flavonoide care ajută organismul să slăbeasc şi totodată întăresc sistemul imunitar. De exemplu, sucul de lămâie curăţă rinichii şi reduce riscul de infecţii ale tractului urinar. Grepfrutul sprijnă funcţionarea sistemului digestiv şi combate constipaţia şi dizolvă pietrele la rinichi. Aşadar, pe lângă faptul că au un gust bun, citricele sunt benefice şi pentru sănătate. Pot fi consumate ca atare sau pot fi adăugate la diferite reţete, dând savoare preparatelor. Citricele adăugate în mâncare sau care sunt servite alături de dulciuri sunt alimente sănătoase, delicioase şi practice. Turcia este unică în ceea ce priveşte calitatea şi prospeţimea citricelor. Datorită ritmului constant de producţie, ne putem bucura de gustul citricelor din Turcia în fiecare de anotimp.

 

CUPE CU PORTOCALĂ

Acest desert cu portocale are un gust şi un miros plăcute, este uşor de pregătit şi va deveni desertul preferat al familiei!

Ingrediente:

un gălbenuş

2 pahare lapte

2 linguri făină

½ pahar zahăr

un pachet zahăr vanilat

Pentru jeleul de portocală

2 pahare suc de portocală

2 linguri amidon de porumb

½ pahar de zahăr

coaja rasă de la o portocală

Mod de preparare

Se pun laptele, făina, zahărul şi gălbenuşul într-o cratiţă. Se pune la foc şi se amestecă până se îngroaşă. După aceea se adaugă vanilia şi se amestecă timp de un minut. Crema preparată se pune într-o cupă până la jumătate.

Dupa aceea, se pun sucul de portocală, amidonul, zahărul şi coaja rasă într-o cratiţă, la foc, unde se lasă 2-3 minute. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească. După ce se răceşte, se toarnă peste crema din cupă şi se pune la frigider pentru 2-3 ore. Se serveşte împreună cu familia şi prietenii!

Poftă bună!

Cum să prepari cele mai pufoase găluşte. Chef Doru Şerban îţi dezvăluie secretul

in Retete by

Chef Doru Serban te invata cum sa prepari galuste pufoase. Iata!

Ingrediente

 500 g tacamuri de pasare
O radacina mica de telina
O radacina de pastarnac
Un morcov
O ceapa
O foaie de dafin
O legatura de patrunjel
Pentru galuste:
2 oua
7 linguri de gris
O lingura de ulei
Sare
Mod de preparare
Se fierb tacamurile aproximativ 10 minute pana cand se ridica spuma in oala, apoi se aduna spuma si se adauga legumele tocate mari, dafinul si coditele de patrunjel.
Se asezoneaza cu sare si piper si se fierbe pana cand legumele si carnea sunt patrunse.
Se freaca ouale cu uleiul si cu sarea, apoi se adauga grisul in ploaie, pana ajunge la consistenta unei smantani groase.
Cu o lingura incalzita in supa, luam din compozitie si adaugam galustele in supa.
Acoperim oala si fierbem maxim 10 minute, la foc mic, apoi oprim focul.
Inainte de servire, se toaca pratrunjel proaspat. Galustele se mai pot fierbe si in apa clocotita si apoi se adauga in supa.
Daca vrei ca galustele sa iti iasa perfect trebuie sa tii cont de urmatoarele sfaturi:
1. Imediat ce ai terminat de preparat galustele, pune-le la fiert intr-o oala cu apa, clocotita.
2. Nu te grabi sa pui intreaga compozitie la fiert. Pentru inceput pune o singura lingurita pentru a vedea daca mai au nevoie de gris sau au prea mult. Daca au prea mult gris si ies tari bate un albus spuma si incorporeaza-l in compozitie.
3. Pentru a nu se “desface” in timpul fierberii, adauga in apa o lingura de faina.
4. Iti doresti ca galustele sa aiba culoare galbuie? Adauga putin malai in compozitie (maxim o lingurita la un ou).

Cea mai simplă şi delicioasă reţetă! Cum să faci papanaşi în doar un sfert de oră

in Dulciuri by

Papanașii cu smântână și dulceață reprezintă pentru mulți desertul perfect. Greu întâlnești vreun român care să nu fi gustat acest deliciu, iar turiștii care ne vizitează țara sunt impresionați de inelușele moțate scăldate în smântână și dulceață din belșug. Un desert realizat din brânză dulce de vaci, ouă, făină, griș, pesmet și zahăr. În mod normal sunt serviți cu smântână și dulceață sau gem, dar se servesc și presărați cu zahăr.Papanașii sunt un desert tradițional.

Este posibil ca acest cuvânt să provină din latinescul papa, care înseamnă (printre altele) „mâncare de copii”. Dar…Papanaşii au o legendă amuzantă care vine tocmai din … Danemarca. Un căpitan de vas, încercând să strunească cârma în timp ce mânca o gogoaşă, probabil luat prin surpindere de valurile puternice, a înfipt desertul într-una din spiţele cârmei ca să îşi poată folosi ambele braţe şi a salvat generaţii întregi de gospodine de la coacerea miezului problematic.

Daca si tie iti plac papanasii, aceasta reteta va fi cu siguranta pe placul tau.
Ingrediente:
450 gr branza dulce
4 oua
2 linguri gris

1/2 cana zahar
1 esenta de vanilie
coaja de la o portocala data pe razatoare
cateva stafide (de pofta)
3-4 linguri smantana
2-3 linguri dulceata

Mod de preparare:
1. Amesteca ingredientele bine (cu exceptia smantanii si a dulcetii).
2. Ia cate 1-2 linguri din compozitie, modeleaza intre palme, apoi pune la prajit. Ai grija ca papanasii sa se rumeneasca pe ambele parti.
3. Pune papanasii pe prosoape absorbante de bucatarie, pentru a absorbi uleiul in exces.
Serveste papanasii cu smantana si dulceata.

Sursa:www.kfetele.ro

Cum pregăteşti cele mai bune chifteluţe. 4 sfaturi pe care TREBUIE să le citeşti

in Retete by

Daca n-ai atins inca maturitatea culinara, chiftelutele iti pot da groaznice batai de cap. Uite unde ai outea sa gresesti.

Nu pui suficient de multa sare – Chiftelutele trebuie sa fie condimentate bine. Cantitatea ideala de sare este de o lingurita la 450 g de carne.

Pui prea multe oua crezand ca, astfel, vei obtine un amestec vascos – Ouale nu inmoaie amestecul, ci leaga compozitia. Foloseste un ou pentru fiecare jumatate de kilogram de carne. De altfel, ai grija sa nu pui prea multa paine (pesmet) – o jumatate de cana la 450 g de carne este suficienta.

Amesteci compozitia cu lingura – Cand faci chiftelute, toate ingredientele se pun in vas in acelasi timp, apoi se amesteca folosind degetele. Astfel, carnea nu se va zdrobi.

Modelezi chiftelutele cu palmele uscate – Gresit! Cand aplici aceasta tehnica, pasta se va lipi de palme si chiftelutele vor fi greu de modelat. Unge-ti palmele cu putin ulei, apoi da forma dorita. Prin faina trebuie sa fie date, insa, cu palmele uscate.

Le prajesti prea putin – Chiftelutele trebuie sa fie prajite bine pe ambele parti. Pentru a evita sa se lipeasca una de cealalta si sa ramana marginile crude, cand le pui in uleiul incins, departeaza-le usor cu o paleta. Aplica aceeasi metoda si in cazul chiftelutelor cu sos.

Sursa: kfetele.ro

Slanina in saramura – cea mai delicioasa reteta pe care merita sa o incercati

in Muraturi - Conserve by

Pentru slanina la saramura apa se lasa sa dea in clocot o singura data. Apoi se adauga sarea, piperul, cimbrul, foile de dafin si usturoiul pisat. Se lasa sa se raceasca.

Ingrediente:

150 g sare grunjoasa, o capatana usturoi, piper boabe, piper macinat, foi de dafin, cimbru

Pentru slanina la saramura apa se lasa sa dea in clocot o singura data. Apoi se adauga sarea, piperul, cimbrul, foile de dafin si usturoiul pisat. Se lasa sa se raceasca.
Separat se taie slanina fasii. Se aseaza intr-un butoi si se pune saramura rece. Deasupra se aseaza un bolovan sau orice alta greutate. Butoiul se aseaza intr-un loc racoros, iar din cand in cand se intorc bucatile de slanina. Slanina la saramura se tine 20 de zile.

Dupa aceasta slanina se afuma pana prinde o culoare rosiatica.

Secretul care te impiedica sa slabesti! Tabelul cu timpul de digestie al alimentelor

in Regim alimentar by

Ce este digestia, cum se digera alimentele in corpul omenesc si un tabel cu timpul de digestie al unor alimente uzuale.

Digestia hranei de către organismele pluricelulare e un proces prin care se realizează desfacerea moleculelor mari de hidrocarbonate (polizaharide), grăsimi și proteine în molecule mai mici ca mono-, dizaharide, acizi grași, aminoacizi, di- și tripeptide, rezultând energie și, pe de altă parte, substanțe necesare sintezei țesuturilor organismului scrie andreilaslau.ro
Astfel se poate deosebi :

  • o digestie intracelulară în vacuolele digestive din cadrul celulei și
  • digestia extracelulară în afara celulelor pe traiectul digestiv intestinal.

Digestia la om

Imaginea tractusului digestiv la om:

220px-magendarmkanal
1=Esofag, 2=Stomac, 3=Pilor, 4=Intestin subțire, 5=Cecum, 6=Apendice, 7=Intestin gros, 8=Rectum, 9=Anus

La om procesul de digestie începe în gură, se continuă apoi în stomac (gaster), intestinul subțire cu segmentele: duodenum, jejunum și ileum (absorbția hranei producându-se numai la nivelul intestinului subțire).

1. În gură hrana este triturată mecanic cu ajutorul dinților și amestecată cu salivă, care asigură alunecarea bolului alimentar prin esofag (Oesophagus) în stomac. Saliva este produsă de către glanda parotidă (Glandula parotidea), glanda sublinguală (Glandula sublingualis) și glanda submandibulară (Glandula submandibularis), secreția salivară conține enzima ptialină (amilaza salivară) care desface moleculele mari de polizaharide în molecule mai mici de olihgozaharide (de exemplu desface amidonul în maltoză).

2. În stomac este un mediu acid (pH 2), prin acidul clorhidric produs de mucoasa gastrică, la acest nivel se distrug germenii infecțioși și se produce denaturarea proteinelor, pepsina desface moleculele de proteine în molecule mai mici de peptide, sau colagenul (parte componentă esențială a țesutului conjunctiv). De asemenea în stomac este factorul care contribuie la favorizarea vitaminei B12 la nivelul ileumului. Prin mișcările peristaltice ale stomacului hrana parțial digerată (Chymus) va fi dirijată spre orificiul piloric (M. sphincter pylori) de unde ajunge în duoden.

3. Intestinul subțire este segmentul cel mai important de absorbție a hranei, în duoden aciditatea produsă de sucul gastric este neutralizată prin bilă (produs de ficat), și secreția pancreasului (amilaza pancreatică). De asemenea în intestinul subțire este continuat procesul de digestie din gură prin desfacerea mai departe a zaharidelor prin enzimele lactază, maltază, sucrază în molecule și mai mici de glucoză, fructoză, galactoză și manoză, molecule care pot fi deja absorbite prin peretele intestinului subțire. Proteinele parțial digerate în peptide vor fi descompuse de enzima peptidază (tripsină, chimotripsină și carboxipeptidază) în aminoacizi care la fel pot fi absorbite prin peretele intestinal. Grăsimile sau lipidele care apar sub formă de picături vor fi la început emulsionate de bilă și lecitină în soluții cu particule mai mici, care vor fi descompuse de enzima lipază în acizi grași (monogliceride) care pot traversa peretele intestinal care este lipofil. Numai 80 % din hrană este valorificat de organism prin procesul de digestie, absorbția se produce printr-un proces de difuzie favorizată de așa numită pompa osmotică a ionilor de sodiu și potasiu (Na+, K+) care funcționează prin diferența de concentrație din sânge față de conținutul intestinal.

4. Intestinul gros (Intestinum crassum), în care este resorbit 19 % apă din resturile de hrană nedigerate sosite din intestinul subțire, aceste resturi fiind apoi eliminate prin rectum și apoi anus.
5. Durata digestiei la om poate dura, după natura hranei, între 33 și 42 de ore. Resturile ajunse în rectum pot rămâne până la 5 zile, unde de fapt nu mai are loc nici un proces de digestie.

Desigur, timpul de digestie este un indicator foarte relativ, individual, care depinde nu doar de cantitatea de mâncare consumată, dar și de specificul fiecărui organism în parte. Sursa: andreilaslau.ro

770556698cc8649bb

Rețeta ORIGINALĂ de MICI pe care o făceau bătrânii noștri!

in Secretele bucatariei by

Asta e cea mai veche rețetă de mici pe care poporul român o are. Deși, după cum e normal, fiecare zonă, fiecare gospodar a adaptat rețeta după propriul gust, asta e rețeta la baza căreia stau toate cele de acum. Fă micii românești de casă, așa cum o făceau strămoșii noștri, e atât de simplu!

TIMPI DE PREPARARE
Timp de preparare: 30 min
Timp de gatire: 15 min
Gata in: 45 min

INGREDIENTE
– 500 g carne tocată (mix vită, porc, chiar și oaie)
– 200 ml zeamă de oase de vită
– 3 căței de usturoi
– 1/2 linguriță de bicarbonat
– Condimente (cantitatea o stabilești după propriul gust): sare, piper, cimbru, ienibahar, boia, rozmarin

PREPARARE
1. Deși carnea este deja tocată, de preferat ar fi să o mai dai printr-un robot sau o mașină de tocat. Condimentele vor pătrunde mai bine într-o pastă mai moale. Amestecă bine, adăugând treptat zeama de oase.
2. Adaugă condimentele, amestecă energic. Adaugă usturoiul, amestecă din nou energic. La final, adaugă și bicarbonatul. Dacă vrei, poți să și guști, ca să potrivești cum trebuie aromele.
3. Cel mai important lucru, secretul unei paste de mici cât mai gustoase? Nu trebue să îi pui imediat pe grătar! Formează micii și lasă-i în frigider între 3 și 24 de ore, ca să se pătrundă bine carnea de condimente.
4. Ca să aibă crustă rumenă și interior suculent, micii trebuie puși când grătarul/tigaia sunt bine încinse. Se prăjesc întâi câte 2 minute pe fiecare parte. Mai lasă-i cel mult 10 minute și scoate-i rapid, nu vrei să devină fazi și uscați!
Sursa

Cum se pot păstra roşiile din grădină până iarna

in Secretele bucatariei by

Cum se pot păstra roşiile din grădină până în decembrie

Cum procedăm

  1. După prima brumă (care de obicei este subţire) rugii de tomate mor, în cea mai mare parte.
  2. Atunci se culeg toate roşiile şi se sortează.
  3. Roşiile coapte se consumă în timp scurt, iar cele verzi se pun la murat.
  4. Pe noi ne interesează cele care au dat în pârg, în diferite grade.
  5. Aşadar, toate tomatele care au virat cât de puţin din verde spre galben, sunt excelente pentru păstrare mai îndelungată!

Cum se păstrează

  1. În funcţie de cantitate, tomatele pârguite se păstrează în beciuri, pivniţe sau, cel mai bine, în frigider.
  2. În pivniţe şi beciuri păstraţi-le în lădiţe, în 1, 2 maxim 3 straturi.
  3. În acest mod, tomatele culese în prima parte a lunii octombrie, pot fi păstrate până în decembrie.
  4. Pentru a le accelera maturarea, pur şi simplu scoateţi-le pe o farfurie şi lăsaţi-le la temperatura camerei: într-o săptămână vor fi coapte!

Sfaturi

  1. Nu încercaţi această procedură cu roşiile verzi, deoarece e în zadar! Metoda funcţionează doar cu tomatele în care s-a declanşat procesul de coacere.
  2. Păstrarea la frig are doar rolul de a încetini procesul de maturare, început pe rugii plantelor.
  3. Nu spălaţi roşiile pe care doriţi să le păstraţi, deoarece se vor strica mai repede. Puteţi, cel mult, să le ştergeţi.

Dieta South Beach: – 7 kg în 2 săptămâni

in Regim alimentar by

Foarte populară în SUA şi mai ales în sudul Floridei, dieta South Beach te face mai suplă şi mai sexy în doar două săptămâni.

Etapa I – primele 14 zile

Mic dejun: 180 g suc de legume, 2 ouă fierte, spanac, 2 felii file de muşchi, cafea sau ceai.
Gustare: un triunghi de brânză topită cu ţelină.
Prânz: salată de legume cu carne slabă şi brânză degresată.
Gustare: 10 roşii cherry cu brânză de vaci.
Cină: peşte cu sos ghimbir, păstăi, salată de varză cu ulei de măsline.

Etapa a II-a
Până când atingi greutatea dorită, poţi introduce în meniu cereale integrate la micul dejun, fructe, lactate cu 1% grăsime, fasole, vin roşu. Cu moderaţie, poţi mânca cartofi, morcovi, banane, ananas, pepene roşu.

Etapa a III-a
Această etapă poate dura… tot restul vieţii şi este mai permisivă: un regim alimentar corect, fără excese, cum se şi gustări la ore fixe. Ca să păstrezi pe terme lung silueta obţinută în primele două etape.

Eficienţă: În prima etapă slăbeşti 4-7 kg, în cea de a doua un kilogram pe săptămână.

sursa: Libertatea

Dieta cu apă caldă, recomandată de o farmacistă din Japonia. A slăbit 18 kilograme

in Regim alimentar by

Dieta cu apă caldă, recomandată de o farmacistă din Japonia, face furori în mediul virtual. Iată ce implică renumita cură de slăbire. Ai voie să bei numai apă călduţă, în înghiţituri mici. Rezultatele ar trebui să apară în primele două săptămâni.

Trebuie sa mananci o banana la micul dejun si sa bei apa calduta pe tot parcursul zilei. Este permis sa mananci mai multe banane la micul dejun, insa nu trebuie sa abuzezi.

Daca nu-ti plac bananele sau nu le poti consuma din diverse motive, poti alege alt fruct. La pranz si cina poti consuma ce doresti, insa evita prajelile si nu manca dupa ora 18:00. Ai voie sa bei numai apa calduta, in inghitituri mici, scriu cei de la girly.ro.

In timpul acestei diete, alimentatia trebuie supravegheata. Nu va trebui sa numeri caloriile, ci doar sa mananci in cantitati moderate si sa reduci pe cat posibil fast-foodul, prajelile, dulciurile, bauturile acidulate si alcoolice, scrie slabsaugras.ro. Daca reusesti sa le elimini complet, pierderea in greutate va fi si mai mare.

Ziua trebuie sa inceapa cu un pahar cu apa calda baut pe stomacul gol. Apoi, inainte cu 5-10 minute si dupa consumul oricarui aliment va trebui sa bei un pahar de apa calda, pentru a accelera digestia. Apa poate fi consumata ca atare sau ii poti imbunatati gustul prin adaugarea sucului de la o jumatate de lamaie, aceasta contribuind si ea la activarea metabolismului. Nu bea apa in timpul mesei, intrucat in acest fel se dilueaza sucul gastric, din aceasta cauza digestia fiind incetinita.

Apa poate fi inlocuita si cu ceai neindulcit, eventual poti alterna cele doua bauturi. In plus, atunci cand simti senzatia de foame, ar trebui sa bei un pahar de apa. Gandeste-te doar ca apa are zero calorii, iar dupa 10-15 minute ar trebui sa simti o senzatie de satietate.

Poti tine aceasta dieta timp de doua pana la patru saptamani, apoi sa o repeti dupa inca jumatate de an. Intr-o luna de zile poti slabi cu aceasta dieta pana la 18 kilograme.

Rezultatele ar trebui sa apara in primele doua saptamani.

A pus o felie de măr în ciorbă şi apoi magia s-a întâmplat! Motivul pentru care toate gospodinele trebuie sa faca asta

in Secretele bucatariei by

Toată lumea trebuie să ştie toate aceste trucuri practice. Un măr te poate salva în foarte multe situaţii.

mar in ciorba

1. Coacerea rapidă a fructelor crude

Pune fructele necoapte într-o pungă de hârtie împreună cu un măr ca să le grăbeşti procesul de coacere. Merele emană etilenă, care accelerează coacerea fructelor.

2. Împiedicarea întăririi si fărămiţării zahărului brun

La fel, pune zahărul brun într-o pungă cu fermoar împreună cu o felie de pâine sau de măr, apoi bagă-l la frigider. Astfel zahărul brun nu se va mai întări.

3. Recuperarea supelor şi ciorbelor foarte sărate

Dacă ai greşit şi ai pus prea multă sare la supă sau ciorbă, o poţi salva punând-o din nou la foc timp de 10 minute împreună cu câţiva cartofi sau câteva felii de mere. Cartofii şi merele vor absorbi sarea în exces, conform secretele.com.

1 2 3 4 5 25
Go to Top

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web

loading...